Siirry suoraan sisältöön

Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyysLaajuus (5 op)

Opinnon tunnus: TO00BX21

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- soveltaa yrittäjyyden eri osa-alueita käytännössä ruoka-alan liiketoiminnassa
- kuvailla ruokatuotannon perusteita liiketoiminnassa
- hyödyntää tulevaisuusajattelua ruoka-alan liiketoiminnan kehittämisessä

Ilmoittautumisaika

19.05.2025 - 25.05.2025

Ajoitus

01.08.2025 - 31.12.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
  • Susanna Ahonen
  • Petri Vähäkangas
Vastuuopettaja

Petri Vähäkangas

Ryhmät
  • TOP225SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S25, Palvelualat
  • CCM225SY
    Complementary competence (bachelor’s studies in English), S25, Services

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- soveltaa yrittäjyyden eri osa-alueita käytännössä ruoka-alan liiketoiminnassa
- kuvailla ruokatuotannon perusteita liiketoiminnassa
- hyödyntää tulevaisuusajattelua ruoka-alan liiketoiminnan kehittämisessä

Arviointiasteikko

H-5

Ilmoittautumisaika

20.05.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

10.09.2024 - 21.10.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
  • Complementary Competence, bachelor’s studies in English (CCM2), Services
Opettaja
  • Susanna Ahonen
  • Petri Vähäkangas
Vastuuopettaja

Petri Vähäkangas

Ryhmät
  • TOP224SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S24, Palvelualat
  • CCM224SY
    Complementary competence (bachelor’s studies in English), S24, Services

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- soveltaa yrittäjyyden eri osa-alueita käytännössä ruoka-alan liiketoiminnassa
- kuvailla ruokatuotannon perusteita liiketoiminnassa
- hyödyntää tulevaisuusajattelua ruoka-alan liiketoiminnan kehittämisessä

Toteutustapa

Lähiopetus, jossa osittain luentoja ja osittain vertaussparrausta opiskelijan oman tuoteidean kehittämiseksi.
Mahdollisuuksien mukaan tutustumista vastuullisesti toimiviin elintarvikeyrityksiin.

Aika ja paikka

Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Jaetaan opintojaksolla

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Yritysvierailut

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op= 133,5h

Sisältö ja sen jaksotus

Onko sinulla tuoteidea, kiinnostaisiko sinua ruoka-alan yrittäjyys, onko vastuullisuus lähellä sydäntäsi? Tällä opintojaksolla tutustutaan ruoka-alaan vastuullisuuden näkökulmasta, verkostoidutaan, saadaan vertaissparrausta ja tutustutaan jo toimiviin yrityksiin. Vaikka tuoteideaa ei olisikaan saat tällä opintojaksolla hyvän kuvan vastuullisuudesta ruoka-alalla.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Oman yritysidean suunnittelu (yksilö/parityö): arviointi (1-5) (100%)