BarLaurea ILaajuus (5 op)
Opinnon tunnus: PH00BN98
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology
Ilmoittautumisaika
19.05.2025 - 25.05.2025
Ajoitus
01.08.2025 - 31.12.2025
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Degree Programme in Hospitality Management and Service Design (PHA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Anikó Lehtinen
- Petri Vähäkangas
Vastuuopettaja
Anikó Lehtinen
Ryhmät
-
PHA225KNDegree Programme in Hospitality Management and Service Design, daytime studies, K25, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology
Arviointiasteikko
H-5
Ilmoittautumisaika
25.11.2024 - 01.12.2024
Ajoitus
08.01.2025 - 28.02.2025
Opintopistemäärä
5 op
TKI-osuus
4 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
10 - 20
Koulutus
- Degree Programme in Hospitality Management and Service Design (PHA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Mika Vitikka
- Henry Lybäck
Vastuuopettaja
Henry Lybäck
Ryhmät
-
PHA224SNDegree Programme in Hospitality Management and Service Design, daytime studies, S24, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ydinosaamista, ei valinnaisia suoritustapoja.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
9.12.
Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Henry Lybäck & Mika Vitikka
Practical shifts, BarLaurea as a Learning environment, HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager
Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/ Mika ja Henry
8.1.2025
Nutrition & special diets Mika ja Henry
Sustainability in restaurant field/ Henry
Assignement: Learning Diary
13.1.2025.-21.2.2025 Practical way of learning in BarLaurea and Factory restaurants environment.
28.2.2025.
Presentations and feedback day:
Kansainvälisyys toteutuksella
Opetus ja harjoittelu tapahtuu monikulttuurisessa työyhteisössä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Teoria 15 tuntia.
Tehtävien tekeminen 30 tuntia
Käytännön harjoittelu 90 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
9.12.
Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Henry Lybäck & Mika Vitikka
Practical shifts, BarLaurea as a Learning environment, HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager
Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/ Mika ja Henry
8.1.2025
Nutrition & special diets Mika ja Henry
Sustainability in restaurant field/ Henry
Assignement: Learning Diary
13.1.2025.-21.2.2025 Practical way of learning in BarLaurea and Factory restaurants environment.
28.2.2025.
Presentations and feedback day:
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson tarkoituksena on kasvattaa opiskelijoiden käsitystä suomalaisesta ravintolamaailmasta, sekä antaa valmiuksia työskennellä ravintoloissa Suomessa. Kursiin kuuluu myös hygieniapassin ja anniskelupassin suorittaminen.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty:
Opiskelija osaa
- luoda ja analysoida asiakaskokemuksia
- arvioida prosesseja osana käytännön oppimista projekteissa
- kehittää palveluita toteuttamalla muotoiluajattelun ideologiaa
- omata tarpeelliset tiedot ravintolatyöskentelyyn Suomessa, sekä hygienia- ja anniskelupassin
Ilmoittautumisaika
25.11.2024 - 01.12.2024
Ajoitus
08.01.2025 - 11.04.2025
Opintopistemäärä
5 op
TKI-osuus
4 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
10 - 20
Koulutus
- Degree Programme in Hospitality Management and Service Design (PHA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Henry Lybäck
- Mika Vitikka
Vastuuopettaja
Henry Lybäck
Ryhmät
-
PHA224SNDegree Programme in Hospitality Management and Service Design, daytime studies, S24, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ydinosaamista, ei valinnaisia suoritustapoja.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Factory restaurant and BarLaurea
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
8.1.2025
Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Henry Lybäck & Mika Vitikka
Practical shifts, BarLaurea as a Learning environment, HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager
Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/ Mika ja Henry
8.1.2025
Nutrition & special diets Mika ja Henry
Sustainability in restaurant field/ Henry
Assignement: Learning Diary
17.2. BarLaurea environment
20.2. BarLaurea environment
24.2.2025.-4.4.2025 Practical way of learning in BarLaurea and Factory restaurants environment.
11.4.2025.
Presentations and feedback day:
Kansainvälisyys toteutuksella
Opetus ja harjoittelu tapahtuu monikulttuurisessa työyhteisössä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Teoria 15 tuntia.
Tehtävien tekeminen 30 tuntia
Käytännön harjoittelu 90 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
8.1.2025
Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Henry Lybäck & Mika Vitikka
Practical shifts, BarLaurea as a Learning environment, HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager
Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/ Mika ja Henry
8.1.2025
Nutrition & special diets Mika ja Henry
Sustainability in restaurant field/ Henry
Assignement: Learning Diary
17.2. BarLaurea environment
20.2. BarLaurea environment
24.2.2025.-4.4.2025 Practical way of learning in BarLaurea and Factory restaurants environment.
11.4.2025.
Presentations and feedback day:
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson tarkoituksena on kasvattaa opiskelijoiden käsitystä suomalaisesta ravintolamaailmasta, sekä antaa valmiuksia työskennellä ravintoloissa Suomessa. Kursiin kuuluu myös hygieniapassin ja anniskelupassin suorittaminen.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty:
Opiskelija osaa
- luoda ja analysoida asiakaskokemuksia
- arvioida prosesseja osana käytännön oppimista projekteissa
- kehittää palveluita toteuttamalla muotoiluajattelun ideologiaa
- omata tarpeelliset tiedot ravintolatyöskentelyyn Suomessa, sekä hygienia- ja anniskelupassin
Ilmoittautumisaika
20.05.2024 - 26.05.2024
Ajoitus
16.10.2024 - 13.12.2024
Opintopistemäärä
5 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Korkeakouluyksikkö W
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
20 - 35
Koulutus
- Degree Programme in Hospitality Management and Service Design (PHA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Kati Pohjanmaa
- Anikó Lehtinen
- Henry Lybäck
Vastuuopettaja
Henry Lybäck
Ryhmät
-
PHA224KN3Degree Programme in Hospitality Management and Service Design, daytime studies, K24, Leppävaara, group 3
Osaamistavoitteet
The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ydinosaamista, ei valinnaisia suoritustapoja.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
16.10.
Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Henry Lybäck & Kati Pohjanmaa
Practical shifts, BarLaurea as a Learning environment, HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager Taneli Kesäläinen
Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/Kati
17.10.
Nutrition & special diets Kati
Sustainability in restaurant field/ Henry
Assignement: Design your own BarLaurea soup lunch and dessert
21.10.-5.12. Practical way of learning in BarLaurea environment.
13.12.
Presentations and feedback day: Design your own soup lunch and dessert
Kansainvälisyys toteutuksella
Opetus ja harjoittelu tapahtuu monikulttuurisessa työyhteisössä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Teoria 15 tuntia.
Tehtävien tekeminen 30 tuntia
Käytännön harjoittelu 90 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
16.10.
Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Henry Lybäck & Kati Pohjanmaa
Practical shifts, BarLaurea as a Learning environment, HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager Taneli Kesäläinen
Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/Kati
17.10.
Nutrition & special diets Kati
Sustainability in restaurant field/ Henry
Assignement: Design your own BarLaurea soup lunch and dessert
21.10.-5.12. Practical way of learning in BarLaurea environment.
13.12.
Presentations and feedback day: Design your own soup lunch and dessert
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson tarkoituksena on kasvattaa opiskelijoiden käsitystä suomalaisesta ravintolamaailmasta, sekä antaa valmiuksia työskennellä ravintoloissa Suomessa. Kursiin kuuluu myös hygieniapassin ja anniskelupassin suorittaminen.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty:
Opiskelija osaa
- luoda ja analysoida asiakaskokemuksia
- arvioida prosesseja osana käytännön oppimista projekteissa
- kehittää palveluita toteuttamalla muotoiluajattelun ideologiaa
- omata tarpeelliset tiedot ravintolatyöskentelyyn Suomessa, sekä hygienia- ja anniskelupassin
Ilmoittautumisaika
20.05.2024 - 26.05.2024
Ajoitus
17.09.2024 - 08.11.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Degree Programme in Hospitality Management and Service Design (PHA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Anikó Lehtinen
- Petri Vähäkangas
Vastuuopettaja
Anikó Lehtinen
Ryhmät
-
PHA224KNDegree Programme in Hospitality Management and Service Design, daytime studies, K24, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology
Arviointiasteikko
H-5
Ilmoittautumisaika
20.05.2024 - 26.05.2024
Ajoitus
29.08.2024 - 25.10.2024
Opintopistemäärä
5 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
20 - 35
Koulutus
- Degree Programme in Hospitality Management and Service Design (PHA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Kati Pohjanmaa
- Henry Lybäck
- Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja
Henry Lybäck
Ryhmät
-
PHA224KN2Degree Programme in Hospitality Management and Service Design, daytime studies, K24, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ydinosaamista, ei valinnaisia suoritustapoja.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
29.8.
Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Henry Lybäck & Kati Pohjanmaa
Practical shifts, BarLaurea as a Learning environment, HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager Taneli Kesäläinen
Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/Kati
30.8.
Nutrition & special diets Kati
Sustainability in restaurant field/ Henry
Assignement: Design your own BarLaurea soup lunch and dessert
2.9.-18.10 Practical way of learning in BarLaurea environment.
25.10.
Presentations and feedback day: Design your own soup lunch and dessert
Kansainvälisyys toteutuksella
Opetus ja harjoittelu tapahtuu monikulttuurisessa työyhteisössä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Teoria 15 tuntia.
Tehtävien tekeminen 30 tuntia
Käytännön harjoittelu 90 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
29.8.
Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Henry Lybäck & Kati Pohjanmaa
Practical shifts, BarLaurea as a Learning environment, HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager Taneli Kesäläinen
Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/Kati
30.8.
Nutrition & special diets Kati
Sustainability in restaurant field/ Henry
Assignement: Design your own BarLaurea soup lunch and dessert
2.9.-18.10 Practical way of learning in BarLaurea environment.
25.10.
Presentations and feedback day: Design your own soup lunch and dessert
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson tarkoituksena on kasvattaa opiskelijoiden käsitystä suomalaisesta ravintolamaailmasta, sekä antaa valmiuksia työskennellä ravintoloissa Suomessa. Kursiin kuuluu myös hygieniapassin ja anniskelupassin suorittaminen.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty:
Opiskelija osaa
- luoda ja analysoida asiakaskokemuksia
- arvioida prosesseja osana käytännön oppimista projekteissa
- kehittää palveluita toteuttamalla muotoiluajattelun ideologiaa
- omata tarpeelliset tiedot ravintolatyöskentelyyn Suomessa, sekä hygienia- ja anniskelupassin
Ilmoittautumisaika
22.05.2023 - 28.05.2023
Ajoitus
01.08.2023 - 31.12.2023
Opintopistemäärä
5 op
TKI-osuus
2.5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
10 - 20
Koulutus
- Degree Programme in Hospitality Management and Service Design (PHA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Susanna Ahonen
- Mika Vitikka
Vastuuopettaja
Mika Vitikka
Ryhmät
-
PHA223SNDegree Programme in Hospitality Management and Service Design, daytime studies, S23, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ydinosaamista, ei valinnaisia suoritustapoja.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opiskelijat tekevät vuoroja myös pääkaupunkiseudun Factory-ravintoloissa. Factory-ravintolat on Laurean pitkäaikainen avainkumppaniyritys. Avainkumppanuuden aikana on toteutettu useita työelämänprojekteja Factory-ravintoloiden kanssa. Samalla opiskelijat saavat kokemusta todellisesta työelämästä Suomessa ja ravintola-alalla. https://ravintolafactory.com/ravintolat/Links ulkoiseen sivustoon.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
25.9. 9–12
· Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Mika
· HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager Taneli Kesäläinen
· Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/Susanna
2.10. 9–12
· Nutrition & special diets/ Susanna & Mika
9.10. 9–12
• Sustainability in restaurant field/ Susanna &Mika
• Assignment: Food waste, energy & water, carbon footprint, evaluation 1-5, teamwork
16.10. 9–12
· Coffee training & Café business /Mika
· Assignment: Design your own café DL 3.12.2023.
23.10. 9–12
· Factory Restaurants info/ GM Matti, HR mgr Katja & Restaurant mgr Ramesh
30.10.–3.11. Shifts at BarLaurea (Group 3) & Factory Restaurants (Groups 1 & 2)
6.11. 9–12
• Presentations: Food waste, energy & water, carbon footprint.
• Legislation on Regulating Liquor Licences/Mika
13.11.-17.11. Shifts at BarLaurea (Group 2) & Factory Restaurants (Groups 1 & 3)
20.11. 9–12
· Hospitality Management Field Trip/ Marjukka, Kati, Mika & Susanna
27.11–1.12. Shifts at BarLaurea (Group 1) & Factory Restaurants (Groups 2 & 3)
4.12. 9–12
• Design your own cafe presentations
• Wine & Beer lecture & tasting, Mika
Kansainvälisyys toteutuksella
Opetus ja harjoittelu tapahtuu monikulttuurisessa työyhteisössä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Teoria 30 tuntia.
Käytännön harjoittelu 105 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
25.9. 9–12
· Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Mika
· HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager Taneli Kesäläinen
· Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/Susanna
2.10. 9–12
· Nutrition & special diets/ Susanna & Mika
9.10. 9–12
• Sustainability in restaurant field/ Susanna &Mika
• Assignment: Food waste, energy & water, carbon footprint, evaluation 1-5, teamwork
16.10. 9–12
· Coffee training & Café business /Mika
· Assignment: Design your own café DL 3.12.2023.
23.10. 9–12
· Factory Restaurants info/ GM Matti, HR mgr Katja & Restaurant mgr Ramesh
30.10.–3.11. Shifts at BarLaurea (Group 3) & Factory Restaurants (Groups 1 & 2)
6.11. 9–12
• Presentations: Food waste, energy & water, carbon footprint.
• Legislation on Regulating Liquor Licences/Mika
13.11.-17.11. Shifts at BarLaurea (Group 2) & Factory Restaurants (Groups 1 & 3)
20.11. 9–12
· Hospitality Management Field Trip/ Marjukka, Kati, Mika & Susanna
27.11–1.12. Shifts at BarLaurea (Group 1) & Factory Restaurants (Groups 2 & 3)
4.12. 9–12
• Design your own cafe presentations
• Wine & Beer lecture & tasting, Mika
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson tarkoituksena on kasvattaa opiskelijoiden käsitystä suomalaisesta ravintolamaailmasta, sekä antaa valmiuksia työskennellä ravintoloissa Suomessa. Kursiin kuuluu myös hygieniapassin ja anniskelupassin suorittaminen.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytty-hylätty
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty:
Opiskelija osaa
- luoda ja analysoida asiakaskokemuksia
- arvioida prosesseja osana käytännön oppimista projekteissa
- kehittää palveluita toteuttamalla muotoiluajattelun ideologiaa
- omata tarpeelliset tiedot ravintolatyöskentelyyn Suomessa, sekä hygienia- ja anniskelupassin
Ilmoittautumisaika
06.02.2023 - 12.02.2023
Ajoitus
14.03.2023 - 18.04.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Degree Programme in Hospitality Management and Service Design (PHA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Anikó Lehtinen
- Petri Vähäkangas
Vastuuopettaja
Anikó Lehtinen
Ryhmät
-
PHA222SNDegree Programme in Hospitality Management and Service Design, daytime studies, S22, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology
Arviointiasteikko
H-5