Siirry suoraan sisältöön

Asiakaslähtöisen liiketoiminnan kehittämisen projekti: Hyvinkään kaupungin sisäisen ja ulkoisen työnantajamielikuvan tutkiminen ja kehittäminen - lähityöpainotteinen (10 op)

Toteutuksen tunnus: HL00BU32-3056

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
20.05.2024 - 25.08.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
04.09.2024 - 17.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
3 op
Virtuaaliosuus
7 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Toimipiste
Laurea Hyvinkää
Opetuskielet
suomi
Paikat
5 - 7
Koulutus
Liiketalouden koulutus (HLB2), Laurea Hyvinkää
Opettajat
Mervi Talonen
Vastuuopettaja
Mervi Talonen
Ryhmät
HLB224KA
Liiketalouden koulutus, oikeudellinen osaaminen, monimuotototeutus, K24, Hyvinkää
HLB224KA2
Liiketalouden koulutus, projektijohtaminen, monimuotototeutus, K24, Hyvinkää
Opintojakso
HL00BU32

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- kehittää asiakaslähtöisiä ja kestäviä liiketoimintamalleja ja –prosesseja
- kehittää asiakaslähtöisiä tuotteita ja palveluja
- käynnistää liiketoimintaa ja perustaa yrityksen

Aika ja paikka

Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Projektin aihepiiriin tarvittava lähdeaineisto valitaan erikseen projektin toimeksiannon jälkeen.

Toteutustapa

Hyvinkään kaupungin sisäisen ja ulkoisen mielikuvan tutkiminen ja kehittäminen -projekti toteutetaan yhteistyössä työelämän kumppanin HR-asiantuntija Anne Moilasen kanssa P2P-oppimisympäristössä.

Projekti toteutetaan lähiopetuksena. Tässä projektityössä oppimisen kannalta on tärkeää osallistua kampuksella järjestettävään lähiopetukseen ja -ohjaukseen aikataulun mukaisesti. Opinnossa on pari- tai ryhmätyöskentelyä. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta sekä voidaan hyödyntää myös työelämä- ja vertaispalautteenantoa.

Tekoälyn käyttäminen:
Projektityöskentelyssä noudatetaan opettajan ohjeita tekoälyn käyttämisessä. Opettaja antaa ohjeita siitä, miten tekoälyä tulisi käyttää, ja opiskelijoiden tulee noudattaa näitä ohjeita. On tärkeää huomioida, että opettaja voi myös kieltää tekoälyn käytön yksittäisissä tehtävissä.

Tälle toteutukselle ilmoittautuvat opiskelijat kehittävät projektissa tämän opinnon mukaista osaamista.

Lisäksi opiskelijat hankkivat ”Johtaminen ja johtajuus” - opinnon mukaisen osaamisen. Mahdollisesta muusta projektin aikana kehitettävästä osaamisesta sovitaan projektin aikana.

Projektin ohjaus- ja työskentelyajat ovat katsottavissa Lukkarikoneesta. Viestintäkäytänteistä sovitaan projektikohtaisesti.

Laurea pidättää oikeuden muutoksiin.

Opintototeutuksen laatua on arvioitu, ja raportti itsearvioinnista löytyy projektin Teams-työtilasta.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Projektin toimeksiantaja: Hyvinkään kaupunki, henkilöstöpalvelut, HR-asiantuntija Anne Moilanen.

Projektin ohjaaja on liiketalouden lehtori Mervi Talonen.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Projektin pakollinen kick-off -tilaisuus pidetään keskiviikkona 4. syyskuuta klo 10-12 Hyvinkään kampuksella, tila 3-13, 3. krs. Projektin kick-offiin osallistuminen on välttämätöntä, jotta kaikki toimijat saavat projektin toimeksiannon tietoonsa. Ohjelma: tiimi ja ohjaaja tapaavat klo 10-11, toimeksiantaja antaa projektin briiffin eli toimeksiannon klo 11-12.

Projektia ohjataan viikoittain. Opiskelija voi vertailla työskentelyaikoja Lukkarikoneessa ja valita projektit/opinnot, jotka eivät osu päällekkäin.

Tutkintosäännön (2024) mukaisesti opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija. Projektissa ensimmäisellä kontaktikerralla tarkoitetaan projektitiimin ja ohjaajan ensimmäistä tapaamiskertaa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tutkintosäännön (2024) mukaan "opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. ... Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa." Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.

Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.

Projekti on 15 opintopisteen kokonaisuus, josta 10 opintopistettä on projektia ja 5 opintopistettä menee Johtaminen ja johtajuus -opintoon.

Sisältö ja sen jaksotus

Projektin nimi: Hyvinkään kaupungin sisäisen ja ulkoisen mielikuvan tutkiminen ja kehittäminen

Projektin tavoitteet:

Projektissa toteutetaan määrällinen kyselytutkimus Hyvinkään kaupungin koko henkilöstölle (kokonaistutkimus) ja ulkoiselle valitulle kohderyhmälle. Tavoitteena on selvittää ja kartoittaa kaupungin henkilöstön työnantajamielikuvan nykytilaa ja ulkoisen kohderyhmän osalta kaupungin imagon nykytilaa. Taustalla ei ole aikaisempaa vertailutietoa.

Tutkimusaineisto analysoidaan ja siitä kootaan johtopäätökset sekä jatkotoimenpiteet ja kehitysideat. Kaupungin kehitystyön tukemiseksi toteutetaan tutkimustuloksiin pohjautuva markkinointisuunnitelma. Projektin tulokset esitellään Hyvinkään kaupungin henkilöstöpalveluille ja kaupungin johtoryhmälle.

Toimeksiantajan kanssa yhdessä suunnitellaan kyselyn sisältö, visuaalisuus ja saatekirje sekä valitaan alusta, jolla kysely toteutetaan, jotta ne ovat kaupungin linjan mukaisia.

Yhteistyöprojektin käynnistymisestä tullaan tiedottamaan kaupungin intranetissä ja verkkosivuilla.

Projektissa opitaan määrällisen kyselyn tekeminen ja tutkimusaineiston analysointi sekä markkinointisuunnitelman toteuttaminen.

Avainsanat: kyselytutkimus, tutkimusaineiston analyysi, työnantajamielikuva, imago, maine, markkinointi

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa. Opinto toteutuu P2P.n projektiopintona edellyttäen osallistumista yhteiseen projektiohjaukseen ja työskentelyyn.

Siirry alkuun