Siirry suoraan sisältöön

Lähi(ö)ruuan kaupallistaminen käsityönäLaajuus (5 op)

Opinnon tunnus: TO00BZ02

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Anikó Lehtinen

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- käyttää perinteisiä ruuan ja juoman valmistustapoja yhdistäen näitä kaupallisiin ulottuvuuksiin.
- hyödyntää paikallisia valmistustapoja ja raaka-aineita räätälöidysti elämysten tuottamiseen matkailussa, ravintoloissa, tapahtumissa ja elintarvikemarkkinoinnissa.
- yhdistää perinteitä, paikallisia raaka-aineita ja moderneja elementtejä ruuan- ja juoman valmistuksessa osana markkinointia matkailu-, elämys- ja ravintolataloudessa.

Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 26.05.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

15 - 45

Opettaja
  • Henry Lybäck
  • Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja

Anikó Lehtinen

Ryhmät
  • TOP224SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S24, Palvelualat

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- käyttää perinteisiä ruuan ja juoman valmistustapoja yhdistäen näitä kaupallisiin ulottuvuuksiin.
- hyödyntää paikallisia valmistustapoja ja raaka-aineita räätälöidysti elämysten tuottamiseen matkailussa, ravintoloissa, tapahtumissa ja elintarvikemarkkinoinnissa.
- yhdistää perinteitä, paikallisia raaka-aineita ja moderneja elementtejä ruuan- ja juoman valmistuksessa osana markkinointia matkailu-, elämys- ja ravintolataloudessa.

Toteutustapa

Opintojakso toteutetaan 3AMK yhteistyönä eli opintojaksolla on Laurean, Haaga-Helian ja Metropolian opiskelijoita ja opintojaksoa opettaa Laurean, Haaga-Helian ja Metropolian opettajia.

Opintojakson ainaka opiskelijat oppivat hyödyntämään perinteitä ja paikallisia raaka-aineita myös markkinoinnin puolella matkailu-, elämys- ja ravintolataloudessa ja yhdistämään niihin moderneja elementtejä. Opintojaksolla suoritetaan käytännön oppeihin liittyvä markkinointi- ja tuotesuunnittelutehtävä.

Aika ja paikka

Opintojakso toteutetaan intensiiviopintojaksona. Näinä päivinä on lähiopetusta Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kampuksilla.

24.9. klo 9-16, Metropolia Myllypuron kampus
25.9. klo 9-16, Metropolia Myllypuron kampus
3.10. klo 9-16, Haaga-Helia, Haagan kampus
4.10. klo 9-16, Laurea, Leppävaaran kampus
10.10. klo 9-16, Laurea, Leppävaaran kampus

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakso toteutetaan intensiiviopintojaksona. Intensiivijakso: 24.-25.9. ja 3.-4.10.ja 10.10. Näinä päivinä on lähiopetusta Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kampuksilla.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakso on on laajuudeltaan viisi opintopistettä, joka on laskennallisesti noin 135 opiskelijan työtuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

Lähi(ö)ruoan kaupallistaminen käsityönä on opintojakso, jossa opitaan käytännön taitojen yhdistämistä matkailu-, elämys- ja ravintolatalouteen. Paikallisten valmistustapojen ja raaka-aineiden oppiminen antavat edellytyksiä käyttää niitä räätälöidysti elämysten tuottamiseen matkailussa, ravintoloissa ja tapahtumissa kuten myös elintarvikemarkkinoinnissa. Opintojaksolla opitaan perinteisiä valmistustapoja kuten leivän valmistamista juuren avulla, maustealkoholien uuttamista, siiderin ja makkaran valmistusta, metsän antimien monipuolista hyödyntämistä ja näiden yhdistämistä kaupallisiin ulottuvuuksiin.

Toteutuksen osa-alueet:
Lähiöruoka ja kaupunkiviljely sekä niiden tuotteiden hyödyntäminen ruuanvalmistusperinteen avulla
Leivän ja juuston teko
Makkaran ja muiden tuorelihatuottreiden teko
Siiderin valmistus ja maustealkoholien (kuten ginin) teko
Ruokaperinne, satokausijuhlat ja niiden hyödyntäminen markkinoinnissa
Metsän antiminen hyödyntäminen ruoka- ja juomaperinteen tapojen avulla

Lisätietoja opiskelijoille

Tämä opintojakso on uniikki 3AMK-yhteistoteutus, jota koordinoi Laurea.

Toteutuksen opettajat:
Anikó Lehtinen (Laurea), Henry Lybäck (Laurea), Jari Karjalainen (Haaga-Helia), Sakari Ketolainen (Haaga-Helia), Markus Räsänen (Metropolia), Pia-Tuulia Laine (Metropolia)

Arviointiasteikko

H-5

Ilmoittautumisaika

02.05.2000 - 03.09.2000

Ajoitus

27.09.2023 - 31.10.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Palveluyksikkö, Leppävaara

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

15 - 45

Opettaja
  • Henry Lybäck
  • Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja

Anikó Lehtinen

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- käyttää perinteisiä ruuan ja juoman valmistustapoja yhdistäen näitä kaupallisiin ulottuvuuksiin.
- hyödyntää paikallisia valmistustapoja ja raaka-aineita räätälöidysti elämysten tuottamiseen matkailussa, ravintoloissa, tapahtumissa ja elintarvikemarkkinoinnissa.
- yhdistää perinteitä, paikallisia raaka-aineita ja moderneja elementtejä ruuan- ja juoman valmistuksessa osana markkinointia matkailu-, elämys- ja ravintolataloudessa.

Toteutustapa

Opintojakso toteutetaan 3AMK yhteistyönä eli opintojaksolla on Laurean, Haaga-Helian ja Metropolian opiskelijoita ja opintojaksoa opettaa Laurean, Haaga-Helian ja Metropolian opettajia.
Opintojaksolle voi ilmoittautua vain 3amk.fi sivujen kautta 2.5.-3.9. välisenä aikana.

Opintojakson ainaka opiskelijat oppivat hyödyntämään perinteitä ja paikallisia raaka-aineita myös markkinoinnin puolella matkailu-, elämys- ja ravintolataloudessa ja yhdistämään niihin moderneja elementtejä. Opintojaksolla suoritetaan käytännön oppeihin liittyvä markkinointi- ja tuotesuunnittelutehtävä.

Aika ja paikka

Opintojakso toteutetaan intensiiviopintojaksona. Intensiivijakso: 27.-28.9. ja 3.-5.10. Näinä päivinä on lähiopetusta Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kampuksilla.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakso toteutetaan intensiiviopintojaksona. Intensiivijakso: 27.-28.9. ja 3.-5.10. Näinä päivinä on lähiopetusta Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kampuksilla.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakso on on laajuudeltaan viisi opintopistettä, joka on laskennallisesti noin 135 opiskelijan työtuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

Lähi(ö)ruoan kaupallistaminen käsityönä on opintojakso, jossa opitaan käytännön taitojen yhdistämistä matkailu-, elämys- ja ravintolatalouteen. Paikallisten valmistustapojen ja raaka-aineiden oppiminen antavat edellytyksiä käyttää niitä räätälöidysti elämysten tuottamiseen matkailussa, ravintoloissa ja tapahtumissa kuten myös elintarvikemarkkinoinnissa. Opintojaksolla opitaan perinteisiä valmistustapoja kuten leivän valmistamista juuren avulla, maustealkoholien uuttamista, siiderin ja makkaran valmistusta, metsän antimien monipuolista hyödyntämistä ja näiden yhdistämistä kaupallisiin ulottuvuuksiin.


Toteutuksen osa-alueet:
Lähiöruoka ja kaupunkiviljely sekä niiden tuotteiden hyödyntäminen ruuanvalmistusperinteen avulla
Leivän ja juuston teko
Makkaran ja muiden tuorelihatuottreiden teko
Siiderin valmistus ja maustealkoholien (kuten ginin) teko
Ruokaperinne, satokausijuhlat ja niiden hyödyntäminen markkinoinnissa
Metsän antiminen hyödyntäminen ruoka- ja juomaperinteen tapojen avulla

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojaksolle voi ilmoittautua vain 3amk.fi sivujen kautta 2.5.-3.9. välisenä aikana.

Arviointiasteikko

H-5