Siirry suoraan sisältöön

Ruokatapahtuman toteuttaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: A9400-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
30.03.2020 - 19.04.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
17.08.2020 - 31.08.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettajat
Tuula Kuivanen
Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja
Tuula Kuivanen
Opintojakso
A9400

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- kehittää ja toteuttaa ruokapalveluja sekä palveluprosesseja osana ruokatapahtumaa
- kehittää tuotetta tuotekehityksen avulla
- kehittää omia valmiuksiaan ruokatapahtuman organisoinnissa
- kehittää asiakaskokemusta osana ruokatapahtumaa

Sisältö

- Ruokatapahtuman tuottaminen palvelunmuotoiluprosessia hyödyntäen
- Tuotetestausasiakaskokemuksen tutkiminen palautteen avulla
- Ruokatapahtuman kuvaaminen sosiaalisen median avulla

Aika ja paikka

Lähijaksot toteutetaan Leppävaaran kampuksella, ruokatapahtumaprojekti muualla. Elokuussa alussa 5 tiivispäivää (klo 9-15) ja tapahtuman valmistelu. Tapahtuma Ota Olut -oluttapahtuma, mihin tuotamme vegaaniruokapisteen on elokuun lopussa, läsnäolo siellä välttämätöntä.
Alustavat kurssipäivät ja -ajat:
17-19.8. klo 9-15
24-25.8. klo 9-15
27.8. 9-16
Tapahtuma Ota Olut 28-30.8.
31.8. klo 8-11.30

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson Optima-työtilassa Ruokatapahtuman toteuttaminen.

Toteutustapa

Opintojakson lähijaksot ovat elokuussa, jonka lisäksi ruokatapahtumaprojektin toteutus elokuussa. Tapahtuma Ota Olut -oluttapahtuma, mihin tuotamme vegaaniruokapisteen on elokuun lopussa.

Osallistuminen lähitunneille on välttämätöntä. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Ruokatapahtuman toteuttaminen Optimaan.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja ruokatapahtumaprojektin avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Optima-työtilassa.

Tehtävät:
- Opintopäiväkirja tuntien aiheista
- Itse tapahtuman valmistelu ja tuottaminen
- Läsnäolo tapahtumassa elokuun lopussa
- Vertaisarviointi ja oma arviointi

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Jaksolla toteutetaan ruokatapahtumaprojekti ryhmätyönä. Koulutuksessa myös yhteistyötä alan toimijoiden kanssa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa Ruokatapahtuman toteuttaminen.

Kurssin sisältö:
17-19.8. klo 9-15: Konsepti, kohderyhmä, viestintä, lupa-asiat, omavalvonta, budjetti, markkinointisuunnitelma, ergonomia, turvallisuus, sähkö- ja kaasukalusteiden suunnittelu, logistiikka, reklamaatioiden käsittely, kalustehankinnat -ja vuokraus, sisustusteema ja -elementit, riskianalyysi, aikajana, ryhmien jako ja vastuut(projektipäällikön valinta, sponsorien hankinta.
24-25.8 klo 9-15: Tuotekehitys ja testaus. Tapahtuman läpikäynti ja varmistus.
28-30.8. Ota olut- tapahtuma, meillä vegaanikoju siellä
31.8. klo 8-11.30: Purku, palautteet, sponsorien kiittäminen

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ruokakokonaisuuden suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen sekä arviointi.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Alkavan tason arviointikriteerit

Sisältö ja sen jaksotus

Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Ruokatapahtuma (tiimissä toimiminen): arviointi T1 - K5 (70 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (30%)
3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Esitietovaatimukset

Laatu ravitsemuspalveluissa

Lisätiedot

Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Optimassa.
Opintojakson suoritus edeyttää osallistumista ruokatapahtumaprojektiin.

Siirry alkuun