Siirry suoraan sisältöön

Villiyrttien käyttö elämystaloudessa (5 op)

Toteutuksen tunnus: TO00BN16-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.04.2019 - 07.04.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.05.2019 - 31.08.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
suomi
Paikat
5 - 30
Koulutus
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettajat
Anikó Lehtinen
Henry Lybäck
Vastuuopettaja
Anikó Lehtinen
Opintojakso
TO00BN16

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa
- esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
- hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
- ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta

Aika ja paikka

Lähitapaamiset toteutetaan Leppävaaran kampuksella. Myös vierailuja lähiluontoon ja elintarviketuottajille.
Tunnit:
20.8. klo 9-15 / Villiyrttien perustieto
21.8. klo 9-15 / Villiyrttien keräys ja tunnistus
22.8. klo 9-15 / Villiyrttien hyöty markkinoinnissa
27.8. klo 9-15 / Villiyrtit juomissa
28.8. klo 9-15 / Kokkaus villiyrteillä

Optiman työtila käytössä 13.8. jossa tarkka aikataulu.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson Optima-työtilassa.

Toteutustapa

Kesäopintokurssina, tiiviskurssi, toteutetaan elokuussa.
Opintojakso toteutetaan lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Optima-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Optima-työtilassa.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Jaksolla tehdään ryhmissä työelämän palveluja koskeva havainnointitutkimus.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa toukokuussa.

Kansainvälisyys toteutuksella

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 133,5 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Villiyrttitiedon perusteet ja yrttien tunnistus -tehtävä (yksilötehtävä): arviointi hyv/hyl (H/0)
2. Projekti: Villiyrttien käyttö tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa -projekti (tiimitehtävä): arviointi T1 - K5 (80 %)
Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa
•Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
• Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
• Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta

Arviointiasteikko

H-5

Siirry alkuun