Siirry suoraan sisältöön

Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen, päivätoteutus, S21, Leppävaara: MSA221SN

Opetussuunnitelman tunnus: MSA221SN

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2021

Opetuskieli:
suomi

Kuvaus

Opetussuunnitelman kuvaus on liitteenä.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2021-2022 2022-2023 2023-2024 2024-2025 Syksy
2021
Kevät
2022
Syksy
2022
Kevät
2023
Syksy
2023
Kevät
2024
Syksy
2024
1. / 2021 2. / 2022 1. / 2022 2. / 2023 1. / 2023 2. / 2024 1. / 2024
MSA221SN-1001
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 150)

150
MSA221SN-1002
JOUSTAVA ASIAKASPALVELIJA

(Valitaan kaikki)

30
ML00BJ53 Matkailu- ja tapahtumapalvelut 5
01147 Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset 0
01148 Hygieniapassi 0
A9269 Intercultural Approach to Design Thinking 10
00202 Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
A9467 Laatu ravitsemispalveluissa 10
A9132 Serviceinriktad svenska 5
00203 Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
MSA221SN-1004
ASIAKASLÄHTÖISEN PALVELULIIKETOIMINNAN KEHITTÄJÄ

(Valitaan kaikki)

30
A9125 Asiakaslähtöiset palvelut 5
A9126 Asiakassuhteiden johtaminen 5
A9127 Palveluyrityksen kustannuslaskenta ja hinnoittelu 5
A9128 Palveluyrityksen liiketoiminta ja markkinointi 10
A9129 Palveluyrityksen toimintaympäristö 5
MSA221SN-1005
PALVELUINNOVAATIOIDEN KEHITTÄJÄ

(Valitaan kaikki)

30
A9141 Business Game 5
R0217 Corporate Social Responsibility 5
A9145 Palveluinnovaatiot 10
A9146 Palvelujärjestelmien kehittäminen 10
MSA221SN-1006
AMMATILLISENA ASIANTUNTIJANA TYÖYHTEISÖSSÄ

(Valitaan kaikki)

30
R0003 Harjoittelu 1 15
R0004 Harjoittelu 2 15
MSA221SN-1007
KEHITTÄMISOSAAJA JA TYÖELÄMÄN UUDISTAJA

(Valitaan kaikki)

30
R0045 Opinnäytetyö 15
R0183 Projektinhallinta ja viestintä 5
YY00BT02 Tutkimus- ja kehittämismenetelmät 5
MSA221SN-1008
Opiskelijasta asiantuntijaksi

(Valitaan kaikki)

5
YY00BN52 Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen 2
YY00BN53 Ammatillinen kehittyminen 2
YY00BN54 Onnistuneelle työuralle 1
MSA221SN-1009
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
MSA221SN-1011
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
A9348 Kokous- ja kongressipalvelujen kehittäminen elämykseksi 10
A9235 Tapahtumaturvallisuus 5
TO00BN90 Tapahtumatuotannon perusteet 5
TO00BN91 Tapahtumatuotanto käytännössä 5
TO00BN87 Vastuullinen tapahtuma 5
TO00BN92 Tapahtumamuotoilu 5
MSA221SN-1012
RUOKAPALVELUIDEN UUDISTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
A9219 Current Issues and Future Trends in Hospitality Field 5
A9220 Ruokapalvelujen kehittäminen elämykseksi 10
A9221 Ruoka- ja juomakulttuuri 5
A9222 Terveyttä ruoasta 5
A9223 Aistinvarainen ruokapalveluiden kehittäminen 5
R0382 Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus 5
TO00BL82 Elämyksellinen juomamaailma 5
MSA221SN-1013
TOURISM SERVICE DEVELOPER

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
A9182 Tourism Marketing 5
A9337 Discovering Tourism 5
A9346 Hotel Management 10
01473 Business Online Visibility 5
TO00BS64 Ruoka- ja juomamatkailu 5
TO00BN88 Tourism Destinations Management 5
TO00BO34 Tourism Grand Tour 5
MSA221SN-1014
VALMENTAVA ESIMIES

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15)

0 - 15
TO00BN59 Työyhteisön johtaminen 10
TO00BN60 Palvelutuotannon esimiestyö 5
MSA221SN-1010
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 60)

0 - 60
Yhteensä 210 72 62 16 0 46 26 46 16 15.5 0.5 0 46 26 46 16 15.5 0.5 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Opintotyypit

1. Perusopinnot
Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti
Serviceinriktad svenska
Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti
Projektinhallinta ja viestintä
Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen
Ammatillinen kehittyminen
Onnistuneelle työuralle
2. Ammattiopinnot
Matkailu- ja tapahtumapalvelut
Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset
Hygieniapassi
Intercultural Approach to Design Thinking
Laatu ravitsemispalveluissa
Asiakaslähtöiset palvelut
Asiakassuhteiden johtaminen
Palveluyrityksen kustannuslaskenta ja hinnoittelu
Palveluyrityksen liiketoiminta ja markkinointi
Palveluyrityksen toimintaympäristö
Business Game
Corporate Social Responsibility
Palveluinnovaatiot
Palvelujärjestelmien kehittäminen
Tutkimus- ja kehittämismenetelmät
3. Vapaasti valittavat opinnot
Kokous- ja kongressipalvelujen kehittäminen elämykseksi
Tapahtumaturvallisuus
Tapahtumatuotannon perusteet
Tapahtumatuotanto käytännössä
Vastuullinen tapahtuma
Tapahtumamuotoilu
Current Issues and Future Trends in Hospitality Field
Ruokapalvelujen kehittäminen elämykseksi
Ruoka- ja juomakulttuuri
Terveyttä ruoasta
Aistinvarainen ruokapalveluiden kehittäminen
Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus
Elämyksellinen juomamaailma
Tourism Marketing
Discovering Tourism
Hotel Management
Business Online Visibility
Ruoka- ja juomamatkailu
Tourism Destinations Management
Tourism Grand Tour
Työyhteisön johtaminen
Palvelutuotannon esimiestyö
4. Harjoittelu
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
5. Opinnäytetyö
Opinnäytetyö
Luokittelemattomat

Moduulin tyyppi

1. Ydinosaaminen
Matkailu- ja tapahtumapalvelut
Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset
Hygieniapassi
Intercultural Approach to Design Thinking
Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti
Laatu ravitsemispalveluissa
Serviceinriktad svenska
Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti
Asiakaslähtöiset palvelut
Asiakassuhteiden johtaminen
Palveluyrityksen kustannuslaskenta ja hinnoittelu
Palveluyrityksen liiketoiminta ja markkinointi
Palveluyrityksen toimintaympäristö
Business Game
Corporate Social Responsibility
Palveluinnovaatiot
Palvelujärjestelmien kehittäminen
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Opinnäytetyö
Projektinhallinta ja viestintä
Tutkimus- ja kehittämismenetelmät
Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen
Ammatillinen kehittyminen
Onnistuneelle työuralle
2. Täydentävä osaaminen
Kokous- ja kongressipalvelujen kehittäminen elämykseksi
Tapahtumaturvallisuus
Tapahtumatuotannon perusteet
Tapahtumatuotanto käytännössä
Vastuullinen tapahtuma
Tapahtumamuotoilu
Current Issues and Future Trends in Hospitality Field
Ruokapalvelujen kehittäminen elämykseksi
Ruoka- ja juomakulttuuri
Terveyttä ruoasta
Aistinvarainen ruokapalveluiden kehittäminen
Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus
Elämyksellinen juomamaailma
Tourism Marketing
Discovering Tourism
Hotel Management
Business Online Visibility
Ruoka- ja juomamatkailu
Tourism Destinations Management
Tourism Grand Tour
Työyhteisön johtaminen
Palvelutuotannon esimiestyö
Luokittelemattomat

Mobility Window

Mobility Window
Intercultural Approach to Design Thinking
Business Game
Corporate Social Responsibility
Muut opinnot
Matkailu- ja tapahtumapalvelut
Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset
Hygieniapassi
Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti
Laatu ravitsemispalveluissa
Serviceinriktad svenska
Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti
Asiakaslähtöiset palvelut
Asiakassuhteiden johtaminen
Palveluyrityksen kustannuslaskenta ja hinnoittelu
Palveluyrityksen liiketoiminta ja markkinointi
Palveluyrityksen toimintaympäristö
Palveluinnovaatiot
Palvelujärjestelmien kehittäminen
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Opinnäytetyö
Projektinhallinta ja viestintä
Tutkimus- ja kehittämismenetelmät
Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen
Ammatillinen kehittyminen
Onnistuneelle työuralle
Kokous- ja kongressipalvelujen kehittäminen elämykseksi
Tapahtumaturvallisuus
Tapahtumatuotannon perusteet
Tapahtumatuotanto käytännössä
Vastuullinen tapahtuma
Tapahtumamuotoilu
Current Issues and Future Trends in Hospitality Field
Ruokapalvelujen kehittäminen elämykseksi
Ruoka- ja juomakulttuuri
Terveyttä ruoasta
Aistinvarainen ruokapalveluiden kehittäminen
Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus
Elämyksellinen juomamaailma
Tourism Marketing
Discovering Tourism
Hotel Management
Business Online Visibility
Ruoka- ja juomamatkailu
Tourism Destinations Management
Tourism Grand Tour
Työyhteisön johtaminen
Palvelutuotannon esimiestyö
Luokittelemattomat

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
MSA221SN-1001
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 150)

150
MSA221SN-1002
JOUSTAVA ASIAKASPALVELIJA

(Valitaan kaikki)

30
ML00BJ53 Matkailu- ja tapahtumapalvelut 5
01147 Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset 0
01148 Hygieniapassi 0
A9269 Intercultural Approach to Design Thinking 10
00202 Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
A9467 Laatu ravitsemispalveluissa 10
A9132 Serviceinriktad svenska 5
00203 Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
MSA221SN-1004
ASIAKASLÄHTÖISEN PALVELULIIKETOIMINNAN KEHITTÄJÄ

(Valitaan kaikki)

30
A9125 Asiakaslähtöiset palvelut 5
A9126 Asiakassuhteiden johtaminen 5
A9127 Palveluyrityksen kustannuslaskenta ja hinnoittelu 5
A9128 Palveluyrityksen liiketoiminta ja markkinointi 10
A9129 Palveluyrityksen toimintaympäristö 5
MSA221SN-1005
PALVELUINNOVAATIOIDEN KEHITTÄJÄ

(Valitaan kaikki)

30
A9141 Business Game 5
R0217 Corporate Social Responsibility 5
A9145 Palveluinnovaatiot 10
A9146 Palvelujärjestelmien kehittäminen 10
MSA221SN-1006
AMMATILLISENA ASIANTUNTIJANA TYÖYHTEISÖSSÄ

(Valitaan kaikki)

30
R0003 Harjoittelu 1 15
R0004 Harjoittelu 2 15
MSA221SN-1007
KEHITTÄMISOSAAJA JA TYÖELÄMÄN UUDISTAJA

(Valitaan kaikki)

30
R0045 Opinnäytetyö 15
R0183 Projektinhallinta ja viestintä 5
YY00BT02 Tutkimus- ja kehittämismenetelmät 5
MSA221SN-1008
Opiskelijasta asiantuntijaksi

(Valitaan kaikki)

5
YY00BN52 Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen 2
YY00BN53 Ammatillinen kehittyminen 2
YY00BN54 Onnistuneelle työuralle 1
MSA221SN-1009
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
MSA221SN-1011
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
A9348 Kokous- ja kongressipalvelujen kehittäminen elämykseksi 10
A9235 Tapahtumaturvallisuus 5
TO00BN90 Tapahtumatuotannon perusteet 5
TO00BN91 Tapahtumatuotanto käytännössä 5
TO00BN87 Vastuullinen tapahtuma 5
TO00BN92 Tapahtumamuotoilu 5
MSA221SN-1012
RUOKAPALVELUIDEN UUDISTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
A9219 Current Issues and Future Trends in Hospitality Field 5
A9220 Ruokapalvelujen kehittäminen elämykseksi 10
A9221 Ruoka- ja juomakulttuuri 5
A9222 Terveyttä ruoasta 5
A9223 Aistinvarainen ruokapalveluiden kehittäminen 5
R0382 Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus 5
TO00BL82 Elämyksellinen juomamaailma 5
MSA221SN-1013
TOURISM SERVICE DEVELOPER

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
A9182 Tourism Marketing 5
A9337 Discovering Tourism 5
A9346 Hotel Management 10
01473 Business Online Visibility 5
TO00BS64 Ruoka- ja juomamatkailu 5
TO00BN88 Tourism Destinations Management 5
TO00BO34 Tourism Grand Tour 5
MSA221SN-1014
VALMENTAVA ESIMIES

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15)

0 - 15
TO00BN59 Työyhteisön johtaminen 10
TO00BN60 Palvelutuotannon esimiestyö 5
MSA221SN-1010
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 60)

0 - 60