Skip to main content

Emotional skills in professional working life and relationships (3 cr)

Code: TO00BT67-3003

General information


Enrollment
05.12.2023 - 11.02.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.03.2024 - 24.05.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
3 cr
Local portion
3 cr
RDI proportion
2 cr
Mode of delivery
Contact learning
Campus
Laurea Hyvinkää
Teaching languages
Finnish
Seats
10 - 40
Degree programmes
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOY2), Yhteiset opinnot
Teachers
Heidi Kajander-Maavuori
Paula Väliaho
Marko Kallionpää
Teacher in charge
Paula Väliaho
Study unit
TO00BT67

Learning outcomes

The student is able to
- both to develop their professionalism in relationships and their relationship skills in working life
- be aware of the key issues that relate to group dynamics and communication in challenging patient / customer encounters and to know how to find solutions in emotionally challenging environments.
- apply the theory, practice exercises, face-to-face instruction, and assignments covered during the course, as well as the discussions connected with these, in their own relationships and professional work.

Materials

Opintojakson suositeltavaa kirjallisuutta:

Keinänen, M. & Martin, M. 2019. Mieli meissä. Tasapainoista arkea mielentämisen keinoin. Helsinki: Kirjapaja.
Nummenmaa, L. 2019. Tunnekartasto. Kuinka tunteet tekevät meistä ihmisiä. Helsinki: Kustannusosakeyhtiö Tammi.
Pietikäinen, A. Joustava mieli -sarja. Helsinki: Duodecim.
Poijula, S. 2018. Resilienssi. Muutosten kohtaamisen taito. Helsinki: Kirjapaja.
Seppänen, M. 2021. Tunnetaidot voimavarana. Opas sosiaali- ja terveysalalle. Jyväksylä: PS-kustannus.
Sinkkonen, J. 2018. Kiintymyssuhteet elämänkaaressa. Helsinki: Duodecim.
Takanen, K. 2011. Tunne lukkosi: vapaudu tunteiden vallasta. Helsinki: WSOY.

Myös muuta kirjallisuutta voi käyttää lähdekritiikin huomioiden.

Teaching methods

The implementation plan is available in Finnish.

Employer connections

Opintojakso toteutetaan yhteistyössä Laurean avainkumppanin Hyvinkään seurakunnan kanssa.

Exam schedules

Opintojaksolla on läsnäolovelvollisuus opintojakson orientaatiossa 15.3.2024 ja päätöstilaisuudessa 17.5.2024. Painavista syistä toinen läsnäolovelvollinen opetuskerta on korvattavissa korvaavalla tehtävällä. Muuhun opetukseen osallistuminen on suotavaa myös oppimisen ja tavoitteiden saavuttamisen näkökulmista, läsnäolovelvollisuutta ei muilla opetuskerroilla kuitenkaan ole.

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perustelluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

International connections

Opintojakson aikana Laureassa on käynnissä useita kansainvälisiä tapahtumia ja yhteyksiä, joita hyödynnetään tilanteen ja mahdollisuuksien mukaan. Samoin opiskelijoiden mahdollisia KV-yhteyksiä voidaan hyödyntää opintojakson aikana. KV-yhteydet eivät kuitenkaan ole varmistuneet vielä syksyllä 2023.

Completion alternatives

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja Paula Väliaho ja käytännöistä sovitaan opiskelijan aloitteesta hänen kanssaan.

Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä.” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Student workload

Opintojakso on laajuudeltaan 3 op ~81 h.

Opintojakso jakaantuu sen tavoitteita mukaillen kahteen sisällölliseen moduuliin:
1. Tunnetaidot ja itsetuntemus (2 op)
2. Ryhmädynamiikka (1 op)

Opintojakson opetuksen/ohjauksen osuus on n. 1 op ja itsenäisen/pienryhmässä työskentelyn osuus n. 2 op. Sekä opetus/ohjaus että itsenäinen/pienryhmässä työskentely ovat jossain määrin opintojakson kattavia.

Tunnetaidot ja itsetuntemus –moduuliin kuuluu itsenäisesti tehtävä portfolio sekä pienryhmän kanssa pidettävä kirjallisuuspiiri. Ryhmädynamiikka -moduuliin kuuluu pienryhmässä toteutettava yhteisöllinen kampustapaaminen. Se pidetään lähtökohtaisesti omalla kotikampuksella, mistä syystä toteutus onkin suunnattu ensisijaisesti yhden kampuksen opiskelijoille, keväällä 2024 Hyvinkäälle.

Content scheduling

Opintojaksolla kehitetään työelämän ja ihmissuhteiden kannalta oleellisia tunne- ja vuorovaikutustaitoja sekä niihin liittyviä keskeisiä työkaluja.

Evaluation scale

Approved/Failed

Further information

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä opintojakson Canvas-tilassa.

Go back to top of page