Ravitsemispalveluiden perusteet (10 op)
Toteutuksen tunnus: ML00BW59-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
22.05.2023 - 28.05.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
11.09.2023 - 22.12.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 10 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan koulutus (MLA2), Laurea Leppävaara
- Opettajat
- Leila Jaakkola
- Mervi Niemelä
- Vastuuopettaja
- Leila Jaakkola
- Ryhmät
-
MLA223SAMPalveluliiketoiminnan koulutus, monimuotototeutus, S23, Leppävaara
- Opintojakso
- ML00BW59
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- kuvailla ravitsemisalan keskeiset ominaispiirteet
- määritellä ja selittää asiakaslähtöisen ravitsemispalvelun laatutekijöitä
- soveltaa asiakaslähtöisen palvelun laatutekijöitä käytännössä ravitsemisalalla sali- ja keittiötoiminnoissa
- toimia ja viestiä vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Tässä osa opintojakson kirjallisuudesta ja oppimateriaalista:
- Ijäs, T., Saloniemi, M., REpo, T. & Välimäki A. 2019. Elintarvikkeet. Tunne ruokasi. Turku: Hygieniakonsultointi Välimäki.
- Kestävän ruokamatkailun opas. 2021. Visit Finland.
www.visitfinland.fi/491559/globalassets/finnish-customers/02-build-your-network/visit-finland/julkaisut/kestavan-
ruokamatkailun-opas-2021.pdf
- Ravitsemuspassi. 2023. Valmennusaineisto. www.ravitsemuspassi.fi
- Ruokavirasto. 2023. Elintarvikkeet. www.ruokavirasto.fi
- Valtion ravitsemusneuvottelukunta. 2014. 5. versio. Terveyttä ruoasta! Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014.
www.ruokavirasto.fi/globalassets/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/kuluttaja-ja-
ammattilaismateriaali/julkaisut/ravitsemussuositukset_2014_fi_web_versio_5.pdf
Oppimateriaalit ja kirjallisuus ilmoitetaan kokonaisuutena Canvas-työtilassa ML00BW59 - 3003 Ravitsemispalvelujen perusteet.
Toteutustapa
Toteutus on virtuaalinen.
Paitsi hygieniapassitestin suorituskerta on kontaktikerta Leppävaaran kampuksella opiskelijalle, joka suorittaa kurssilla hygieniapassin.
Viestintä kurssilla tapahtuu Canvasissa ja Zoom-verkkotapaamisissa.
HUOMIO: VARMISTAT OPISKELUPAIKKASI KURSSILLA JA OSALLISTUMISESI TOTEUTUKSELLE OSALLISTUMALLA 1. VERKKO-OPETUKSEEN ZOOMISSA MA 11.9.
ILMOITA ETUKÄTEEN KURSSIN OPETTAJALLE, LEILA JAAKKOLA leila.jaakkola@laurea.fi, JOS ET PÄÄSE OSALISTUMAAN, NIIN SÄILYTÄT OPISKELUPAIKKASI OPINTOJAKSOLLA.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
-
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Toteutus alkaa ma 11.9., jolloin Canvas-työtila avautuu opiskeluun.
Toteutus päättyy pe 22.12.
Hygieniapassin suoritus x.y. klo zz Leppävaaran kampuksella, jos sitä ei ole suoritettu.
Zoom-verkkotapaamiset Pakissa ja Tuudossa olevan aikataulun mukaan.
MUUTOKSET ZOOM-VERKKOTAPAAMISISSA OVAT MAHDOLLSIA JA NIISTÄ ILMOITETAAN CANVASISSA ETUKÄTEEN.
Kansainvälisyys toteutuksella
-
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojaksolla on kahdeksan tehtävää ja seitsemän Zoom-verkkotapaamista.
Lisäksi on mahdollisuus hygienipassin suorittamiseen.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, alustava arvio on tunteina:
(huomio: muutokset ovat mahdollisia)
Esim.
Tehtävät
1. Ravitsemispalvelut-toimialan ominaispiirteitå 10 h
2. Työsuojelu ja ergonomia, 25 h
3. Elintarvikehygienia, 30 h
4. Elintarviketuntemus, 50 h
5. Ravitsemus ja erityisruokavaliot, 30 h
6. Ravitsemuspassi, 10 h
7. Vastuullisuus 25 h
8. Asiakaslähtöisen palvelun laatutekijät käytännössä 80 h
ja Zoom-verkkotapaamiset 1 h/tapaaminen, 7 h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on keskimäärin 267 tuntia.
Arviointiasteikko
H-5