Siirry suoraan sisältöön

Biokemia (5 op)

Toteutuksen tunnus: PK00BW38-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
25.11.2024 - 01.12.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
14.01.2025 - 11.05.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
Toimipiste
Laurea Tikkurila
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus (PKV2), Laurea Tikkurila
Opettajat
Teija Hyppönen-Paloheimo
Sari Viitala
Vastuuopettaja
Sari Viitala
Ryhmät
PKV224SN
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus, päivätoteutus, S24, Tikkurila
Opintojakso
PK00BW38

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- kuvata ihon ja hiusten perusrakenteen ja -toiminnot solu- ja kudostasolla
- tunnistaa soluissa esiintyvien biomolekyylien rakenteet sekä ymmärtää ja osaa viestiä niiden merkityksen solujen toiminnassa
- tunnistaa keskeisimmät kosmetiikassa raaka-aineina esiintyvät biomolekyylit ainesosaluettelosta sekä osaa selittää niiden tehtävät kosmetiikkatuotteissa yleisellä tasolla
- arvioida biomolekyylien vaikuttavuutta kosmetiikkatuotteessa

Aika ja paikka

Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaali löytyy Canvas-oppimisalustalta. Lisää materiaalia löytyy esim. internetistä ja lukion biologian kirjoista. Lisäksi kannattaa lukea opintojaksoa tukevaa kirjallisuutta http://libguides.laurea.fi/kauneudenhoitoala -sivustolta.

Toteutustapa

.Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö, mutta oppimisen kannalta on tärkeää osallistua kampuksella järjestettävään lähiopetukseen ja -ohjaukseen aikataulun mukaisesti. Opinnossa on pari- tai ryhmätyöskentelyä. Osasta tehtäviä saat henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta. Lisäksi voidaan hyödyntää myös vertaispalautteenantoa.

Opintojaksoon kuuluu teoriapohjaista opetusta ja ryhmätyöskentelyä ja ryhmässä oppimista.
Ensimmäisellä kontaktilla on pakollinen läsnäolo tutkintosäännön mukaisesti. Pakollisia osia ovat myös mahdollinen ryhmätyö ja ryhmätyön esityskerta.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojaksolla ei ole työelämäyhteistyötä tai TKI-hankkeeseen liittyviä tehtäviä.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakso alkaa 14.1. ja tentti on viimeisellä kontaktikerralla 2.4.
Myös ryhmätyön esityskerta on pakollinen. Esityskerran ajankohta selviää myöhemmin.

Uusintatenttien päivämäärät löydät Canvas-työtilasta opintojakson alettua. Canvas-työtilasta löytyy myös tehtävien aikataulutus.
Ajantasaiset kontaktitiedot löydät aina Pakista!

Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:


Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.
Ensimmäinen kontaktikerta on xxx

Kansainvälisyys toteutuksella

Opintojaksolle ei ole liitetty KV-toimintaa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tutkintosäännön (2024) mukaan opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa. Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.

Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.
Eli 5 op on 135 tuntia työtä. Vain osa tästä työstä kuluu kontakteissa. Opintojakso sisältää opetuksen lisäksi ryhmätyöskentelyä ja itsenäisesti tehtävää työtä.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojakso alkaa perehtymällä soluun ja solun rakenteeseen. Tämän jälkeen syvennytään ihon ja hiusten rakenteisiin sekä perehdytään ihon omiin bioaktiivisiin aineisiin eli biomolekyyleihin. Rakenteet ovat oleellisessa asemassa, jotta ymmärretään kosmetiikkatuotteen imeytymistä ja käyttäytymistä. Biomolekyyleillä puolestaan on tärkeä rooli kosmetiikan lisäksi elimistössä. Kontakteilla tai itsenäisesti opiskellen tutustutaan lisäksi proteiinin tuotannon mekanismeihin solutasolla sekä entsyymeihin, kasvutekijöihin ja kantasoluihin. Opintojaksolla käsitellään myös immunologian alkeita.

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä esim. Canvasissa.

Siirry alkuun