Skip to main content

Sustainable Food Entrepreneurship (5 cr)

Code: TP00BW28-3001

General information


Enrollment
12.06.2022 - 30.09.2022
Registration for the implementation has ended.
Timing
27.10.2022 - 08.12.2022
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
RDI proportion
3 cr
Mode of delivery
Contact learning
Campus
Laurea Leppävaara
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 25
Degree programmes
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Teachers
Jami Riihihuhta
Susanna Ahonen
Miia Vakkuri
Henry Lybäck
Teacher in charge
Susanna Ahonen
Scheduling groups
Avoin AMK (Size: 10 . Open UAS : 10.)
Groups
PHA221SN
Degree Programme in Hospitality Management and Service Design, daytime studies, S21, Leppävaara
Small groups
Avoin AMK
Study unit
TP00BW28

Learning outcomes

The student is able to
- describe the principles of entrepreneurship in food production and the diverse potential of the sector
- comply with laws and regulations in food businesses that take into account sustainable development and responsible operation
- develop productization and marketing in food companies
- apply trends and forward-looking information to the food industry

Location and time

Lähitapaamiset toteutetaan Leppävaaran kampuksella.
Opintojaksolla vieraillaan ruoka-alan yrityksissä ja elintarviketuottajien tiloissa.

Materials

Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson Canvas-työtilassa.

Teaching methods

Täydentävänä opintojaksona, tiiviskurssi, toteutetaan vkolla 43-49.
Opintojakso toteutetaan lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen oman yrityskonseptin ja aktiivisen osallistuminen kautta. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Canvas-työtilassa.

Employer connections

Tarkoitus on verkottaa opiskelijat ja yrittäjät yhteiskehittämään ruoka-alan yritysten toimintaa. Tuetaan valmistuvien opiskelijoiden ruoka-alan yrittäjyysosaamista sekä tulevaisuudessa kasvattaa ruoka-alan yrittäjyystoimintaa. Opintojaksolla suunnitellaan yrittäjyysidea.

Exam schedules

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

Completion alternatives

Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Student workload

Yhteensä 133,5 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

Content scheduling

Opintojakson keskeiset tavoitteet ovat, että opiskelija osaa:

Opiskelija osaa
- kuvata elintarviketuotantoa yrittäjyyden ja alan moninaisuuden näkökulmasta
- noudattaa kestävän kehityksen ja vastuullisessa toiminnassa huomioitavia lakeja, säädöksiä sekä asetuksia elintarvikeyrityksissä
- kehittää tuotteistamista ja markkinointia elintarvikeyrityksissä.
- soveltaa trendien ja tulevaisuuden ennakointitietoa elintarvikealalla

Osa 1. Yrittäjyyden ABC aloitus – Suomen yrittäjät työpaja
Yrittämisnäkökulma – yritysvierailu
Osa 2. Elintarviketuotanto +vastuullinen (ruoka- ja juomavalmistus)
Ruokaketju ( Kysyntä, tarjonta, logistiikka, verkosto)
Osa 3. Inspiraatiot ja tarinat- yritysvierailut
Osa 4. Tuotteistaminen ja markkinointi
Osa 5. Tulevaisuus ruoka-alalla

Evaluation scale

H-5

Further information

Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys -opintojakson tavoitteena on innostaa tulevaisuuden uusia yrittäjiä alalle, kasvattaa opiskelijoiden osaamista ja ymmärrystä vastuullisesta ruokatuotannosta ja yrittäjyydestä.

Go back to top of page