Siirry suoraan sisältöön

Henkilöstövoimavarojen johtaminen modernissa organisaatiossa (5 op)

Toteutuksen tunnus: A9385-3022

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
19.05.2025 - 25.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
01.08.2025 - 31.10.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
30 Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
40 - 50
Koulutus
Laurea täydentävä osaaminen, yamk-tutkinto (TYJ), Yhteiset opinnot
Opettajat
Satu Vuorela
Jatta Jännäri
Vastuuopettaja
Satu Vuorela
Ryhmät
TYJ25SJ
Täydentävä osaaminen (yamk-tutkinto), S25, yhteiset opinnot
Opintojakso
A9385

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- analysoida erilaisia motivaatioita
- arvioida organisaatiokulttuurin merkitystä henkilöstöjohtamisessa
- toimia työelämän laadun kehittäjänä

Aika ja paikka

Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Otteita opintojakson kirjallisuudesta:

Laloux, F. & Appert, E. 2016. Reinventing organizations: An illustrated invitation to join the conversation on next-stage organizations. Brussels, Belgium: Nelson Parker.

Suomenkielinen, lyhennetty versio: Laloux, F., Appert, E., Markula, J., Rautanen, A. & Waegelein, R. 2021. Reinventing organizations: Kohti tulevaisuuden työyhteisöjä : kuvitettu kutsu liittyä keskusteluun seuraavan vaiheen organisaatioista. Helsinki: Teal Suomi Osuuskunta.

Ryan R. M. & Deci E. L. 2000. Self-Determination Theory and the Facilitation of Intrinsic Motivation, Social Development, and Well-Being. The American psychologist, 55(1), 68–78. doi:10.1037/0003-066X.55.1.68

Martela, F., Gómez, M., Unanue, W., Araya, S., Bravo, D., & Espejo, A. (2021). What makes work meaningful? Longitudinal evidence for the importance of autonomy and beneficence for meaningful work. Journal of vocational behavior, 131, 103631. https://doi.org/10.1016/j.jvb.2021.103631

Matkaopas yhteisöohjautuvuuteen 2021. Toim. Mirjam Gamrasni Haaga-Helian julkaisut 3/2021. https://www.haaga-helia.fi/sites/default/files/file/2021-04/matkaopas2.pdf

Larjovuori, R.-L., Kinnari, I., Nieminen, H. & Heikkilä-Tammi, K. 2021. Työhyvinvointi itseohjautuvassa organisaatiossa. Avaimia kehittämiseen. Tampereen yliopisto. Työsuojelurahasto. https://research.tuni.fi/uploads/2021/08/aa05a276-tuni_itseohjautuva_opas290621.pdf

Toteutustapa

Vuorovaikutteinen verkkototeutus:

Opinto toteutetaan verkkototeutuksena eikä edellytä kampukselle tuloa. Opinnolla on aikataulutettua opetusta tai ohjausta verkossa, jota ei tallenneta. Opinnossa on pari- tai ryhmätyöskentelyä. Opinto edellyttää aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajien toimesta sekä hyödynnetään myös vertaispalautteenantoa.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojakson tehtävissä analysoidaan ja kehitetään työelämää, esimerkiksi omaa organisaatiota.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:

Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisenä opetuspäivänä läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.

Ensimmäinen opetuspäivä on tiistaina 23.9.2025.
Toinen läsnäoloa vaativa opetuspäivä on tiistaina 21.10.2025.

Opintojakson Canvas-työtila aukeaa kesäkuussa 2025, jonka jälkeen yksilötehtävien tekemisen voi aloittaa.

Tehtävien määräajat ja opetuspäivät:
su 21.9.2025 klo 23.59 Tehtävä 1 palautus
ti 23.9.2025 klo 9-16 Ensimmäinen opetuspäivä (Zoomissa)
ti 21.10.2025 klo 9-16 Toinen opetuspäivä ja opintojakson päätös (Zoomissa)
ti 21.10.2025 klo 23.59 Ryhmätyön palautus
ti 21.10.2025 klo 23.59 Tehtävä 2 palautus

Huomioithan, että tehtävä 1 tulee olla palautettuna ennen ensimmäistä opetuspäivää. Näin lunastat paikkasi opetuspäivälle. Tehtävän 2 myöhässä palauttaminen vaikuttaa arvosanaan heti määräpäivän jälkeen.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tutkintosäännön (2024) mukaan opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa. Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojakso muodostuu tehtävistä ja verkossa toteutettavasta opetuksesta. Ennen ensimmäistä opetuspäivää palautetaan ensimmäinen yksilötehtävä ja ennen toista opetuspäivää palautetaan toinen yksilötehtävä. Opetuspäivinä työstetään pienryhmissä ryhmätehtävää. Toinen yksilötehtävä on laaja, joten sen tekeminen kannattaa aloittaa samanaikaisesti ensimmäisen tehtävän kanssa. Opintojakso päättyy toiseen opetuspäivään.

Tämä toteutus perustuu "flipped learning" eli "käänteinen oppiminen" -menetelmään, jossa on ehdottoman tärkeää, että opiskelija on tehnyt tehtävät ENNEN opetusta. Tehtävä 1 tulee siis olla palautettuna jo ennen ensimmäistä opetuspäivää. Näin lunastat paikkasi opetuspäivälle. Tehtävän 2 myöhässä palauttaminen vaikuttaa arvosanaan heti määräpäivän jälkeen.

Tavoitteena on, että jokaisella opiskelijalla on sama tietoperusta tullessaan opetuspäiviin ja näin hänellä on tietoa opintojakson aihepiiristä. Sisältö opetuspäivillä rakentuu tämän olettamuksen varaan. Opetuspäivien anti on näin ollen laadukkaampaa, koska voidaan siirtyä osaamisessa seuraavalle tasolle.

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Opinto on vaatimuksiltaan yamk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opintototeutuksen laatua on arvioitu ja raportti itsearvioinnista löytyy Canvasista.

Siirry alkuun