Skip to main content

Biochemistry (5 cr)

Code: PK00BW38-3003

General information


Enrollment
25.11.2024 - 01.12.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
14.01.2025 - 11.05.2025
Implementation is running.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
Campus
Laurea Tikkurila
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus (PKV2), Laurea Tikkurila (Finnish)
Teachers
Teija Hyppönen-Paloheimo
Sari Viitala
Teacher in charge
Sari Viitala
Groups
PKV224SN
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus, päivätoteutus, S24, Tikkurila
Study unit
PK00BW38

Learning outcomes

The student is able to
- describe the basic structure and functions of skin and hair at the cell and tissue level
- identify the structures of biomolecules occurring in cells, understand and be able to communicate their significance in cell function
- identify the most essential biomolecules occurring as raw materials in cosmetics on the list of ingredients and can explain their functions in cosmetics products at a general level
- assess the influence of biomolecules in a cosmetics product

Location and time

Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.

Materials

Materiaali löytyy Canvas-oppimisalustalta. Lisää materiaalia löytyy esim. internetistä ja lukion biologian kirjoista. Lisäksi kannattaa lukea opintojaksoa tukevaa kirjallisuutta http://libguides.laurea.fi/kauneudenhoitoala -sivustolta.

Teaching methods

The implementation plan is available in Finnish

Employer connections

Opintojaksolla ei ole työelämäyhteistyötä tai TKI-hankkeeseen liittyviä tehtäviä.

Exam schedules

Opintojakso alkaa 14.1. ja tentti on viimeisellä kontaktikerralla 2.4.
Myös ryhmätyön esityskerta on pakollinen. Esityskerran ajankohta selviää myöhemmin.

Uusintatenttien päivämäärät löydät Canvas-työtilasta opintojakson alettua. Canvas-työtilasta löytyy myös tehtävien aikataulutus.
Ajantasaiset kontaktitiedot löydät aina Pakista!

Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:


Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.
Ensimmäinen kontaktikerta on xxx

International connections

Opintojaksolle ei ole liitetty KV-toimintaa.

Completion alternatives

Tutkintosäännön (2024) mukaan opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa. Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.

Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.

Student workload

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.
Eli 5 op on 135 tuntia työtä. Vain osa tästä työstä kuluu kontakteissa. Opintojakso sisältää opetuksen lisäksi ryhmätyöskentelyä ja itsenäisesti tehtävää työtä.

Content scheduling

Opintojakso alkaa perehtymällä soluun ja solun rakenteeseen. Tämän jälkeen syvennytään ihon ja hiusten rakenteisiin sekä perehdytään ihon omiin bioaktiivisiin aineisiin eli biomolekyyleihin. Rakenteet ovat oleellisessa asemassa, jotta ymmärretään kosmetiikkatuotteen imeytymistä ja käyttäytymistä. Biomolekyyleillä puolestaan on tärkeä rooli kosmetiikan lisäksi elimistössä. Kontakteilla tai itsenäisesti opiskellen tutustutaan lisäksi proteiinin tuotannon mekanismeihin solutasolla sekä entsyymeihin, kasvutekijöihin ja kantasoluihin. Opintojaksolla käsitellään myös immunologian alkeita.

Evaluation scale

H-5

Further information

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä esim. Canvasissa.

Go back to top of page