Skip to main content

Food event production (5 cr)

Code: A9400-3002

General information


Enrollment
30.03.2020 - 19.04.2020
Registration for the implementation has ended.
Timing
17.08.2020 - 31.08.2020
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Campus
Laurea Leppävaara
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Teachers
Tuula Kuivanen
Anikó Lehtinen
Teacher in charge
Tuula Kuivanen
Study unit
A9400

Learning outcomes

The student is able to
- develop and implement food services and service processes as part of a food event
- develop a food product through product development
- develop the knowledge about organizing food events
- develop customer experience as part of a food event

Content

- Service Design methods
- Product testing
-Customer experience and feedback
-Using social media as a part of food event and learning
-Learning diary

Location and time

Lähijaksot toteutetaan Leppävaaran kampuksella, ruokatapahtumaprojekti muualla. Elokuussa alussa 5 tiivispäivää (klo 9-15) ja tapahtuman valmistelu. Tapahtuma Ota Olut -oluttapahtuma, mihin tuotamme vegaaniruokapisteen on elokuun lopussa, läsnäolo siellä välttämätöntä.
Alustavat kurssipäivät ja -ajat:
17-19.8. klo 9-15
24-25.8. klo 9-15
27.8. 9-16
Tapahtuma Ota Olut 28-30.8.
31.8. klo 8-11.30

Materials

Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson Optima-työtilassa Ruokatapahtuman toteuttaminen.

Teaching methods

Opintojakson lähijaksot ovat elokuussa, jonka lisäksi ruokatapahtumaprojektin toteutus elokuussa. Tapahtuma Ota Olut -oluttapahtuma, mihin tuotamme vegaaniruokapisteen on elokuun lopussa.

Osallistuminen lähitunneille on välttämätöntä. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Ruokatapahtuman toteuttaminen Optimaan.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja ruokatapahtumaprojektin avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Optima-työtilassa.

Tehtävät:
- Opintopäiväkirja tuntien aiheista
- Itse tapahtuman valmistelu ja tuottaminen
- Läsnäolo tapahtumassa elokuun lopussa
- Vertaisarviointi ja oma arviointi

Employer connections

Jaksolla toteutetaan ruokatapahtumaprojekti ryhmätyönä. Koulutuksessa myös yhteistyötä alan toimijoiden kanssa.

Exam schedules

Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa Ruokatapahtuman toteuttaminen.

Kurssin sisältö:
17-19.8. klo 9-15: Konsepti, kohderyhmä, viestintä, lupa-asiat, omavalvonta, budjetti, markkinointisuunnitelma, ergonomia, turvallisuus, sähkö- ja kaasukalusteiden suunnittelu, logistiikka, reklamaatioiden käsittely, kalustehankinnat -ja vuokraus, sisustusteema ja -elementit, riskianalyysi, aikajana, ryhmien jako ja vastuut(projektipäällikön valinta, sponsorien hankinta.
24-25.8 klo 9-15: Tuotekehitys ja testaus. Tapahtuman läpikäynti ja varmistus.
28-30.8. Ota olut- tapahtuma, meillä vegaanikoju siellä
31.8. klo 8-11.30: Purku, palautteet, sponsorien kiittäminen

Completion alternatives

Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Student workload

Lähiopetus 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ruokakokonaisuuden suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen sekä arviointi.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

Assessment criteria, approved/failed

Alkavan tason arviointikriteerit

Content scheduling

Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Ruokatapahtuma (tiimissä toimiminen): arviointi T1 - K5 (70 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (30%)
3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.

Evaluation scale

Approved/Failed

Qualifications

Laatu ravitsemuspalveluissa

Further information

Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Optimassa.
Opintojakson suoritus edeyttää osallistumista ruokatapahtumaprojektiin.

Go back to top of page