Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus (5 op)
Toteutuksen tunnus: R0382-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
18.11.2019 - 01.12.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
09.03.2020 - 29.05.2020
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Toimipiste
- Laurea Yhteinen
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 15 - 40
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- soveltaa elintarvikkeiden ja ruokapalvelujen turvallisuutta ohjaavaa lainsäädäntöä
- kuvata elintarvikeketjun mikrobiologisten, kemiallisten ja muiden riskien mahdolliset vaikutukset ruokatuotantoon
- laatia korjaavia toimenpiteitä yrityksen laadunhallintajärjestelmään
Aika ja paikka
[Kenttä ei ole Laureassa käytössä]Opintojakso alkaa viikolla 11 ja päättyy viikolla
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Kirjallisuutta:
Häikiö, I. 2003. Elintarvikemikrobiologia. Helsinki, WSOY
Ijäs, T. & Saloniemi, M. 2016. Hallitse elintarvikehygienia. Turku: Hygieniakonsultointi Välimäki.
Rahkio, M. & Siitonen, A. 2004. Ruokaturvallisuuden käsikirja. Helsinki: Art Hous
Kirjallisuus ilmoitataan tarkemmin opintojakson aikana.
Toteutustapa
Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa.
Aikataulu ja tarkempi ohjelma on Canvas- työtilassa
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojaksolla toteutetaan tutkimuksellinen kirkoitusprojekti liityen elintarviketurvallisuuteen.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opintojakon Canvas-työtila avataan opiskelijoille ma 9.3.2020
Kansainvälisyys toteutuksella
-
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojaksolla on neljä tehtävää ja kaikki tehtävät ovat yksilötehtäviä.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio on tunteina
Käsitteenmäärittely- tehtävä, 5h
Osaamisloki, 5h
Essee, 85h
Skenaario- kortti, 20h
Muu perehtyminen opintojakson materiaaleihin, 15h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 130 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
Opintojakso etenee moduleittain, Canvas-työtilassa olevan aikataulun mukaan.
Esitietovaatimukset
Restonomikoulutuksen pakollisissa opinnoissa oleva ravitsemispalvelu- ja hygieniaosaaminen tai vastaava osaaminen.
Lisätiedot
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”