BarLaurea I (5 op)
Toteutuksen tunnus: PH00BN98-3005
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
22.05.2023 - 28.05.2023
Ajoitus
01.08.2023 - 31.12.2023
Opintopistemäärä
5 op
TKI-osuus
2.5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
10 - 20
Koulutus
- Degree Programme in Hospitality Management and Service Design (PHA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Susanna Ahonen
- Mika Vitikka
Vastuuopettaja
Mika Vitikka
Ryhmät
-
PHA223SNDegree Programme in Hospitality Management and Service Design, daytime studies, S23, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ydinosaamista, ei valinnaisia suoritustapoja.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opiskelijat tekevät vuoroja myös pääkaupunkiseudun Factory-ravintoloissa. Factory-ravintolat on Laurean pitkäaikainen avainkumppaniyritys. Avainkumppanuuden aikana on toteutettu useita työelämänprojekteja Factory-ravintoloiden kanssa. Samalla opiskelijat saavat kokemusta todellisesta työelämästä Suomessa ja ravintola-alalla. https://ravintolafactory.com/ravintolat/Links ulkoiseen sivustoon.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
25.9. 9–12
· Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Mika
· HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager Taneli Kesäläinen
· Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/Susanna
2.10. 9–12
· Nutrition & special diets/ Susanna & Mika
9.10. 9–12
• Sustainability in restaurant field/ Susanna &Mika
• Assignment: Food waste, energy & water, carbon footprint, evaluation 1-5, teamwork
16.10. 9–12
· Coffee training & Café business /Mika
· Assignment: Design your own café DL 3.12.2023.
23.10. 9–12
· Factory Restaurants info/ GM Matti, HR mgr Katja & Restaurant mgr Ramesh
30.10.–3.11. Shifts at BarLaurea (Group 3) & Factory Restaurants (Groups 1 & 2)
6.11. 9–12
• Presentations: Food waste, energy & water, carbon footprint.
• Legislation on Regulating Liquor Licences/Mika
13.11.-17.11. Shifts at BarLaurea (Group 2) & Factory Restaurants (Groups 1 & 3)
20.11. 9–12
· Hospitality Management Field Trip/ Marjukka, Kati, Mika & Susanna
27.11–1.12. Shifts at BarLaurea (Group 1) & Factory Restaurants (Groups 2 & 3)
4.12. 9–12
• Design your own cafe presentations
• Wine & Beer lecture & tasting, Mika
Kansainvälisyys toteutuksella
Opetus ja harjoittelu tapahtuu monikulttuurisessa työyhteisössä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Teoria 30 tuntia.
Käytännön harjoittelu 105 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
25.9. 9–12
· Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Mika
· HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager Taneli Kesäläinen
· Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/Susanna
2.10. 9–12
· Nutrition & special diets/ Susanna & Mika
9.10. 9–12
• Sustainability in restaurant field/ Susanna &Mika
• Assignment: Food waste, energy & water, carbon footprint, evaluation 1-5, teamwork
16.10. 9–12
· Coffee training & Café business /Mika
· Assignment: Design your own café DL 3.12.2023.
23.10. 9–12
· Factory Restaurants info/ GM Matti, HR mgr Katja & Restaurant mgr Ramesh
30.10.–3.11. Shifts at BarLaurea (Group 3) & Factory Restaurants (Groups 1 & 2)
6.11. 9–12
• Presentations: Food waste, energy & water, carbon footprint.
• Legislation on Regulating Liquor Licences/Mika
13.11.-17.11. Shifts at BarLaurea (Group 2) & Factory Restaurants (Groups 1 & 3)
20.11. 9–12
· Hospitality Management Field Trip/ Marjukka, Kati, Mika & Susanna
27.11–1.12. Shifts at BarLaurea (Group 1) & Factory Restaurants (Groups 2 & 3)
4.12. 9–12
• Design your own cafe presentations
• Wine & Beer lecture & tasting, Mika
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson tarkoituksena on kasvattaa opiskelijoiden käsitystä suomalaisesta ravintolamaailmasta, sekä antaa valmiuksia työskennellä ravintoloissa Suomessa. Kursiin kuuluu myös hygieniapassin ja anniskelupassin suorittaminen.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytty-hylätty
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty:
Opiskelija osaa
- luoda ja analysoida asiakaskokemuksia
- arvioida prosesseja osana käytännön oppimista projekteissa
- kehittää palveluita toteuttamalla muotoiluajattelun ideologiaa
- omata tarpeelliset tiedot ravintolatyöskentelyyn Suomessa, sekä hygienia- ja anniskelupassin