Siirry suoraan sisältöön

Yrittäjyys (5 op)

Toteutuksen tunnus: R0205-3058

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
22.05.2023 - 28.05.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
14.09.2023 - 14.12.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
2 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Toimipiste
Laurea Hyvinkää
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Sosionomikoulutus (SSB2), Laurea Hyvinkää
Opettajat
Pihla Salemaa
Sanna Hämäläinen
Pia Harju
Vastuuopettaja
Pia Harju
Ryhmät
SSB222KA
Sosionomikoulutus, monimuotototeutus, K22, Hyvinkää
Opintojakso
R0205

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- kehittää omia yrittäjyysominaisuuksiaan
- laatia toteutuskelpoisen liiketoimintasuunnitelman
- toimia asiakaslähtöisesti, vastuullisesti ja yrittäjämäisesti ottaen huomioon sosiaali- ja terveysalan erityispiirteet
- käyttää hyväksi taloudellista ja toiminnallista tulostietoa sekä tehdä näihin perustuvia kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Ohjattua itsenäistä työskentelyä liikeidean parissa. Oppimistiimit etsivät itsenäisesti myös tarvittavan lähdemateriaalin Canvaksessa olevan lähdekirjallisuuden lisäksi.

Toteutustapa

Yrittäjyyden opintojakso integroidaan osittain yhteen Hyvinvointipalveluiden innovatiivinen kehittäminen – opintojen kanssa, joten opiskelijalle suositellaan valittavaksi samanaikaisesti rinnalla menevä Hyvinkään kampuksen Innovatiivinen kehittäminen - toteutus. Opintojaksoilla opiskellaan tiimeissä ja kehitetään omaa yritysideaa.
Molemmat opintojaksot voidaan suorittaa myös itsenäisesti.

Yrittäjyyden opintojakso on puoliautomatisoitu Mooc-opintojakso, jonka virtuaaliosuus on kokonaisuudessaan 3 op. Tämän automatisoidun osion suorittamiseen sekä tiimeissä tapahtuvaa työskentelyä varten työjärjestyksessä on varattu itsenäistä työskentelyä varten 4 päivää.

Sosiaalialan yrittäjyyteen tutustumme työpajapäivien aikana kehitettävän oman yritysideoinnin kautta.Opintojaksolla työskentely tapahtuu pienryhmissä sekä vertaisoppimisen avulla. Opintojakson orientaatiopäivässä ja seminaaripäivässä on läsnäolo välttämätön. Kuitenkin tiimitapaamisiin sekä ennen kaikkea työpajapäiviin toivotaan vahvaa osallisuutta, jotta liikeidean työstäminen tiimeiltä sujuisi jouhevasti.

Osittain automatisoitu toteutus:

Opinto suoritetaan osittain itsenäisesti tehtäväpalautusten aikataulu huomioiden / määräaikaan mennessä. Itsenäisesti opiskeltavan osuuden lisäksi opinnolla on aikataulutettua opetusta, jossa toivotaan vahvaa läsnäoloa. Opinnossa on ryhmätyöskentelyä. Mooc-tehtävistä ei anneta henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta, palautteenanto perustuu tehtävien oikeellisuuden tarkistamiseen. Opintojaksolla on erikseen yhteenveto-raportti, josta opiskelijat saavat palautetta

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Vierailijapäivä yhdessä innovatiivisen kehittämisen ja vastuullisen johtamisen opintojaksojen kanssa, jossa työelämän asiantuntijat pitävät eri aihepiireistä alustuksia.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakson orientaatio-sekä seminaaripäivä vaativat välttämätöntä läsnäoloa. Myös pitchaus-puheen esittäminen sekä markkinointivideon kuvaaminen vaativat opiskelijan läsnäoloa.

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
Englanniksi

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opiskelijat, jotka haluavat osoittaa opintojakson tavoitteiden mukaisen osaamisen, tulee sopia aikataulusta opintojakson vastuuopettajan kanssa ja olla yhteydessä ennen opintojakson alkua. Osaamisen näyttö annetaan opintojakson aikana, mikäli osaamisanalyysi on hyväksytty ja oikeus osaamisen näyttöön annettu.

Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa moduulista tai opintojaksosta vastaava opettaja tai muu korkeakouluyksikön johtajan nimeämä henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla. Katso lisätietoa opiskelijaintrasta

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.
Englanniksi

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan työmäärä opintojaksolla on keskimäärin 135 työtuntia, joka koostuu orientaatiopäivästä, tiimitapaamisista, raportista, seminaaripäivästä sekä itsenäisestä työskentelystä ja Mooc-osioiden suorittamisesta.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojakso sisältää oman liike-idean työstämistä, tiimitapaamisten yhteydessä sovittujen tehtävien tekemistä (mm. pitchaus-puhe, markkinointivideo) sekä liikeidean/mahdollisen perustetun yrityksen esittelemistä erikseen sovitun loppuraportin/liiketoimintasuunnitelman pohjalta. Myös Mooc-osioiden suorittaminen kuuluu opintojakson sisältöön.

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä.

Siirry alkuun