Skip to main content

Basics of Corporate Safety, Security and Risk Management (10 cr)

Code: HT00BN79-3016

General information


Enrollment
20.05.2024 - 26.05.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
28.08.2024 - 28.11.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
10 cr
Local portion
2 cr
Virtual proportion
8 cr
RDI proportion
5 cr
Mode of delivery
Blended learning
Campus
Laurea Leppävaara
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus (HTA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
Teachers
Ilona Frisk
Hanna Iisakkila
Teacher in charge
Ilona Frisk
Groups
HTA224SAM
Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus, monimuotototeutus, S24, Leppävaara
Study unit
HT00BN79

Learning outcomes

The student is able to:
- define corporate safety, security and risk management concpets, elements and those significance to organisations
- define fundamentals of the Finnish legal system
- define fundamental corporate safety and security and risk management compliance requirements and best practices and apply those
- develop corporate safety and security
- define risk management principles and apply risk assessment and management methods

Location and time

Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.

Materials

Opintojaksolle ei tarvitse erikseen varata materiaalia etukäteen. Kaikki materiaalit ovat saatavissa Laurean kirjaston kautta tai vapaasti verkossa.

Suositeltavia materiaaleja ovat mm.:
Elinkeinoelämän yritysturvallisuusmalli 2016 (https://ek.fi/mita-teemme/tyoelama/yritysturvallisuus/)
Flink, A-L; Reiman, T. & Hiltunen, M. 2007. Heikoin lenkki? Riskienhallinnan inhimilliset tekijät. Helsinki: Edita. Kirja on saatavissa Laurean kirjastosta.
Vaihtoehtoisesti Lindroos, P. Päätöksentekoon liittyvät inhimilliset tekijät, Pro Gradu. (https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/10024/80966/gradu03828.pdf?sequence=1)
SFS-ISO 31000:2018. Riskienhallinta. Ohjeet.

Teaching methods

The implementation plan is available in Finnish.

Employer connections

Opintoon sisältyy aito työelämäprojekti, jolla harjoitellaan sekä mitataan opinnon teoriaosuuden soveltamista. Projektin toimeksiantajana toimii Laurean avainkumppani.

Exam schedules

Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:

Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.
Ensimmäinen kontaktikerta on 28.8.2024.

Lisäksi erittäin suositeltavaa on osallistua projektitöiden purkuseminaariin 28.11.2024.

Tehtävien määräpäivät on erikseen määritelty kunkin tehtävän yhteydessä. Kaikki opintojakson tehtävät ja projektin raportointi on oltava palautettuna 28.11.2024.

Uusinnat:
1. uusinta: Tehtävät palautettuna 12.12.2024
2. uusinta: Tehtävät palautettuna 31.12.2024

Completion alternatives

Tutkintosäännön (2024) mukaan "opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu.

Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa." Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.

Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.

Opinnon teoriaosuus on samansisältöinen kuin opinto TO00BS57 Turvallisuusjohtamisen ja riskienhallinnan perusteet. Mikäli opiskelija on aiemmin suorittanut tämän opinnon, sillä voidaan korvata tästä opinnosta 5 opintopisteen laajuinen teoriaosuus. Opiskelijan tulee olla tästä korvaamisesta yhteydessä opintojakson opettajiin opintojakson aloituksen yhteydessä.

Student workload

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.

Opinnon teoriaosuuden 5op ajankäyttöön on suunniteltu 135 tuntia. Tämä sisältää osuuden itseopiskelun tehtävineen.
Opinnon projektiosuuteen 5op sisältyy 11 tuntia kontaktiopetusta sekä 2 tuntia ohjausta. Projektityöskentelyyn on varattu 124 tuntia. Tämän ajan käytöstä kukin projektiryhmä voi sopia keskenään.

Content scheduling

Jaksolla opiskellaan
- riskienarviointimenelmiä (Potentiaalisten ongelmien analysointi POA, Mitä jos, Tapahtumapuuanalyysi ja Vikapuuanalyysi) sekä teorian että käytäntöön soveltamisen kautta.
- inhimillisten tekijöiden vaikutusta toimintaan ja riskienarviointiin
- turvallisuusalan lainsäädäntöä
- arvoja ja etiikkaa
Kehittämisprojektissa sovelletaan jaksolla opiskeltuja asioita käytäntöön ja kehitetään työelämäkohteen turvallisuutta. Teorian opiskelu ja projekti limittyvät niin, että projektissa hyödynnetään teorian opiskelussa hankittua osaamista.

Evaluation scale

H-5

Further information

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Osallistumisen edellytyksenä on aina, että opetussuunnitelman mukaiset mahdolliset osaamisedeltävyydet (edeltävä opinto tai vastaava osaaminen) täyttyvät. Opiskelija vastaa itse edeltävyysehtojen huomioimisesta.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä esim. Canvasissa tai Teamsissa.

Go back to top of page