Siirry suoraan sisältöön

Elämyksellinen juomamaailmaLaajuus (5 op)

Opinnon tunnus: TO00BL82

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein

Lisätiedot

Toteutetaan 3AMK yhteistyössä (ks. 3amk.fi)

Ilmoittautumisaika

20.05.2024 - 26.05.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
  • Complementary Competence, bachelor’s studies in English (CCM2), Services
Opettaja
  • Anikó Lehtinen
  • Mika Vitikka
Vastuuopettaja

Anikó Lehtinen

Ryhmät
  • TOP224SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S24, Palvelualat
  • CCM224SY
    Complementary competence (bachelor’s studies in English), S24, Services

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Toteutetaan 3AMK yhteistyössä (ks. 3amk.fi)

Ilmoittautumisaika

22.05.2023 - 28.05.2023

Ajoitus

18.09.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
  • Mika Vitikka
  • Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja

Anikó Lehtinen

Ryhmät
  • CCM223SY
    Complementary competence (bachelor’s studies in English), S23, Services
  • TOP223SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S23, Palvelualat

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein

Lisätiedot

Toteutetaan 3AMK yhteistyössä (ks. 3amk.fi)

Ilmoittautumisaika

22.05.2023 - 28.05.2023

Ajoitus

01.09.2023 - 31.10.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
  • Anikó Lehtinen
  • Mika Vitikka
Vastuuopettaja

Anikó Lehtinen

Ryhmät
  • TOP223SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S23, Palvelualat

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein

Toteutustapa

Lähiopetuksena. Opetuksen aikataulu ja sisältö tulee canvas-työtilaan Elämyksellinen juomamaailma.

Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson canvas-työtilassa.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- Maistaa erilaisia juomatuoteryhmiä ja arvioida niitä aistinvaraisesti ja myyntimielessä.
- Perustiedot erilaisista juomatuoteryhmistä ja hyödyntää niitä omassa työssään
- Kertoa juomakultuurin keskeiset käsitteet asiakaslähtöisesti
- Valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- Tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- Arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein

Opintojakson aikana käydään läpi seuraavia asioita: Juomalajit, juomien elämyksellinen tarjoilu, myynti, lainsäädäntö,
baaritoiminnot, juomalistan teko ja juomavalikoiman hallinta, juomien omavalvonta ja aistinvarainen arviointi.

Aika ja paikka

Lähijaksot toteutetaan Leppävaaran kampuksella, mahdollisesti myös aiheeseen liittyviä vierailuja muualla.

Luentoajat 4.9. alkaen ma 12.30-15 (poikkeuksia saattaa esiintyä), loppuu 13.11.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali julkaistaan canvas-työtilassa Elämyksellinen juomamaailma.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojaksolla tutustutaan aihealueisiin lehtorien ja työelämässä toimivien vierailevien luennoitsijoiden kautta. Jaksolla tehdään ryhmissä työelämän palveluja koskeva havainnointitutkimus.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakson ohjelma on canvas-työtilassa Elämyksellinen juomamaailma. Työtila avautuu syyskuussa 2023.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- Maistaa erilaisia juomatuoteryhmiä ja arvioida niitä aistinvaraisesti ja myyntimielessä.
- Perustiedot erilaisista juomatuoteryhmistä ja hyödyntää niitä omassa työssään
- Kertoa juomakultuurin keskeiset käsitteet asiakaslähtöisesti
- Valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- Tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- Arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein

Opintojakson aikana käydään läpi seuraavia asioita: Juomalajit, juomien elämyksellinen tarjoilu, myynti, lainsäädäntö,
baaritoiminnot, juomalistan teko ja juomavalikoiman hallinta, juomien omavalvonta ja aistinvarainen arviointi.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähi- ja etäopetus yhteensä 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ravintolakonseptin luomisen ja sen mukaisen juomalistan suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen perusteluineen. Toteutetaan ryhmätyönä.
Lisäksi oppimispäiväkirja yksilötyönä.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- Maistaa erilaisia juomatuoteryhmiä ja arvioida niitä aistinvaraisesti ja myyntimielessä.
- Perustiedot erilaisista juomatuoteryhmistä ja hyödyntää niitä omassa työssään
- Kertoa juomakultuurin keskeiset käsitteet asiakaslähtöisesti
- Valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- Tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- Arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein

Opintojakson aikana käydään läpi seuraavia asioita: Juomalajit, juomien elämyksellinen tarjoilu, myynti, lainsäädäntö,
baaritoiminnot, juomalistan teko ja juomavalikoiman hallinta, juomien omavalvonta ja aistinvarainen arviointi.

Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Ryhmätehtävä (70 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (30%)
3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Elämyksellinen juomamaailma canvassa.

TÄRKEÄÄ: maistelujen toteuttamiseksi opintojaksolta peritään 22,50€ materiaalimaksu, joka maksetaan opintotoimistoon ennen opintojen alkamista. Tästä viestitään ennen opintojakson aloitusta.
Englanniksi

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytty-hylätty

Lisätiedot

Toteutetaan 3AMK yhteistyössä (ks. 3amk.fi)

Ilmoittautumisaika

29.11.2021 - 05.12.2021

Ajoitus

01.01.2022 - 31.07.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
  • Mika Vitikka
  • Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja

Anikó Lehtinen

Ryhmät
  • TOP221SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S21, Palvelualat

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein

Toteutustapa

Hyberidiopetuksena. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee canvas-työtilaan Elämyksellinen juomamaailma.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson canvas-työtilassa.

Aika ja paikka

Lähijaksot toteutetaan Leppävaaran kampuksella, mahdollisesti myös aiheeseen liittyviä vierailuja muualla. Etäopetus Zoomissa, linkit canvaksessa.
Luentoajat keskiviikkoisin klo 9-11.30, aika 19.1.-9.3. (poikkeuksia saattaa esiintyä)

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali julkaistaan canvas-työtilassa Elämyksellinen juomamaailma.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojaksolla tutustutaan aihealueisiin lehtorien ja työelämässä toimivien vierailevien luennoitsijoiden kautta. Jaksolla tehdään ryhmissä työelämän palveluja koskeva havainnointitutkimus.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakson ohjelma on canvas-työtilassa Elämyksellinen juomamaailma. Työtila avautuu tammikuussa 2022.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähi- ja etäopetus yhteensä 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ravintolakonseptin luomisen ja sen mukaisen juomalistan suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen perusteluineen. Toteutetaan ryhmätyönä.
Lisäksi oppimispäiväkirja yksilötyönä.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Ryhmätehtävä (70 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (30%)
3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Elämyksellinen juomamaailma canvassa.

TÄRKEÄÄ: maistelujen toteuttamiseksi opintojaksolta peritään 22,50€ materiaalimaksu, joka maksetaan opintotoimistoon ennen opintojen alkamista. Tästä viestitään ennen opintojakson aloitusta.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

H-5

Lisätiedot

Toteutetaan 3AMK yhteistyössä (ks. 3amk.fi)