Ruoka- ja juomakulttuuri (5 op)
Toteutuksen tunnus: A9221-TOP1811
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
14.05.2018 - 31.05.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
20.08.2018 - 21.12.2018
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 4 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- TKI-osuus
- 4 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- esitellä suomalaista ja eri maiden ruokakulttuuria
- tunnistaa erilaisia ruokatottumuksia sekä niiden taustaa
- suunnitella ja valita erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat ruoka- ja juomatarjoilut
- toimia vastuullisesti ruoka- ja juomatarjoilujen palveluprosesseissa
Aika ja paikka
Lähijaksot toteutetaanLeppävaaran kampuksella, myös yritysvierailuja.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson A9221-TOP1811 Ruoka- ja juomakulttuuri Optima-työtilassa.
Toteutustapa
Opintojakson lähijaksot ovat maanantaisin, jonka lisäksi ruokaprojektin toteutus osana Olutexpoa 26-28.10. Osallistuminen lähitunneille on kaikille välttämätöntä. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee A9221-TOP1811 Ruoka- ja juomakulttuuri Optima-työtilaan.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Optima-työtilassa 24.8.2018 lähtien.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Jaksolla toteutetaan ruoka- ja juomakulttuuria koskeva projekti Olutexpon yhteydessä 26-18-10. ryhmätyönä. Koulutuksessa myös yritysyhteistyötä alan toimijoiden kanssa.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa A9221-TOP1811 Ruoka- ja juomakulttuuri. Työtila avautuu 24.8.
1. lähiopetuskerta on 3.9. klo 12:30 - 15. Viimeinen lähiopetuskerta on 29.10. klo 12.30-14.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ruokakokonaisuuden suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
H-5
Sisältö ja sen jaksotus
Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Projekti: Olutexpo (tiimissä toimiminen): arviointi T1 - K5 (50 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (50%)
3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9221-TOP1811 Ruoka- ja juomakulttuuri-työtilassa Optimassa.
Opintojakson suoritus edeyttää osallistumista Olutexpo-ruokakokonaisuustapahtumaan.