Siirry suoraan sisältöön

Tutkimuksellisen kehittämistyön menetelmät (tradenomi-, restonomi- ja estenomikoulutus) (5 op)

Toteutuksen tunnus: YY00CA29-3051

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
31.03.2025 - 06.04.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
01.05.2025 - 31.08.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
80 - 120
Koulutus
Palveluliiketoiminnan koulutus (MLA2), Laurea Leppävaara
Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus (HTA2), Laurea Leppävaara
Liiketalouden koulutus (HLY2), Laurea yhteinen
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus (PKV2), Laurea Tikkurila
Tietojenkäsittelyn koulutus, kyberturvallisuus (NKA2), Laurea Leppävaara
Tietojenkäsittelyn koulutus, digitaalisten palveluiden kehittäminen (NDY2), Laurea Yhteinen
Liiketalouden koulutus, projektijohtaminen (HLBV), Laurea yhteinen
Opettajat
Tarja Kantola
Anja Mertanen
Vastuuopettaja
Tarja Kantola
Opintojakso
YY00CA29

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- arvioida kriittisesti oman alan tutkimuksellista tietoa
- valita tarkoituksenmukaiset tutkimuksellisen kehittämistyön menetelmät sekä perustella valintansa
- kerätä aineistoa tutkimuksellisen kehittämistyön pohjaksi ja analysoida sen
- tulkita tutkimuksellisen kehittämistyön tuloksia ja tehdä johtopäätöksiä niiden pohjalta
- tehdä tutkimuksellista kehittämistyötä tietosuojalainsäädännön, hyvän tieteellisen käytännön ja aineistonhallinnan toimintamallien mukaisesti
- toimia tutkimuksellisen kehittämistyön edellyttämissä viestintätilanteissa ja tuottaa tutkimuksellista tekstiä

Aika ja paikka

Opetus ja ohjaus tapahtuvat verkkototeutuksena Zoomissa.

Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintototeutuksella käytettävät materiaalit löytyvät Canvas-työtilasta.
Opinnon tausta-aineisto esitellään Canvas oppimisympäristössä.

Ohessa suositeltavaa menetelmäkirjallisuutta:

Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2015. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. 3. - 4. painos. Helsinki: Sanoma Pro Oy.

Kostamo, P., Airaksinen, T. & Vilkka, H. 2022: Opas toiminnalliseen opinnäytetyöhön. Helsinki: Art House

Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P. 2009 tai uudempi painos. Tutki ja kirjoita. Helsinki: Kustannusosakeyhtiö Tammi.

Kniivilä, S., Lindblom-Ylänne, S. & Mäntynen, A. 2017. Tiede ja teksti. Tehoa ja taitoa tutkielman kirjoittamiseen. Helsinki: Gaudeamus.

Tuomi, J. & Sarajärvi, A. 2018. Laadullinen tutkimus ja sisällönanalyysi. Helsinki: Kustannusosakeyhtiö Tammi.

Heikkilä, T. 2014.Tilastollinen tutkimus. Edita Publishing Oy.

Kirjallisuutta päivitetään toteutuksen aloitukseen mennessä.

Vinkki: Ota hyvissä ajoin yhteyttä Laurea-kirjastoon materiaalin saatavuuden varmistamiseksi. Kirjasto voi myös auttaa sopivan tietoperustan etsimisessä.

Toteutustapa

Tämä opinto on Canvas-oppimisympäristössä toteutettava monialainen verkkototeutus.

Opintojakso toteutetaan aikataulutettuna verkkototeutuksena Zoomissa eikä edellytä kampukselle tuloa. Ennakkotehtävän tekeminen 4.5.2025 klo 23.59 mennessä ja osallistuminen ensimmäiseen Zoom-webinaariin 5.5.2025 klo 16.30 - 18.30 ovat edellytys opintojakson suorittamiselle. Ensimmäisessä Zoomissa käydään läpi keskeiset opintojakson toteutukseen liittyvät asiat ja ohjeistukset, joten se tukee merkittävästi opintojen etenemistä. Myös ryhmäytyminen käynnistyy ensimmäisessä webinaarissa.

Ilmoittautuminen opintojaksolle hylätään, mikäli opiskelija ei ole palauttanut ajoissa ennakotehtävää eikä ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Ilmoitus poissaolosta ensimmäisestä Zoomista tulee tehdä 7.5.2025 mennessä e-lomakkeella: https://elomake.laurea.fi/lomakkeet/22870/lomake.html . Muutoin tilalle voidaan valita toinen opiskelija.

Opinnon aikataulutettu Zoom-opetus webinaareissa tallennetaan tietoperustan osalta, ja tallenteet ovat katsottavissa jälkikäteen Canvasissa opintojakson ajan. Opinnossa on ryhmätyöskentelyä, itsenäistä työskentelyä sekä osaamisen jakamista. Opinto edellyttää aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun.

Opinnon ryhmätehtäviksi suunniteltuja tehtäviä ei voi tehdä ohjeistusta pienemmissä ryhmissä tai yksin verkko-opinnon tavoitteiden ja opiskelijamäärän vuoksi. Kehittämistehtävä tehdään ryhmätyönä (4 opiskelijaa). Opinnon ohjaus- ja palautekäytänteet sisältävät opettajan palautetta sekä mahdollisen vertaispalautteen ja itsearviointia.

Tentti opintojakson lopussa on yksilösuoritus verkossa. Verkkotentin aikataulu päivitetään opintojakson alkuun mennessä.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Ei ole.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:

1) Opinnon Ennakkotehtävän tekeminen su 4.5.2025 klo 23.59 mennessä.

sekä

2) Osallistuminen opintojakson ensimmäiseen Zoom-toteutukseen ma 5.5.2025 klo 16.30 - 18.30. Tällöin käydään läpi keskeiset opinnon toteutukseen liittyvät asiat. Myös ryhmäytyminen ja ohjaus siihen tapahtuu tällöin. Poissaolosta 5.5. ja perusteluista sille on ilmoitettava ennalta ja sairaustapauksessa 7.5. mennessä e-lomakkeella:
https://elomake.laurea.fi/lomakkeet/22870/lomake.html .

Yksittäisten tehtävien palautusajoista ja verkkotentin ajankohdasta opinnon lopussa informoidaan Canvasissa kyseisten tehtävien yhteydessä.

Kansainvälisyys toteutuksella

Ei ole.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tutkintosäännön (2024) mukaan "opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa." Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.

Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.

Opinnon laskennallinen työmäärä on kokonaisuudessaan reilut noin 135 tuntia, josta itsenäisen ja ryhmätyöskentelyn osuus on noin suuri, noin 120 tuntia. Työskentely vastaa lähes neljän viikon aikaista täysipäiväistä työskentelyä (7 h per pv), mikä on tärkeää allokoida kalenteriin ennalta opinnon ajalle.

Sisältö ja sen jaksotus

Opinto keskittyy laadullisiin ja määrällisiin tutkimus- ja kehittämismenetelmiin, aineiston keräämiseen ja analysointiin, tutkimuksen ja kehittämisen etiikkaan ja luotettavuuteen sekä tutkimusviestintään.

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen 2. vaatimustasoa.

Opintojakso on toteutukseltaan ns. 'massaluentotyyppinen', ja opiskelijoita on noin 120, minkä vuoksi Zoom-luennoilla tapahtunutta opetusta ja ohjausta tehtäviin ei voida korvata sähköpostitse tai puhelimitse tapahtuvana henkilökohtaisena ohjauksena, vaan opiskelija suorittaa kaikki tehtävät Canvasin ohjeistuksen ja Zoom-webinaarien pohjalta.

Webinaarien lisäksi opintoihin liittyviä kysymykset voi esittää Canvasin keskustelu-alueella "Opintoihin liittyvät kysymykset", jotta ohjaus niihin tukee kaikkia opiskelijoita. Henkilökohtaisissa opintoon liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä ohjaajiin sähköpostitse.

Opiskelijoita pyydetään huomioimaan, että opinto ajoittuu pääosin kesäajalle, joten osallistumisen tärkeys ensimmäiseen/-siin webinaareihin korostuu. Ohjaajat eivät ole tavoitettavissa vapaajaksojen aikana 18.6. - 17.8.2025, vaan ohjaus opintoon ja sen tehtäviin tapahtuu ennen sitä.

Osallistumisen edellytyksenä on aina, että opetussuunnitelman mukaiset mahdolliset osaamisedeltävyydet (edeltävä opinto tai vastaava osaaminen) täyttyvät. Opiskelija vastaa itse edeltävyysehtojen huomioimisesta.

Pidätetään oikeudet toteutussuunnitelman muutoksiin.

Siirry alkuun