Nutrition as Support for Wellbeing (5 cr)
Code: G8291-3003
General information
- Enrollment
-
01.04.2019 - 07.04.2019
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.05.2019 - 31.08.2019
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual proportion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Campus
- Laurea Otaniemi
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOS2), Terveys- ja hyvinvointialat
Learning outcomes
The student is able to
- describe the basic functions of the digestive system and its regulation and the effect of physical activity on nutrition
- describe and recognise the significance of nutrition for the wellbeing of people in different ages
- evaluate the client’s body composition and support dietary habits that promote a client's wellbeing
- design approaches that take physical activity and nutrition into account and promote the client's overall wellbeing.
Materials
OPTIMA-alustalla ohjeet opintojaksoon liittyen.
Teaching methods
Opintokokonaisuuden voi suorittaa kokonaan verkossa. Opintoja tuetaan kontaktiopetuksella soveltavan fysiologian (ravitsemusfysiologia) osalta, mutta kontaktiluennot eivät ole pakollisia.
Exam schedules
.
Completion alternatives
Koko opintojakson voi suorittaa verkko-opintoina. Opintoja tuetaan kontaktiopetuksella ravitsemusfysiologian osalta.
Student workload
5 op = 132 h oppilaan työtä.
Content scheduling
OPTIMA -alustalla ilmoitetaan opintokokonaisuuteen hyväksytyille.
Evaluation scale
Approved/Failed
Further information
Opinnot sisältävät sovellettua fysiologiaa. Opintoja suositellaan niille, joilla on hyvä perusfysiologian ymmärrys.