Ravitsemus hyvinvoinnin tukena (5op)
Toteutuksen tunnus: G8291-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 26.11.2018 - 09.12.2018
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 07.01.2019 - 21.06.2019
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Toimipiste
- Laurea Otaniemi
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOS2), Terveys- ja hyvinvointialat
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- kuvata ruuansulatusjärjestelmän perustoiminnot ja niiden säätelyn sekä fyysisen aktiivisuuden vaikutukset ravitsemukseen
- kuvata ja tunnistaa ravitsemuksen merkityksen eri-ikäisten ihmisten hyvinvoinnille
- arvioida asiakkaan kehon koostumusta ja tukea asiakkaan hyvinvointia edistäviä ravintotottumuksia
- suunnitella asiakkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia edistäviä fyysisen aktiivisuuden ja ravitsemuksen huomioivia toimintatapoja
                    
Toteutustapa
Opintokokonaisuuden voi suorittaa kokonaan verkossa. Opintoja tuetaan kontaktiopetuksella soveltavan fysiologian (ravitsemusfysiologia) osalta, mutta kontaktiluennot eivät ole pakollisia.
                    
Aika ja paikka
Opinnot alkavat 7.1.2019. Kontaktiopetuksen osalta opetus toteutetaan Otaniemen kampuksella 17.1.2019 alkaen. Muut kontaktiluennot 24.1.2019, 6.2.2019 ja 11.2.2019.
                    
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
OPTIMA-alustalla ohjeet opintojaksoon liittyen.
                    
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Koko opintojakson voi suorittaa verkko-opintoina. Opintoja tuetaan kontaktiopetuksella ravitsemusfysiologian osalta.
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
5 op = 132 h oppilaan työtä.
                    
Sisältö ja sen jaksotus
OPTIMA -alsutella ilmoitetaan opintokokonaisuuteen hyväksytyille.
                    
Lisätiedot
Opinnot sisältävät sovellettua fysiologiaa. Opintoja suositellaan niille, joilla on hyvä perusfysiologian ymmärrys.
                    
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
                    
