Skip to main content

Developing Service Systems (10 cr)

Code: A9146-MKA1821

General information


Enrollment
26.11.2018 - 02.12.2018
Registration for the implementation has ended.
Timing
07.01.2019 - 17.03.2019
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
10 cr
Local portion
10 cr
Mode of delivery
Contact learning
Campus
Laurea Leppävaara
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (MKA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
Teachers
Leila Jaakkola
Tuula Kuivanen
Henry Lybäck
Anikó Lehtinen
Teacher in charge
Henry Lybäck
Scheduling groups
Ryhmä 1A (Size: 20 . Open UAS : 0.)
Ryhmä 1B (Size: 20 . Open UAS : 0.)
Small groups
Ryhmä 1A
Ryhmä 1B
Study unit
A9146

Learning outcomes

The student is able to
- develop service processes as a part of a service system
- evaluate and develop service production
- plan and develop customer-oriented services
- act as a superior in service production

Location and time

Vkot 2-11 7.1.-.15.3.2019
BarLaurea ravintolamaailma vkot 2-11
BarLaurean käytännön perehdytys molemmille ryhmille 7.1.2018.
Teoriatunnit vkolla 2-3 ja vkolla 10-11.

Materials

Opetusmateriaali löytyy palvelujärjestelmien kehittäminen Optima-työtilassa ja käydään opiskelijoiden kanssa läpi ensimmäisellä teoriatunnilla.

Teaching methods

Opintojaksolla on uusi prosessi ja se aloitetaan 7.1. yhteisellä perehdytyspäivällä BarLaurean käytännön harjoitteluvuorolla. 8.1. lähtien B-ryhmä on vkolla 2 tiistaista perjantaihin teoriaopinnoissa. Vastaavasti A-ryhmä on BarLaureassa käytännön harjoittelussa. Vkolla 3 A-ryhmä on teoria opinnoissa ja B-ryhmä BarLaurean käytännön harjoittelussa.

Opintojakson tehtävien esitykset ja palautepäivät ovat B-ryhmällä vkolla 10 torstai ja perjantai sekä A-ryhmällä vkolla 11 torstai ja perjantai.

Opintojakson tavoitteet:
•kehittää palveluprosesseja osana palvelujärjestelmää
•arvioida ja kehittää palvelutuotantoa
•suunnitella ja tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja
•toimia esimiehenä palvelutuotannossa

Opintojakson toteutus koostuu
•kontaktiopetuksesta vkolla 2 ja 3 sekä tehtävien esittelystä ja palautteesta vkolla 10 ja 11.
•käytännön oppimisvuoroista BarLaurean ruokapalveluissa.
Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Optima-työtilaan A9146/MKA1821 Palvelujärjestelmien kehittäminen.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan. Vuorolista tulee BarLaurea-työtilaan Optimassa.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia, ne suoritetaan loppuun asti opintojakson aikana sekä kaikki kontaktiopetuksen tehtävät hyväksytysti ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.
Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen ja BarLaurea-käytännön harjoitteluvuorojen välillä. Osaa tehtävistä tehdään myös käytännön harjoitteluvuoroissa.

Employer connections

BarLaurea ja mukana olevat elintarvike-alan yritykset

International connections

BarLaurea on kansainvälinen oppimisympäristö.

Student workload

-10 op = 270 tuntia: BL-vuoroja 25 kpl X 7 tuntia = 175 tuntia lisäksi tähän tulee 2 Catering vuoro per opiskelija yht 189 h, jää 81 tuntia teoriaopintoihin.

Lähiopetus on 6 päivää.

Opintojaksolla joka toinen viikko on BarLaurean käytännön vuoroja. Vuorot riippuvat kummassa ryhmässä on.

Assessment criteria, approved/failed

Arvioinnissa käytetään alkuvaiheen opiskelijan arviointkriteerejä. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9146/MKA1811 Palvelujärjestelmien kehittämisen Optimassa-työtilassa.

Evaluation scale

H-5

Further information

Arvioinnissa käytetään alkuvaiheen opiskelijan arviointkriteerejä. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat Palvelujärjestelmien kehittämisen Optimassa-työtilassa.

Go back to top of page