Sustainable Food Entrepreneurship (5 cr)
Code: TP00BW28-3001
General information
- Enrollment
-
12.06.2022 - 30.09.2022
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
27.10.2022 - 08.12.2022
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- RDI proportion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 25
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
- Teachers
- Jami Riihihuhta
- Susanna Ahonen
- Miia Vakkuri
- Henry Lybäck
- Teacher in charge
- Susanna Ahonen
- Scheduling groups
- Avoin AMK (Size: 10 . Open UAS : 10.)
- Groups
-
PHA221SNDegree Programme in Hospitality Management and Service Design, daytime studies, S21, Leppävaara
- Small groups
- Avoin AMK
- Study unit
- TP00BW28
Learning outcomes
The student is able to
- describe the principles of entrepreneurship in food production and the diverse potential of the sector
- comply with laws and regulations in food businesses that take into account sustainable development and responsible operation
- develop productization and marketing in food companies
- apply trends and forward-looking information to the food industry
Location and time
Lähitapaamiset toteutetaan Leppävaaran kampuksella.
Opintojaksolla vieraillaan ruoka-alan yrityksissä ja elintarviketuottajien tiloissa.
Materials
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson Canvas-työtilassa.
Teaching methods
Täydentävänä opintojaksona, tiiviskurssi, toteutetaan vkolla 43-49.
Opintojakso toteutetaan lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen oman yrityskonseptin ja aktiivisen osallistuminen kautta. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Canvas-työtilassa.
Employer connections
Tarkoitus on verkottaa opiskelijat ja yrittäjät yhteiskehittämään ruoka-alan yritysten toimintaa. Tuetaan valmistuvien opiskelijoiden ruoka-alan yrittäjyysosaamista sekä tulevaisuudessa kasvattaa ruoka-alan yrittäjyystoimintaa. Opintojaksolla suunnitellaan yrittäjyysidea.
Exam schedules
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
Completion alternatives
Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Student workload
Yhteensä 133,5 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Content scheduling
Opintojakson keskeiset tavoitteet ovat, että opiskelija osaa:
Opiskelija osaa
- kuvata elintarviketuotantoa yrittäjyyden ja alan moninaisuuden näkökulmasta
- noudattaa kestävän kehityksen ja vastuullisessa toiminnassa huomioitavia lakeja, säädöksiä sekä asetuksia elintarvikeyrityksissä
- kehittää tuotteistamista ja markkinointia elintarvikeyrityksissä.
- soveltaa trendien ja tulevaisuuden ennakointitietoa elintarvikealalla
Osa 1. Yrittäjyyden ABC aloitus – Suomen yrittäjät työpaja
Yrittämisnäkökulma – yritysvierailu
Osa 2. Elintarviketuotanto +vastuullinen (ruoka- ja juomavalmistus)
Ruokaketju ( Kysyntä, tarjonta, logistiikka, verkosto)
Osa 3. Inspiraatiot ja tarinat- yritysvierailut
Osa 4. Tuotteistaminen ja markkinointi
Osa 5. Tulevaisuus ruoka-alalla
Evaluation scale
H-5
Further information
Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys -opintojakson tavoitteena on innostaa tulevaisuuden uusia yrittäjiä alalle, kasvattaa opiskelijoiden osaamista ja ymmärrystä vastuullisesta ruokatuotannosta ja yrittäjyydestä.