Elämyksellinen juomamaailma (5 op)
Toteutuksen tunnus: TO00BL82-3012
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
19.05.2025 - 25.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
-
28.08.2025 - 13.10.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- 10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
- Opettajat
- Mika Vitikka
- Anikó Lehtinen
- Vastuuopettaja
- Anikó Lehtinen
- Ryhmät
-
TOP225SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S25, Palvelualat
- Opintojakso
- TO00BL82
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein
Aika ja paikka
Lähijaksot toteutetaan Leppävaaran kampuksella, mahdollisesti myös aiheeseen liittyviä vierailuja muualla.
Aika: 27.8.-13.-10. luokassa 014-015.
Aikataulu:
ke 27.8. klo 12.30-15
ti 2.9. klo 12.30-15
ke 10.9. klo 12.30-15
ke 17.9. klo 12.30-15
ma 22.9. klo 12.30-15
ti 30.9. klo 12.30-15
ke 8.10. klo 9-11.30
ma 13.10. klo 12.30-15
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali julkaistaan canvas-työtilassa Elämyksellinen juomamaailma.
Toteutustapa
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- Maistaa erilaisia juomatuoteryhmiä ja arvioida niitä aistinvaraisesti ja myyntimielessä.
- Perustiedot erilaisista juomatuoteryhmistä ja hyödyntää niitä omassa työssään
- Kertoa juomakultuurin keskeiset käsitteet asiakaslähtöisesti
- Valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- Tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- Arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein
Opintojakson aikana käydään läpi seuraavia asioita: Juomalajit ja niiden maistaminen sekä tunnistaminen, juomien elämyksellinen tarjoilu, myynti, lainsäädäntö, baaritoiminnot, juomalistan teko ja juomavalikoiman hallinta, juomien omavalvonta ja aistinvarainen arviointi. Opintojaksolla maistetaan kaikki kaupallisesti tärkeät alkoholijuomalajit.
Lähiopetuksena.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien avulla. Ryhmätyö ravintolakonseptin luominen ja sen mukaisen juomalistan suunnittelu, kehittäminen ja perustelu.
Lisäksi oppimispäiväkirja yksilötyönä.
Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson canvas-työtilassa.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojaksolla tutustutaan aihealueisiin lehtorien ja työelämässä toimivien vierailevien luennoitsijoiden kautta. Jaksolla tehdään ryhmissä työelämän palveluja koskeva havainnointitutkimus.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Aikataulu:
ke 27.8. klo 12.30-15
ti 2.9. klo 12.30-15
ke 10.9. klo 12.30-15
ke 17.9. klo 12.30-15
ma 22.9. klo 12.30-15
ti 30.9. klo 12.30-15
ke 8.10. klo 9-11.30
ma 13.10. klo 12.30-15
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- Maistaa erilaisia juomatuoteryhmiä ja arvioida niitä aistinvaraisesti ja myyntimielessä.
- Perustiedot erilaisista juomatuoteryhmistä ja hyödyntää niitä omassa työssään
- Kertoa juomakultuurin keskeiset käsitteet asiakaslähtöisesti
- Valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- Tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- Arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein
Opintojakson aikana käydään läpi mm. seuraavia asioita: Juomalajit, juomien elämyksellinen tarjoilu, myynti, lainsäädäntö, baaritoiminnot, juomalistan teko ja juomavalikoiman hallinta, juomien omavalvonta ja aistinvarainen arviointi.
Opintojakson ohjelma on canvas-työtilassa Elämyksellinen juomamaailma.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähi- ja etäopetus yhteensä 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältäen ravintolakonseptin luomisen ja sen mukaisen juomalistan suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen perusteluineen. Toteutetaan ryhmätyönä.
Lisäksi oppimispäiväkirja yksilötyönä.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- Maistaa erilaisia juomatuoteryhmiä ja arvioida niitä aistinvaraisesti ja myyntimielessä.
- Perustiedot erilaisista juomatuoteryhmistä ja hyödyntää niitä omassa työssään
- Kertoa juomakultuurin keskeiset käsitteet asiakaslähtöisesti
- Valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- Tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- Arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein
Opintojakson aikana käydään läpi seuraavia asioita: Juomalajit, juomien elämyksellinen tarjoilu, myynti, lainsäädäntö, baaritoiminnot, juomalistan teko ja juomavalikoiman hallinta, juomien omavalvonta ja aistinvarainen arviointi.
Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Ryhmätehtävä (50 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (50%)
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Elämyksellinen juomamaailma canvassa.