Food event production (5 cr)
Code: A9400-3002
General information
- Enrollment
-
30.03.2020 - 19.04.2020
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
17.08.2020 - 31.08.2020
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Learning outcomes
The student is able to
- develop and implement food services and service processes as part of a food event
- develop a food product through product development
- develop the knowledge about organizing food events
- develop customer experience as part of a food event
Content
- Service Design methods
- Product testing
-Customer experience and feedback
-Using social media as a part of food event and learning
-Learning diary
Location and time
Lähijaksot toteutetaan Leppävaaran kampuksella, ruokatapahtumaprojekti muualla. Elokuussa alussa 5 tiivispäivää (klo 9-15) ja tapahtuman valmistelu. Tapahtuma Ota Olut -oluttapahtuma, mihin tuotamme vegaaniruokapisteen on elokuun lopussa, läsnäolo siellä välttämätöntä.
Alustavat kurssipäivät ja -ajat:
17-19.8. klo 9-15
24-25.8. klo 9-15
27.8. 9-16
Tapahtuma Ota Olut 28-30.8.
31.8. klo 8-11.30
Materials
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson Optima-työtilassa Ruokatapahtuman toteuttaminen.
Teaching methods
Opintojakson lähijaksot ovat elokuussa, jonka lisäksi ruokatapahtumaprojektin toteutus elokuussa. Tapahtuma Ota Olut -oluttapahtuma, mihin tuotamme vegaaniruokapisteen on elokuun lopussa.
Osallistuminen lähitunneille on välttämätöntä. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Ruokatapahtuman toteuttaminen Optimaan.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja ruokatapahtumaprojektin avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Optima-työtilassa.
Tehtävät:
- Opintopäiväkirja tuntien aiheista
- Itse tapahtuman valmistelu ja tuottaminen
- Läsnäolo tapahtumassa elokuun lopussa
- Vertaisarviointi ja oma arviointi
Employer connections
Jaksolla toteutetaan ruokatapahtumaprojekti ryhmätyönä. Koulutuksessa myös yhteistyötä alan toimijoiden kanssa.
Exam schedules
Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa Ruokatapahtuman toteuttaminen.
Kurssin sisältö:
17-19.8. klo 9-15: Konsepti, kohderyhmä, viestintä, lupa-asiat, omavalvonta, budjetti, markkinointisuunnitelma, ergonomia, turvallisuus, sähkö- ja kaasukalusteiden suunnittelu, logistiikka, reklamaatioiden käsittely, kalustehankinnat -ja vuokraus, sisustusteema ja -elementit, riskianalyysi, aikajana, ryhmien jako ja vastuut(projektipäällikön valinta, sponsorien hankinta.
24-25.8 klo 9-15: Tuotekehitys ja testaus. Tapahtuman läpikäynti ja varmistus.
28-30.8. Ota olut- tapahtuma, meillä vegaanikoju siellä
31.8. klo 8-11.30: Purku, palautteet, sponsorien kiittäminen
Completion alternatives
Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Student workload
Lähiopetus 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ruokakokonaisuuden suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen sekä arviointi.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Assessment criteria, approved/failed
Alkavan tason arviointikriteerit
Content scheduling
Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Ruokatapahtuma (tiimissä toimiminen): arviointi T1 - K5 (70 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (30%)
3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Evaluation scale
Approved/Failed
Qualifications
Laatu ravitsemuspalveluissa
Further information
Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Optimassa.
Opintojakson suoritus edeyttää osallistumista ruokatapahtumaprojektiin.