Harjoittelu 1 (15 op)
Toteutuksen tunnus: R0003-3024
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
20.05.2024 - 26.05.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.08.2024 - 31.12.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 15 op
- Lähiosuus
- 15 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Laurea Leppävaara, palvelu
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 45
- Koulutus
- Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus (PRA2), Laurea Leppävaara
- Opettajat
- Annukka Korvenranta
- Päivi Mantere
- Vastuuopettaja
- Annukka Korvenranta
- Ryhmät
-
PRA224KNRavintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, K24, Leppävaara
- Opintojakso
- R0003
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- soveltaa oppimaansa käytäntöön
- analysoida ja jäsentää oman työnsä sisältöä ja menetelmiä
- osallistua omalla panoksellaan harjoitteluyrityksen käytänteisiin ja liiketoimintaprosesseihin liittyvään kehittämistyöhön
- kehittää liiketoimintaosaamistaan
- arvioida osaamistaan ja sen kehittymistä
Toteutustapa
Ensimmäisen harjoittelujakson aikana tavoitteena on harjoitella organisaation päivittäisiä työtehtäviä mahdollisimman monipuolisesti. Harjoittelussa sovelletaan tietoja ja taitoja käytäntöön, ja samalla opitaan uutta työtehtäviä tekemällä.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opiskelija hankkii harjoittelupaikan itse. Harjoittelupaikaksi soveltuu yritys, julkisyhteisö tai muu organisaatio. Oma yritys tai opiskelijan nykyinen työpaikka saattaa soveltua harjoittelupaikaksi, mikäli työn sisältö vastaa harjoittelun tavoitteita ja yrityksellä on Y-tunnus. Asiasta keskustellaan ja sovitaan harjoittelusta vastaavan ohjaajan kanssa.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Harjoittelujaksot suoritetaan opiskelijan valitsemana ajankohtana henkilökohtaisen oppimissuunnitelman mukaisesti. Yksi harjoittelujakso (15 op) vastaa 10 viikkoa tai 400 tuntia työssä sisältäen oppimistehtävän tekemisen.
Kansainvälisyys toteutuksella
Opiskelija voi suorittaa työharjoittelujaksot myös ulkomailla. Harjoittelupaikka haetaan itse, mutta Laurean kansainvälisyydestä vastaavilta henkilöiltä saa ohjausta ja tietoa mm. apurahasta. Tarkemmin asiasta löytyy intrasta kohdasta:Harjoittelun suorittaminen ulkomailla.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Jo olemassa oleva osaaminen voidaan huomioida tutkinnossa osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen kautta. Näytöllä voi osoittaa harjoittelun tavoitteiden mukaista osaamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Osaaminen voidaan tunnustaa työtodistuksen ja sen pohjalta käytävän keskustelun, kirjallisen raportin tai muun ohjaajan kanssa sovittavan näytön perusteella. Ohjaaja määrittelee näytön vastaanottamisen menettelytavan tapauskohtaisesti yhdessä opiskelijan kanssa. Näytön vaatimukset perustuvat opetussuunnitelman tavoitteisiin. Näyttönä osoitettu osaaminen arvioidaan samoilla kriteereillä kuin osaaminen moduulissa muutenkin arvioitaisiin eli suorituksesta annetaan arvosana (H) hyväksytty/ (0) hylätty ja opiskelija osallistuu osaamisensa arviointiin. Opiskelija voi täydentää näyttöään saamansa palautteen perusteella. Osaamisen näytön kriteerit tulee olla etukäteen opiskelijan tiedossa. Näytön ottaa vastaan pääsääntöisesti harjoittelusta vastaava ohjaaja.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi harjoittelujakso (15 op) vastaa 10 viikkoa tai 400 tuntia työssä sisältäen oppimistehtävän tekemisen.
Harjoitteluun sisältyy oppimistehtävä. Palauta se mahdollisimman pian kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa harjoittelun päätyttyä harjoittelusta vastaavalle ohjaajalle.
Palautekeskusteluun osallistuminen on edellytys hyväksymismerkinnän saamiseksi.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Saat harjoittelusta hyväksymismerkinnän (H) kun olet palauttanut oppimistehtävän ja kopion työ/harjoittelutodistuksestasi harjoittelusta vastaavalle ohjaajalle tai JPMS-järjestelmään sekä osallistunut palautekeskusteluun / seminaariin. Näiden lisäksi olet ilmoittanut harjoittelupaikkatiedot PRM-ohjelmaan.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Lisätiedot
Kun harjoittelusta on sovittu työnantajan kanssa, harjoittelujaksolle ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella (JPMS-järjestelmä). Harjoittelupaikkatiedot tulee kirjata PRM-portaaliin. Jos menet palkattomaan harjoitteluun, allekirjoita Laurean harjoittelusopimus harjoittelupaikan edustajan kanssa. Sopimuksen saat esitäytettynä (JPMS-järjestelmästä)
Työharjoittelu voi olla palkallista tai palkatonta. Opiskelija on palkattoman harjoittelun aikana Laurean opiskelijana, jolloin opiskelija, harjoittelupaikan edustaja ja Laurean edustaja tekevät harjoittelusopimuksen. Palkattoman harjoittelun aikana opiskelija on vakuutettu Laurean toimesta.
Harjoittelu voi olla myös palkallista, jolloin opiskelija on työ- tai virkasuhteessa harjoittelupaikkaansa. Tällöin opiskelija ja työnantaja tekevät keskenään erillisen työsopimuslain mukaisen työsopimuksen, jolloin opiskelija saa harjoittelustaan palkkaa ja on työnantajan työsuojelun piirissä.