Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys (5 op)
Toteutuksen tunnus: TP00BW28-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
12.06.2022 - 30.09.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
27.10.2022 - 08.12.2022
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 25
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
- Opettajat
- Jami Riihihuhta
- Susanna Ahonen
- Miia Vakkuri
- Henry Lybäck
- Vastuuopettaja
- Susanna Ahonen
- Ajoitusryhmät
- Avoin AMK (Koko: 10 . Avoin AMK : 10.)
- Ryhmät
-
PHA221SNDegree Programme in Hospitality Management and Service Design, daytime studies, S21, Leppävaara
- Pienryhmät
- Avoin AMK
- Opintojakso
- TP00BW28
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- kuvata elintarviketuotantoa yrittäjyyden ja alan moninaisuuden näkökulmasta
- noudattaa kestävän kehityksen ja vastuullisen toiminnan huomioivia lakeja, säädöksiä sekä asetuksia elintarvikeyrityksissä
- kehittää tuotteistamista ja markkinointia elintarvikeyrityksissä.
- soveltaa trendien ja tulevaisuuden ennakointitietoa elintarvikealalla toimimisessa
Aika ja paikka
Lähitapaamiset toteutetaan Leppävaaran kampuksella.
Opintojaksolla vieraillaan ruoka-alan yrityksissä ja elintarviketuottajien tiloissa.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson Canvas-työtilassa.
Toteutustapa
Täydentävänä opintojaksona, tiiviskurssi, toteutetaan vkolla 43-49.
Opintojakso toteutetaan lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen oman yrityskonseptin ja aktiivisen osallistuminen kautta. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Canvas-työtilassa.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Tarkoitus on verkottaa opiskelijat ja yrittäjät yhteiskehittämään ruoka-alan yritysten toimintaa. Tuetaan valmistuvien opiskelijoiden ruoka-alan yrittäjyysosaamista sekä tulevaisuudessa kasvattaa ruoka-alan yrittäjyystoimintaa. Opintojaksolla suunnitellaan yrittäjyysidea.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 133,5 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
Opintojakson keskeiset tavoitteet ovat, että opiskelija osaa:
Opiskelija osaa
- kuvata elintarviketuotantoa yrittäjyyden ja alan moninaisuuden näkökulmasta
- noudattaa kestävän kehityksen ja vastuullisessa toiminnassa huomioitavia lakeja, säädöksiä sekä asetuksia elintarvikeyrityksissä
- kehittää tuotteistamista ja markkinointia elintarvikeyrityksissä.
- soveltaa trendien ja tulevaisuuden ennakointitietoa elintarvikealalla
Osa 1. Yrittäjyyden ABC aloitus – Suomen yrittäjät työpaja
Yrittämisnäkökulma – yritysvierailu
Osa 2. Elintarviketuotanto +vastuullinen (ruoka- ja juomavalmistus)
Ruokaketju ( Kysyntä, tarjonta, logistiikka, verkosto)
Osa 3. Inspiraatiot ja tarinat- yritysvierailut
Osa 4. Tuotteistaminen ja markkinointi
Osa 5. Tulevaisuus ruoka-alalla
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys -opintojakson tavoitteena on innostaa tulevaisuuden uusia yrittäjiä alalle, kasvattaa opiskelijoiden osaamista ja ymmärrystä vastuullisesta ruokatuotannosta ja yrittäjyydestä.