Commercializing Local Food as Handicraft (5 cr)
Code: TO00BZ02-3001
General information
- Enrollment
-
02.05.2000 - 03.09.2000
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
27.09.2023 - 31.10.2023
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 15 - 45
Learning outcomes
The student is able to:
- use traditional methods of food and beverage preparation, combining them with commercial aspects.
- utilize local production methods and ingredients to tailor experiences for tourism, restaurants, events, and food marketing.
- combine traditions, local ingredients, and modern elements in food and beverage preparation as a part of marketing in the tourism, experiential, and restaurant industry.
Location and time
Opintojakso toteutetaan intensiiviopintojaksona. Intensiivijakso: 27.-28.9. ja 3.-5.10. Näinä päivinä on lähiopetusta Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kampuksilla.
Teaching methods
Opintojakso toteutetaan 3AMK yhteistyönä eli opintojaksolla on Laurean, Haaga-Helian ja Metropolian opiskelijoita ja opintojaksoa opettaa Laurean, Haaga-Helian ja Metropolian opettajia.
Opintojaksolle voi ilmoittautua vain 3amk.fi sivujen kautta 2.5.-3.9. välisenä aikana.
Opintojakson ainaka opiskelijat oppivat hyödyntämään perinteitä ja paikallisia raaka-aineita myös markkinoinnin puolella matkailu-, elämys- ja ravintolataloudessa ja yhdistämään niihin moderneja elementtejä. Opintojaksolla suoritetaan käytännön oppeihin liittyvä markkinointi- ja tuotesuunnittelutehtävä.
Exam schedules
Opintojakso toteutetaan intensiiviopintojaksona. Intensiivijakso: 27.-28.9. ja 3.-5.10. Näinä päivinä on lähiopetusta Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kampuksilla.
Student workload
Opintojakso on on laajuudeltaan viisi opintopistettä, joka on laskennallisesti noin 135 opiskelijan työtuntia.
Content scheduling
Lähi(ö)ruoan kaupallistaminen käsityönä on opintojakso, jossa opitaan käytännön taitojen yhdistämistä matkailu-, elämys- ja ravintolatalouteen. Paikallisten valmistustapojen ja raaka-aineiden oppiminen antavat edellytyksiä käyttää niitä räätälöidysti elämysten tuottamiseen matkailussa, ravintoloissa ja tapahtumissa kuten myös elintarvikemarkkinoinnissa. Opintojaksolla opitaan perinteisiä valmistustapoja kuten leivän valmistamista juuren avulla, maustealkoholien uuttamista, siiderin ja makkaran valmistusta, metsän antimien monipuolista hyödyntämistä ja näiden yhdistämistä kaupallisiin ulottuvuuksiin.
Toteutuksen osa-alueet:
Lähiöruoka ja kaupunkiviljely sekä niiden tuotteiden hyödyntäminen ruuanvalmistusperinteen avulla
Leivän ja juuston teko
Makkaran ja muiden tuorelihatuottreiden teko
Siiderin valmistus ja maustealkoholien (kuten ginin) teko
Ruokaperinne, satokausijuhlat ja niiden hyödyntäminen markkinoinnissa
Metsän antiminen hyödyntäminen ruoka- ja juomaperinteen tapojen avulla
Evaluation scale
H-5
Further information
Opintojaksolle voi ilmoittautua vain 3amk.fi sivujen kautta 2.5.-3.9. välisenä aikana.