Siirry suoraan sisältöön

Ruoka- ja juomakulttuuri (5 op)

Toteutuksen tunnus: A9221-TOP1811

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
14.05.2018 - 31.05.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
20.08.2018 - 21.12.2018
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
4 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
4 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettajat
Henry Lybäck
Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja
Anikó Lehtinen
Opintojakso
A9221

Tavoitteet

Opiskelija osaa:
- esitellä suomalaista ja eri maiden ruokakulttuuria
- tunnistaa erilaisia ruokatottumuksia sekä niiden taustaa
- suunnitella ja valita erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat ruoka- ja juomatarjoilut
- toimia vastuullisesti ruoka- ja juomatarjoilujen palveluprosesseissa

Aika ja paikka

Lähijaksot toteutetaanLeppävaaran kampuksella, myös yritysvierailuja.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson A9221-TOP1811 Ruoka- ja juomakulttuuri Optima-työtilassa.

Toteutustapa

Opintojakson lähijaksot ovat maanantaisin, jonka lisäksi ruokaprojektin toteutus osana Olutexpoa 26-28.10. Osallistuminen lähitunneille on kaikille välttämätöntä. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee A9221-TOP1811 Ruoka- ja juomakulttuuri Optima-työtilaan.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Optima-työtilassa 24.8.2018 lähtien.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Jaksolla toteutetaan ruoka- ja juomakulttuuria koskeva projekti Olutexpon yhteydessä 26-18-10. ryhmätyönä. Koulutuksessa myös yritysyhteistyötä alan toimijoiden kanssa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa A9221-TOP1811 Ruoka- ja juomakulttuuri. Työtila avautuu 24.8.
1. lähiopetuskerta on 3.9. klo 12:30 - 15. Viimeinen lähiopetuskerta on 29.10. klo 12.30-14.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ruokakokonaisuuden suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

H-5

Sisältö ja sen jaksotus

Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Projekti: Olutexpo (tiimissä toimiminen): arviointi T1 - K5 (50 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (50%)
3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9221-TOP1811 Ruoka- ja juomakulttuuri-työtilassa Optimassa.
Opintojakson suoritus edeyttää osallistumista Olutexpo-ruokakokonaisuustapahtumaan.

Siirry alkuun