The World of Beverages (5 cr)
Code: TO00BL82-3012
General information
- Enrollment
-
19.05.2025 - 25.05.2025
Registration for the implementation has begun.
- Timing
-
28.08.2025 - 13.10.2025
The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- 10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
- Teachers
- Mika Vitikka
- Anikó Lehtinen
- Teacher in charge
- Anikó Lehtinen
- Groups
-
TOP225SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S25, Palvelualat
- Study unit
- TO00BL82
Learning outcomes
The student is able to:
- recommend variety of beverages to different occasions and experience consepts and to execute perfect pour in all beverage categories
- create and develope beverage menus and portfolios to manage beverage portfolio on business level and work with beverages in different service formats
- do quality and sensory evaluation and manage beverage storage
Location and time
Lähijaksot toteutetaan Leppävaaran kampuksella, mahdollisesti myös aiheeseen liittyviä vierailuja muualla.
Aika: 27.8.-13.-10. luokassa 014-015.
Aikataulu:
ke 27.8. klo 12.30-15
ti 2.9. klo 12.30-15
ke 10.9. klo 12.30-15
ke 17.9. klo 12.30-15
ma 22.9. klo 12.30-15
ti 30.9. klo 12.30-15
ke 8.10. klo 9-11.30
ma 13.10. klo 12.30-15
Materials
Oppimateriaali julkaistaan canvas-työtilassa Elämyksellinen juomamaailma.
Teaching methods
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- Maistaa erilaisia juomatuoteryhmiä ja arvioida niitä aistinvaraisesti ja myyntimielessä.
- Perustiedot erilaisista juomatuoteryhmistä ja hyödyntää niitä omassa työssään
- Kertoa juomakultuurin keskeiset käsitteet asiakaslähtöisesti
- Valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- Tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- Arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein
Opintojakson aikana käydään läpi seuraavia asioita: Juomalajit ja niiden maistaminen sekä tunnistaminen, juomien elämyksellinen tarjoilu, myynti, lainsäädäntö, baaritoiminnot, juomalistan teko ja juomavalikoiman hallinta, juomien omavalvonta ja aistinvarainen arviointi. Opintojaksolla maistetaan kaikki kaupallisesti tärkeät alkoholijuomalajit.
Lähiopetuksena.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien avulla. Ryhmätyö ravintolakonseptin luominen ja sen mukaisen juomalistan suunnittelu, kehittäminen ja perustelu.
Lisäksi oppimispäiväkirja yksilötyönä.
Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson canvas-työtilassa.
Employer connections
Opintojaksolla tutustutaan aihealueisiin lehtorien ja työelämässä toimivien vierailevien luennoitsijoiden kautta. Jaksolla tehdään ryhmissä työelämän palveluja koskeva havainnointitutkimus.
Exam schedules
Aikataulu:
ke 27.8. klo 12.30-15
ti 2.9. klo 12.30-15
ke 10.9. klo 12.30-15
ke 17.9. klo 12.30-15
ma 22.9. klo 12.30-15
ti 30.9. klo 12.30-15
ke 8.10. klo 9-11.30
ma 13.10. klo 12.30-15
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- Maistaa erilaisia juomatuoteryhmiä ja arvioida niitä aistinvaraisesti ja myyntimielessä.
- Perustiedot erilaisista juomatuoteryhmistä ja hyödyntää niitä omassa työssään
- Kertoa juomakultuurin keskeiset käsitteet asiakaslähtöisesti
- Valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- Tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- Arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein
Opintojakson aikana käydään läpi mm. seuraavia asioita: Juomalajit, juomien elämyksellinen tarjoilu, myynti, lainsäädäntö, baaritoiminnot, juomalistan teko ja juomavalikoiman hallinta, juomien omavalvonta ja aistinvarainen arviointi.
Opintojakson ohjelma on canvas-työtilassa Elämyksellinen juomamaailma.
Completion alternatives
Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Student workload
Lähi- ja etäopetus yhteensä 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältäen ravintolakonseptin luomisen ja sen mukaisen juomalistan suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen perusteluineen. Toteutetaan ryhmätyönä.
Lisäksi oppimispäiväkirja yksilötyönä.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Content scheduling
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- Maistaa erilaisia juomatuoteryhmiä ja arvioida niitä aistinvaraisesti ja myyntimielessä.
- Perustiedot erilaisista juomatuoteryhmistä ja hyödyntää niitä omassa työssään
- Kertoa juomakultuurin keskeiset käsitteet asiakaslähtöisesti
- Valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- Tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- Arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein
Opintojakson aikana käydään läpi seuraavia asioita: Juomalajit, juomien elämyksellinen tarjoilu, myynti, lainsäädäntö, baaritoiminnot, juomalistan teko ja juomavalikoiman hallinta, juomien omavalvonta ja aistinvarainen arviointi.
Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Ryhmätehtävä (50 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (50%)
Evaluation scale
H-5
Further information
Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Elämyksellinen juomamaailma canvassa.