Ruoka- ja juomakulttuuri (5 op)
Toteutuksen tunnus: A9221-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
22.05.2023 - 28.05.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
15.09.2023 - 03.11.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
- Vastuuopettaja
- Anikó Lehtinen
- Opintojakso
- A9221
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- esitellä suomalaista ja eri maiden ruokakulttuuria
- tunnistaa erilaisia ruokatottumuksia sekä niiden taustaa
- suunnitella ja valita erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat ruoka- ja juomatarjoilut
- toimia vastuullisesti ruoka- ja juomatarjoilujen palveluprosesseissa
Aika ja paikka
Lähijaksot toteutetaanLeppävaaran kampuksella, myös yritysvierailuja. Ruokaprojekti toteutetaan muualla. Alkaa 15.9. pe klo 12.30-15, loppuu 3.11. Opintojaksoon liittyvä ruokaprojekti on la 21.10.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson A9221 Ruoka- ja juomakulttuuri Canvas-työtilassa.
Toteutustapa
Opintojaksossa lähijaksoja, jonka lisäksi ruokaprojektin toteutus syksyllä 202.3 Osallistuminen lähitunneille on kaikille välttämätöntä. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Ruoka- ja juomakulttuuri Canvas-työtilaan.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Canvas-työtilassa.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Jaksolla toteutetaan ruoka- ja juomakulttuuria koskeva projekti toimeksiantajan kanssa. Koulutuksessa yritysyhteistyötä alan toimijoiden kanssa.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opintojakson ohjelman tarkempi aikataulu päivittyy Canvas työtilassa Ruoka- ja juomakulttuuri.
Opintojakson teoriatunnit ovat maanantaisin 18.9. alkaen. Gaalatapahtuma järjestetään perjantaina, jolloin edellinen torstai iltapäivä esivalmisteluihin ja k
Toimeksiantajan projektin täydentyessä ilmoitetaan toteutettavan tapahtuman aika ja paikka tarkemmin.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ruokakokonaisuuden suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Projekti: (tiimissä toimiminen): arviointi T1 - K5 (70 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (30%)
3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Optimassa.
Opintojakson suoritus edellyttää osallistumista ruokaprojektiin.