Siirry suoraan sisältöön

BarLaurea I (5 op)

Toteutuksen tunnus: PH00BN98-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

22.05.2023 - 28.05.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

TKI-osuus

2.5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet

  • Englanti

Paikat

10 - 20

Koulutus

  • Degree Programme in Hospitality Management and Service Design (PHA2), Laurea Leppävaara

Opettaja

  • Susanna Ahonen
  • Mika Vitikka

Vastuuopettaja

Mika Vitikka

Ryhmät

  • PHA223SN
    Degree Programme in Hospitality Management and Service Design, daytime studies, S23, Leppävaara

Osaamistavoitteet

The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ydinosaamista, ei valinnaisia suoritustapoja.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opiskelijat tekevät vuoroja myös pääkaupunkiseudun Factory-ravintoloissa. Factory-ravintolat on Laurean pitkäaikainen avainkumppaniyritys. Avainkumppanuuden aikana on toteutettu useita työelämänprojekteja Factory-ravintoloiden kanssa. Samalla opiskelijat saavat kokemusta todellisesta työelämästä Suomessa ja ravintola-alalla. https://ravintolafactory.com/ravintolat/Links ulkoiseen sivustoon.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

25.9. 9–12
· Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Mika
· HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager Taneli Kesäläinen
· Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/Susanna
2.10. 9–12
· Nutrition & special diets/ Susanna & Mika
9.10. 9–12
• Sustainability in restaurant field/ Susanna &Mika
• Assignment: Food waste, energy & water, carbon footprint, evaluation 1-5, teamwork
16.10. 9–12
· Coffee training & Café business /Mika
· Assignment: Design your own café DL 3.12.2023.
23.10. 9–12
· Factory Restaurants info/ GM Matti, HR mgr Katja & Restaurant mgr Ramesh
30.10.–3.11. Shifts at BarLaurea (Group 3) & Factory Restaurants (Groups 1 & 2)
6.11. 9–12
• Presentations: Food waste, energy & water, carbon footprint.
• Legislation on Regulating Liquor Licences/Mika
13.11.-17.11. Shifts at BarLaurea (Group 2) & Factory Restaurants (Groups 1 & 3)
20.11. 9–12
· Hospitality Management Field Trip/ Marjukka, Kati, Mika & Susanna
27.11–1.12. Shifts at BarLaurea (Group 1) & Factory Restaurants (Groups 2 & 3)
4.12. 9–12
• Design your own cafe presentations
• Wine & Beer lecture & tasting, Mika

Kansainvälisyys toteutuksella

Opetus ja harjoittelu tapahtuu monikulttuurisessa työyhteisössä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Teoria 30 tuntia.
Käytännön harjoittelu 105 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

25.9. 9–12
· Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Mika
· HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager Taneli Kesäläinen
· Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/Susanna
2.10. 9–12
· Nutrition & special diets/ Susanna & Mika
9.10. 9–12
• Sustainability in restaurant field/ Susanna &Mika
• Assignment: Food waste, energy & water, carbon footprint, evaluation 1-5, teamwork
16.10. 9–12
· Coffee training & Café business /Mika
· Assignment: Design your own café DL 3.12.2023.
23.10. 9–12
· Factory Restaurants info/ GM Matti, HR mgr Katja & Restaurant mgr Ramesh
30.10.–3.11. Shifts at BarLaurea (Group 3) & Factory Restaurants (Groups 1 & 2)
6.11. 9–12
• Presentations: Food waste, energy & water, carbon footprint.
• Legislation on Regulating Liquor Licences/Mika
13.11.-17.11. Shifts at BarLaurea (Group 2) & Factory Restaurants (Groups 1 & 3)
20.11. 9–12
· Hospitality Management Field Trip/ Marjukka, Kati, Mika & Susanna
27.11–1.12. Shifts at BarLaurea (Group 1) & Factory Restaurants (Groups 2 & 3)
4.12. 9–12
• Design your own cafe presentations
• Wine & Beer lecture & tasting, Mika

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson tarkoituksena on kasvattaa opiskelijoiden käsitystä suomalaisesta ravintolamaailmasta, sekä antaa valmiuksia työskennellä ravintoloissa Suomessa. Kursiin kuuluu myös hygieniapassin ja anniskelupassin suorittaminen.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytty-hylätty

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty:
Opiskelija osaa
- luoda ja analysoida asiakaskokemuksia
- arvioida prosesseja osana käytännön oppimista projekteissa
- kehittää palveluita toteuttamalla muotoiluajattelun ideologiaa
- omata tarpeelliset tiedot ravintolatyöskentelyyn Suomessa, sekä hygienia- ja anniskelupassin