Ruokapalvelujen kehittäminen elämykseksi (10 op)
Toteutuksen tunnus: A9220-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
26.11.2018 - 09.12.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.03.2019 - 31.05.2019
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- Lähiosuus
- 8 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- TKI-osuus
- 4 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Laurea-ammattikorkeakoulu
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 35
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa asiakaskokemuksen ja trendien tärkeyden ruokapalvelujen kehittämisessä kohti elämyksellisyyttä
- suunnitella, toteuttaa, analysoida ja kehittää palveluja ja –konsepteja eri asiakasryhmille vastuullisesti
- toteuttaa kehittämisprosessin laatukriteerit huomioon ottaen
Aika ja paikka
Pääosin opintojakson opetus tapahtuu Leppävaaran kampuksella luokassa 234. Opintojakso alkaa 8.3. ja on perjantaisin klo 12:30-15:00..Opintojakso päättyy 28.5. palautepäivään.
Lähitapaamisia on lähes joka viikko ja toimeksiantoa tehdään myös kampuksen ukopuolella yhteistyöyritysten kanssa.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Elämystuottajan käsikirja
Lapin elämysteollisuus osaamiskeskus 2009.
Moniaistinen keittokirja
Hopia, A.& Ihanus S.
Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen hallinnoima KUMURU-hanke 2014.
This is service design
Schneider, Jakob ; Stickdorn, Marc
BIS Publishers 2010.
The experience economy
Pine, B. Joseph ; Gilmore, James H.
Harvard Business Review Press 2011. Updated ed
Toteutustapa
Projektitoimeksiantajan kanssa yhteistyössä tehtävä elämyksellisen tapahtuma, jossa suunnittelu, ideointi ja toteutus ovat tärkessä osassa.
Opintojakso tehdään yhteistyössä Sellon Markkinoinnin, Dietan ja Helsingki Distilleryn kanssa.
Opintojakso huipentuu 24.5.-26.5.2019 Sellon Viaporin aukiolla järjestettävään Street Food Sello tapahtumaan, johon luodaan elämyksellinen tapahtuma.
Opintojakson työskentely pohjautuu yhteiskehittämiseen, jota tehdään tiimeissä viikoittain.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- tunnistaa asiakaskokemuksen ja trendien tärkeyden ruokapalvelujen kehittämisessä kohti elämyksellisyyttä.
- suunnitella, toteuttaa, analysoida ja kehittää palveluja ja konsepteja eri asiakasryhmille vastuullisesti.
-toteuttavat kehittämisprosessin laatukriteerit huomioon ottaen.
Keskeinen sisältö
- kehittää toimeksiantajan kanssa erilaisia elämyksellisiä palveluita.
- elämyksellinen palvelu ja sen tuottamisessa tarvittavat menetelmät..
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojaksolla toimitaan Sellon markkinoinnin, Dieta Oy:n ja käydään tutustumassa Helsinki Distillery Companyyn. Tulee myös muita yrityskontakteja.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Käydään läpi ensimmäisellä kontatikerralla.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 opintipiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Tässä opintojaksolla on käytännön toteutus tärkeässä roolissa, josta kertyy osa opintojakson tunneista.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen:
Teoria ja vuorovaikutus 70 h
Oppaan tekeminen ja eri menetelmien käyttö 70 h
Esivalmistelut tapahtumaan 80 h
Street Food elämystapahtuman toteuttaminen 50 h
Lisätiedot
Lisätietoja: Vastuuopettaja Henry Lybäck
henry.lyback@laurea.fi