Developing Service Systems (10 cr)
Code: A9146-MKA1821
General information
- Enrollment
-
26.11.2018 - 02.12.2018
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
07.01.2019 - 17.03.2019
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 10 cr
- Local portion
- 10 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (MKA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
- Teachers
- Leila Jaakkola
- Tuula Kuivanen
- Henry Lybäck
- Anikó Lehtinen
- Teacher in charge
- Henry Lybäck
- Scheduling groups
- Ryhmä 1A (Size: 20 . Open UAS : 0.)
- Ryhmä 1B (Size: 20 . Open UAS : 0.)
- Small groups
- Ryhmä 1A
- Ryhmä 1B
- Study unit
- A9146
Learning outcomes
The student is able to
- develop service processes as a part of a service system
- evaluate and develop service production
- plan and develop customer-oriented services
- act as a superior in service production
Location and time
Vkot 2-11 7.1.-.15.3.2019
BarLaurea ravintolamaailma vkot 2-11
BarLaurean käytännön perehdytys molemmille ryhmille 7.1.2018.
Teoriatunnit vkolla 2-3 ja vkolla 10-11.
Materials
Opetusmateriaali löytyy palvelujärjestelmien kehittäminen Optima-työtilassa ja käydään opiskelijoiden kanssa läpi ensimmäisellä teoriatunnilla.
Teaching methods
Opintojaksolla on uusi prosessi ja se aloitetaan 7.1. yhteisellä perehdytyspäivällä BarLaurean käytännön harjoitteluvuorolla. 8.1. lähtien B-ryhmä on vkolla 2 tiistaista perjantaihin teoriaopinnoissa. Vastaavasti A-ryhmä on BarLaureassa käytännön harjoittelussa. Vkolla 3 A-ryhmä on teoria opinnoissa ja B-ryhmä BarLaurean käytännön harjoittelussa.
Opintojakson tehtävien esitykset ja palautepäivät ovat B-ryhmällä vkolla 10 torstai ja perjantai sekä A-ryhmällä vkolla 11 torstai ja perjantai.
Opintojakson tavoitteet:
•kehittää palveluprosesseja osana palvelujärjestelmää
•arvioida ja kehittää palvelutuotantoa
•suunnitella ja tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja
•toimia esimiehenä palvelutuotannossa
Opintojakson toteutus koostuu
•kontaktiopetuksesta vkolla 2 ja 3 sekä tehtävien esittelystä ja palautteesta vkolla 10 ja 11.
•käytännön oppimisvuoroista BarLaurean ruokapalveluissa.
Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Optima-työtilaan A9146/MKA1821 Palvelujärjestelmien kehittäminen.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan. Vuorolista tulee BarLaurea-työtilaan Optimassa.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia, ne suoritetaan loppuun asti opintojakson aikana sekä kaikki kontaktiopetuksen tehtävät hyväksytysti ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.
Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen ja BarLaurea-käytännön harjoitteluvuorojen välillä. Osaa tehtävistä tehdään myös käytännön harjoitteluvuoroissa.
Employer connections
BarLaurea ja mukana olevat elintarvike-alan yritykset
International connections
BarLaurea on kansainvälinen oppimisympäristö.
Student workload
-10 op = 270 tuntia: BL-vuoroja 25 kpl X 7 tuntia = 175 tuntia lisäksi tähän tulee 2 Catering vuoro per opiskelija yht 189 h, jää 81 tuntia teoriaopintoihin.
Lähiopetus on 6 päivää.
Opintojaksolla joka toinen viikko on BarLaurean käytännön vuoroja. Vuorot riippuvat kummassa ryhmässä on.
Assessment criteria, approved/failed
Arvioinnissa käytetään alkuvaiheen opiskelijan arviointkriteerejä. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9146/MKA1811 Palvelujärjestelmien kehittämisen Optimassa-työtilassa.
Evaluation scale
H-5
Further information
Arvioinnissa käytetään alkuvaiheen opiskelijan arviointkriteerejä. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat Palvelujärjestelmien kehittämisen Optimassa-työtilassa.