Lähi(ö)ruuan kaupallistaminen käsityönäLaajuus (5 op)
Opinnon tunnus: TO00BZ02
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Vastuuhenkilö
- Anikó Lehtinen
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa:
- käyttää perinteisiä ruuan ja juoman valmistustapoja yhdistäen näitä kaupallisiin ulottuvuuksiin.
- hyödyntää paikallisia valmistustapoja ja raaka-aineita räätälöidysti elämysten tuottamiseen matkailussa, ravintoloissa, tapahtumissa ja elintarvikemarkkinoinnissa.
- yhdistää perinteitä, paikallisia raaka-aineita ja moderneja elementtejä ruuan- ja juoman valmistuksessa osana markkinointia matkailu-, elämys- ja ravintolataloudessa.
Ilmoittautumisaika
06.05.2024 - 26.05.2024
Ajoitus
01.08.2024 - 31.12.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 45
Opettaja
- Henry Lybäck
- Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja
Anikó Lehtinen
Ryhmät
-
TOP224SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S24, Palvelualat
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa:
- käyttää perinteisiä ruuan ja juoman valmistustapoja yhdistäen näitä kaupallisiin ulottuvuuksiin.
- hyödyntää paikallisia valmistustapoja ja raaka-aineita räätälöidysti elämysten tuottamiseen matkailussa, ravintoloissa, tapahtumissa ja elintarvikemarkkinoinnissa.
- yhdistää perinteitä, paikallisia raaka-aineita ja moderneja elementtejä ruuan- ja juoman valmistuksessa osana markkinointia matkailu-, elämys- ja ravintolataloudessa.
Toteutustapa
Opintojakso toteutetaan 3AMK yhteistyönä eli opintojaksolla on Laurean, Haaga-Helian ja Metropolian opiskelijoita ja opintojaksoa opettaa Laurean, Haaga-Helian ja Metropolian opettajia.
Opintojakson ainaka opiskelijat oppivat hyödyntämään perinteitä ja paikallisia raaka-aineita myös markkinoinnin puolella matkailu-, elämys- ja ravintolataloudessa ja yhdistämään niihin moderneja elementtejä. Opintojaksolla suoritetaan käytännön oppeihin liittyvä markkinointi- ja tuotesuunnittelutehtävä.
Aika ja paikka
Opintojakso toteutetaan intensiiviopintojaksona. Näinä päivinä on lähiopetusta Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kampuksilla.
24.9. klo 9-16, Metropolia Myllypuron kampus
25.9. klo 9-16, Metropolia Myllypuron kampus
3.10. klo 9-16, Haaga-Helia, Haagan kampus
4.10. klo 9-16, Laurea, Leppävaaran kampus
10.10. klo 9-16, Laurea, Leppävaaran kampus
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opintojakso toteutetaan intensiiviopintojaksona. Intensiivijakso: 24.-25.9. ja 3.-4.10.ja 10.10. Näinä päivinä on lähiopetusta Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kampuksilla.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakso on on laajuudeltaan viisi opintopistettä, joka on laskennallisesti noin 135 opiskelijan työtuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
Lähi(ö)ruoan kaupallistaminen käsityönä on opintojakso, jossa opitaan käytännön taitojen yhdistämistä matkailu-, elämys- ja ravintolatalouteen. Paikallisten valmistustapojen ja raaka-aineiden oppiminen antavat edellytyksiä käyttää niitä räätälöidysti elämysten tuottamiseen matkailussa, ravintoloissa ja tapahtumissa kuten myös elintarvikemarkkinoinnissa. Opintojaksolla opitaan perinteisiä valmistustapoja kuten leivän valmistamista juuren avulla, maustealkoholien uuttamista, siiderin ja makkaran valmistusta, metsän antimien monipuolista hyödyntämistä ja näiden yhdistämistä kaupallisiin ulottuvuuksiin.
Toteutuksen osa-alueet:
Lähiöruoka ja kaupunkiviljely sekä niiden tuotteiden hyödyntäminen ruuanvalmistusperinteen avulla
Leivän ja juuston teko
Makkaran ja muiden tuorelihatuottreiden teko
Siiderin valmistus ja maustealkoholien (kuten ginin) teko
Ruokaperinne, satokausijuhlat ja niiden hyödyntäminen markkinoinnissa
Metsän antiminen hyödyntäminen ruoka- ja juomaperinteen tapojen avulla
Lisätietoja opiskelijoille
Tämä opintojakso on uniikki 3AMK-yhteistoteutus, jota koordinoi Laurea.
Toteutuksen opettajat:
Anikó Lehtinen (Laurea), Henry Lybäck (Laurea), Jari Karjalainen (Haaga-Helia), Sakari Ketolainen (Haaga-Helia), Markus Räsänen (Metropolia), Pia-Tuulia Laine (Metropolia)
Arviointiasteikko
H-5
Ilmoittautumisaika
02.05.2000 - 03.09.2000
Ajoitus
27.09.2023 - 31.10.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Palveluyksikkö, Leppävaara
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 45
Opettaja
- Henry Lybäck
- Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja
Anikó Lehtinen
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa:
- käyttää perinteisiä ruuan ja juoman valmistustapoja yhdistäen näitä kaupallisiin ulottuvuuksiin.
- hyödyntää paikallisia valmistustapoja ja raaka-aineita räätälöidysti elämysten tuottamiseen matkailussa, ravintoloissa, tapahtumissa ja elintarvikemarkkinoinnissa.
- yhdistää perinteitä, paikallisia raaka-aineita ja moderneja elementtejä ruuan- ja juoman valmistuksessa osana markkinointia matkailu-, elämys- ja ravintolataloudessa.
Toteutustapa
Opintojakso toteutetaan 3AMK yhteistyönä eli opintojaksolla on Laurean, Haaga-Helian ja Metropolian opiskelijoita ja opintojaksoa opettaa Laurean, Haaga-Helian ja Metropolian opettajia.
Opintojaksolle voi ilmoittautua vain 3amk.fi sivujen kautta 2.5.-3.9. välisenä aikana.
Opintojakson ainaka opiskelijat oppivat hyödyntämään perinteitä ja paikallisia raaka-aineita myös markkinoinnin puolella matkailu-, elämys- ja ravintolataloudessa ja yhdistämään niihin moderneja elementtejä. Opintojaksolla suoritetaan käytännön oppeihin liittyvä markkinointi- ja tuotesuunnittelutehtävä.
Aika ja paikka
Opintojakso toteutetaan intensiiviopintojaksona. Intensiivijakso: 27.-28.9. ja 3.-5.10. Näinä päivinä on lähiopetusta Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kampuksilla.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opintojakso toteutetaan intensiiviopintojaksona. Intensiivijakso: 27.-28.9. ja 3.-5.10. Näinä päivinä on lähiopetusta Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kampuksilla.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakso on on laajuudeltaan viisi opintopistettä, joka on laskennallisesti noin 135 opiskelijan työtuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
Lähi(ö)ruoan kaupallistaminen käsityönä on opintojakso, jossa opitaan käytännön taitojen yhdistämistä matkailu-, elämys- ja ravintolatalouteen. Paikallisten valmistustapojen ja raaka-aineiden oppiminen antavat edellytyksiä käyttää niitä räätälöidysti elämysten tuottamiseen matkailussa, ravintoloissa ja tapahtumissa kuten myös elintarvikemarkkinoinnissa. Opintojaksolla opitaan perinteisiä valmistustapoja kuten leivän valmistamista juuren avulla, maustealkoholien uuttamista, siiderin ja makkaran valmistusta, metsän antimien monipuolista hyödyntämistä ja näiden yhdistämistä kaupallisiin ulottuvuuksiin.
Toteutuksen osa-alueet:
Lähiöruoka ja kaupunkiviljely sekä niiden tuotteiden hyödyntäminen ruuanvalmistusperinteen avulla
Leivän ja juuston teko
Makkaran ja muiden tuorelihatuottreiden teko
Siiderin valmistus ja maustealkoholien (kuten ginin) teko
Ruokaperinne, satokausijuhlat ja niiden hyödyntäminen markkinoinnissa
Metsän antiminen hyödyntäminen ruoka- ja juomaperinteen tapojen avulla
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolle voi ilmoittautua vain 3amk.fi sivujen kautta 2.5.-3.9. välisenä aikana.
Arviointiasteikko
H-5