Lähi(ö)ruuan kaupallistaminen käsityönä (5 op)
Toteutuksen tunnus: TO00BZ02-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
06.05.2024 - 09.10.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
24.09.2024 - 10.10.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 15 - 45
- Opettajat
- Henry Lybäck
- Anikó Lehtinen
- Vastuuopettaja
- Anikó Lehtinen
- Ryhmät
-
TOP224SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S24, Palvelualat
- Opintojakso
- TO00BZ02
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- käyttää perinteisiä ruuan ja juoman valmistustapoja yhdistäen näitä kaupallisiin ulottuvuuksiin.
- hyödyntää paikallisia valmistustapoja ja raaka-aineita räätälöidysti elämysten tuottamiseen matkailussa, ravintoloissa, tapahtumissa ja elintarvikemarkkinoinnissa.
- yhdistää perinteitä, paikallisia raaka-aineita ja moderneja elementtejä ruuan- ja juoman valmistuksessa osana markkinointia matkailu-, elämys- ja ravintolataloudessa.
Aika ja paikka
Opintojakso toteutetaan intensiiviopintojaksona. Näinä päivinä on lähiopetusta Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kampuksilla.
24.9. klo 9-16, Metropolia Myyrmäen kampus
25.9. klo 9-16, Metropolia Myyrmäen kampus
3.10. klo 9-16, Haaga-Helia, Haagan kampus
4.10. klo 9-16, Laurea, Leppävaaran kampus
10.10. klo 9-16, Laurea, Leppävaaran kampus
Toteutustapa
Opintojakso toteutetaan 3AMK yhteistyönä eli opintojaksolla on Laurean, Haaga-Helian ja Metropolian opiskelijoita ja opintojaksoa opettaa Laurean, Haaga-Helian ja Metropolian opettajia.
Opintojakson aikana opiskelijat oppivat hyödyntämään perinteitä ja paikallisia raaka-aineita myös markkinoinnin puolella matkailu-, elämys- ja ravintolataloudessa ja yhdistämään niihin moderneja elementtejä. Opintojaksolla opitaan hyödyntämään metsän ja satokauden antiomia: tehdään siidertiä, hapanjuurileipää, mozzarella, sienisiirappeja ja maustettuja alkoholeja ja niistä cocktaileja.
Opintojaksolla suoritetaan käytännön oppeihin liittyvä markkinointi- ja tuotesuunnittelutehtävä.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opintojakso toteutetaan intensiiviopintojaksona. Intensiivijakso: 24.-25.9. ja 3.-4.10.ja 10.10. Näinä päivinä on lähiopetusta Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kampuksilla.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakso on on laajuudeltaan viisi opintopistettä, joka on laskennallisesti noin 135 opiskelijan työtuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
Lähi(ö)ruoan kaupallistaminen käsityönä on opintojakso, jossa opitaan käytännön taitojen yhdistämistä matkailu-, elämys- ja ravintolatalouteen. Paikallisten valmistustapojen ja raaka-aineiden oppiminen antavat edellytyksiä käyttää niitä räätälöidysti elämysten tuottamiseen matkailussa, ravintoloissa ja tapahtumissa kuten myös elintarvikemarkkinoinnissa. Opintojaksolla opitaan perinteisiä valmistustapoja kuten leivän valmistamista juuren avulla, maustealkoholien uuttamista, siiderin ja makkaran valmistusta, metsän antimien monipuolista hyödyntämistä ja näiden yhdistämistä kaupallisiin ulottuvuuksiin.
Toteutuksen osa-alueet:
Lähiöruoka ja kaupunkiviljely sekä niiden tuotteiden hyödyntäminen ruuanvalmistusperinteen avulla
Leivän ja juuston teko
Makkaran ja muiden tuorelihatuottreiden teko
Siiderin valmistus ja maustealkoholien (kuten ginin) teko
Ruokaperinne, satokausijuhlat ja niiden hyödyntäminen markkinoinnissa
Metsän antiminen hyödyntäminen ruoka- ja juomaperinteen tapojen avulla
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Tämä opintojakso on uniikki 3AMK-yhteistoteutus, jota koordinoi Laurea.
Toteutuksen opettajat:
Anikó Lehtinen (Laurea), Henry Lybäck (Laurea), Jari Karjalainen (Haaga-Helia), Sakari Ketolainen (Haaga-Helia), Markus Räsänen (Metropolia), Pia-Tuulia Laine (Metropolia)