Siirry suoraan sisältöön

English in Social Services (5 op)

Toteutuksen tunnus: R0032-3056

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

28.11.2022 - 04.12.2022

Ajoitus

24.03.2023 - 19.05.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Hyvinkää, sote

Toimipiste

Laurea Hyvinkää

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Sosionomikoulutus (SSB2), Laurea Hyvinkää

Opettaja

  • Anna Puisto

Vastuuopettaja

Anna Puisto

Ryhmät

  • SSB223KA
    Sosionomikoulutus, monimuotototeutus, K23, Hyvinkää

Osaamistavoitteet

The student is able to
- communicate as a professional in field specific tasks
- speak and write English with the understanding of the appropriate style and register
- identify personal developmental needs in communication and language skills and develop realistic strategies for improvement
- search for information from professional publications and databases

Toteutustapa

Opinto toteutetaan pääosin verkkototeutuksena eikä edellytä kampukselle tuloa kuin aloitusluennon ja kirjallisen tentin osalta. Opinnolla on aikataulutettua opetusta tai ohjausta verkossa, jota ei tallenneta. Opinnossa on pari- tai ryhmätyöskentelyä. Opinto edellyttää aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta.

Ensimmäinen opetuskerta on pakollinen, muutan riittää osallistuminen 50% kerroista.

Opetukseen osallistumisen lisäksi opiskelijan tulee suorittaa kirjallinen ja suullinen tentti sekä pitää suullinen esitys sosiaalialaan liittyvästä aiheesta (arviointi H/0). Pakollisia kirjoitustehtäviä on kaksi: kommentoiva referaatti (H/0) sekä essee My Future Role as a Bachelor of Social Services (H/0).

Opettajaan saa parhaiten yhteyden sähköpostitse:
anna.puisto@laurea.fi
puh. 0445617399

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Kaikki opintojakson materiaali löytyy Canvasin työtilasta, joka aukeaa viimeistään viikkoa ennen ensimmäistä tapaamista.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.



Jos sinulla on aiempi amk-tutkinto tai yliopistotutkinto tai korkeakoulutasoisia kieliopintoja, voit hakea osaamisen tunnustamista (RPL = Recognition of Prior Learning). Jos ala on sama kuin nykyinen opiskelualasi, voit saada suoran hyväksiluvun, mutta jos ala on eri, voit täydentää osaamistasi alan sanastolla osallistumatta opintojakson opetukseen. Ole yhteydessä opettajaan.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Hylätyn tentin saa uusia kaksi kertaa. Uusinnat ovat aina verkkotenttejä, jotka tehdään etävalvottuna Proctorio-ohjelmalla. Saat opettajalta ohjeet uusintailmoittautumisen jälkeen. Uusintapäivät ovat Laurean yleisiä uusintapäiviä kesäkuussa 2023 tai alkusyksystä 2023.

Myös hyäksyttyä tenttiä saa korottaa, mutta se pitää tehdä 6 kuukauden sisällä tentistä. Keskustele aina korotuksesta ensin opettajan kanssa.

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä eli varaudu itsenäiseen työskentelyyn opetuskertojen lisäksi.

Sisältö ja sen jaksotus

LESSON 1: Independent studying

General information about the course

Studying social services

Public speaking

LESSON 2: Kela & applying for benefits, Social security in Finland,

LESSON 3: Child welfare

LESSON 4: Early childhood education and school

LESSON 5 : Social exclusion, substance abuse, mental health issues

LESSON 6: People with disabilities

LESSON 7: The elderly

LESSON 8 : Immigrants and refugees

Lisätietoja opiskelijoille

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaamisen arviointi kohdistuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella (Laurean tutkintosääntö).


Opintojakson arviointi perustuu kirjalliseen ja suulliseen tenttiin, jotka tehdä valvotusti ilman apuvälineitä. Kirjallinen tentti muodostaa 60 % opintojakson arvosanasta, suullinen tenti 40 %. Arviointi tapahtuu vasta ihan opintojakson lopussa, kun kaikki sisällöt on käyty läpi.

Lisäksi opintojaksolla tehdään kirjallisia tehtäviä ja pidetään suullinen esitys. Ne ovat pakollisia, mutta ne arvioidaan vain hyväksytty tai hylätty. Tehtävien tavoitteena on kielitaidon kehittäminen tehtävien ja opettajan palautteen kautta.

Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)

Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Ouriginalin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.


Opinnon arvioinnissa käytetään amk-englannin arviointikriteerejä ja opiskelijan tulisi saavuttaa Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.