Valitse opetussuunnitelma opintojen aloitusvuoden ja polun mukaan.
Jonna Suominen
Lähiopetus
Katso R0190 oppimateriaalit ja kirjallisuus
Osa 1 Terveyden edistämisen harjoitukset ja hanke sekä pitkäaikaissairaan hoitotyön sisältäen suonensisäisen neste- ja lääkehoidon harjoitukset ja simulaatiot 5 op
Osa 2 Ammattitaitoa edistävä harjoittelu II 10 op = 270 tuntia = 7 viikkoa
Osa 1 arvioidaan hyväksytty/hylätty. Hyväksytty edellyttää aktiivista osallistumista työpajoihin, simulaatioihin ja hankkeeseen. Läsnäolo näissä on pakollista.
Osa 2 Ammattitaitoa edistävä harjoittelu II: Opiskelija laatii opetussuunnitelman oppimistavoitteiden pohjalta harjoittelun omat yksityiskohtaisemmat tavoitteet, jotka ohjaaja ja opettaja ovat myös hyväksyneet. Nämä tavoitteet ovat jakson arviointikriteerit, joiden pohjalta harjoittelujakso arvioidaan Hyväksytty/Hylätty.
Suomi
01.01.2021 - 20.06.2021
23.11.2020 - 29.11.2020
20 - 40
Heidi Jokinen, Anna-Kaisa Hankaniemi, Minna Nikula, Anna Ojala, Jonna Suominen, Pirjo Huikko
Koululla tapahtuvat harjoitukset toteutuvat integroidusti opintojakson R0190 Pitkäaikaissairaan hoitotyön kanssa. Opiskelija suorittaa R0190 opintojaksoa samanaikaisesti. Harjoituksiin ja simulaatioihin osallistuminen on pakollista.
Ennen Ammattitaitoa edistävän harjoittelu II:n aloittamista opiskelijalla tulee olla Ammattitaitoa edistävän harjoittelu I suoritettu sekä moduuli I teoriaopinnot pääosin suoritettu. Näiden lisäksi opiskelijan tulee olla osallistunut aktiivisesti opintojaksoon R0190 Pitkäaikaissairaan hoitotyö 10 op ja R0192 pakollisiin harjoituksiin ja simulaatioihin.
Pitkäaikaissairaan hoitotyön harjoituksissa lasketaan sisätautien erikoisalaan liittyviä lääkelaskuja, jotka tulee olla hyväksytysti suoritettu ennen harjoittelun aloittamista.
Jos opiskelijalta puuttuu edellä mainittuja harjoittelua edeltäviä opintoja, opiskelijan on ilmoitettava harjoittelusta vastaavalle opettajalle harjoittelupaikan perumisesta. Varattu harjoittelupaikka tulee perua Jobiili-järjestelmästä viimeistään 2 viikkoa ennen harjoittelun alkua.
Opiskelija varaa harjoittelupaikan Jobiili -järjestelmän kautta harjoittelua edeltävän lukukauden aikana. Harjoittelun vastuuopettaja (sairaanhoitajaryhmillä Pirjo Huikko ja terveydenhoitajaryhmillä Jonna Suominen) vahvistaa opiskelijan varauksen Jobiili -järjestelmän kautta.
Ennen harjoittelupaikan varaamista opiskelija täydentää Jobiili -järjestelmässä olevan CV:n vastaamaan tilannetta, joka opiskelijalla todennäköisesti on opinnoissa juuri ennen kuin harjoittelu alkaa.
Harjoittelun yksityiskohtaiset ohjeet löytyvät Canvasista. Opiskelijan tulee perehtyä ohjeisiin huolellisesti ennen harjoittelun aloittamista.
Laurea Otaniemi, sote
Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Otaniemi
3 op
Hyväksytty/Hylätty
Videon tuottaminen
Työelämäkumppani Let´s Virtual.
Harjoitteluinfo pidetään viimeistään kahta viikkoa ennen harjoittelujakson alkamista. Harjoitteluinfoon osallistuminen on kaikille harjoitteluun lähteville pakollinen. Harjoitteluinfossa käydään yksityiskohtaisesti läpi harjoitteluun liittyvät käytännön asiat.
Harjoitteluviikot ilmoitetaan syksyllä 2020 Teamsissa ennen kuin harjoittelupaikkojen varaukset alkavat Jobiilista.
Osa 1 Terveyden edistämisen harjoitukset ja hanke sekä Pitkäaikaissairaan hoitotyön ja suonensisäisen neste-ja lääkehoidon harjoitukset ja simulaatiot 5 op (135 h)
Osa 2 Ammattitaitoa edistävä harjoittelu II, sisätautien hoitotyö 10 op (270 h = 7 viikkoa)
Osa 1 toteutuu samanaikaisesti opintojakson R0190 kanssa. Kts. R0190 toteutus.
Osa 2 Ammattitaitoa edistävä harjoittelu II (Sisätautien hoitotyö) keskeisiä sisältöjä ovat:
•Asiakaslähtöinen hoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi
•Asiakkaan/potilaan voinnin tarkkailu ja ohjaus
•Asiakkaan/potilaan terveyden edistäminen
•Asiakkaan/potilaan hoitopolku
•Hoitotyön suunnitelma, kirjaaminen ja raportointi
•Ammatillinen vuorovaikutus asiakkaan/potilaan ja omaisten kanssa
•Tiimin jäsenenä toimiminen
•Aseptinen toiminta ja infektioiden torjunta hoitotyössä
•Oppimisympäristön keskeiset hoitotyön toimenpiteet
•Lääkehoidon toteuttaminen turvallisesti ja tarkasti
- Opiskelija ei saavuta hyväksytyn kriteereitä
- Opiskelija ei ole osallistunut pakollisiin harjoituksiin, hankkeeseen ja lähiopetukseen
Opiskelija osaa:
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI:
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään
- etsiä tietoa eri tietolähteistä
- raportoida
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN:
- toimia ohjattuna opiskeltavia taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa
- ottaa vastaan ohjausta
RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
Kaija Marttila
Lähiopetus
Kliininen harjoittelu sekä kirurgisen/perioperatiivisen että mielenterveys/päihdehoitotyön harjoitteluympäristössä yhteensä 10 viikkoa.
Suomi
01.08.2020 - 31.07.2021
18.05.2020 - 24.05.2020
Tiina Putkuri, Pia Lahtinen, Kaija Marttila
Suoritetut opinnot:
R0188 Asiakaslähtöisyys ja näyttöön perustuva hoitotyö
R02020 Ammattitaitoa edistävä harjoittelu I
Moduuli II opinnot pääsääntöisesti suoritettuna
Opintoihin, joihin tulee olla osallistunut:
R0193 päätöksenteko akuuttihoitotyössä
R0194 mielenterveys,- kriisi- ja päihdetyö
Moduuli III lääkelaskut tulee olla suoritettuna ennen harjoittelua.
Jos opiskelijalta puuttuu edeltäviä opintoja, opiskelijan on ilmoitettava harjoittelusta vastaavalle opettajalle niistä ja sopia, kuinka suorituksen toteuttaa. Varattu paikka voidaan joutua perumaan. Varattu harjoittelupaikka perutaan Jobiili-järjestelmästä viimeistään 2 viikkoa ennen harjoittelun alkua.
Harjoittelun aikana opiskelijan velvollisuutena on seurata Optima harjoittelu-työtilaa ja Laurean sähköpostia. Opiskelija täyttää myös eLääkehoidon passia harjoitteluviikkojen aikana. Harjoittelujakson päättyessä ohjaajalta pyydetään vahvistus opiskelijan toteuttamasta/oppimasta lääkehoidosta.
Opiskelija varaa harjoittelupaikan Jobiili-järjestelmän kautta harjoittelua edeltävän lukukauden aikana työnantajien ilmoitettua varattavissa olevat harjoittelupaikat. Opintojakson vastuuopettaja vahvistaa opiskelijan varauksen järjestelmässä. Jos opiskelija varaa perustason harjoittelupaikaksi loppuvaiheen harjoittelupaikan, on harjoittelupaikkaan otettava yhteyttä, jotta paikan sopivuus voidaan varmistaa ennen kuin harjoittelun vastuuopettaja vahvistaa harjoittelupaikkaa. Ennen harjoittelupaikan varaamista opiskelija täydentää Jobiili-järjestelmässä olevan cv:nsä vastaamaan tilannetta, joka opiskelijalla todennäköisesti on opinnoissa juuri ennen kuin harjoittelu alkaa.
.
OPPIMISTEHTÄVÄT:
Molempiin harjoitteluihin kuuluu oppimistehtävä, joista tarkemmin harjoittelun infossa.
HUOM!
ROKOTUKSET:
Tarkista rokotusohje ja tarvittaessa ole yhteydessä opiskelijaterveydenhuoltoon. HUS vaatii tartuntatautitodistuksen ja opiskelija on siitä itse vastuussa.
.
Tartuntatautikysely:
Työharjoitteluun osallistuvalla opiskelijalla on oltava tartuntatautilain 48 pykälän mukaisesti joko rokotuksen tai sairastetun taudin antama suoja tuhkarokkoa ja vesirokkoa vastaan. Opiskelijoilta edellytetään rokotuksen antamaa suoja influenssaa vastaan vuosittain ja alle 1-vuotiaita hoitavilla hinkuyskää vastaan 5 vuoden välein. Lisäksi vaaditaan tartuntatautilain 55 ja 56 pykälien mukainen terveydentilan selvitys keuhkotuberkuloosista ja salmonellasta. Opiskelijan tulee täyttää tartuntatautikysely, ja toimittaa se opiskelijaterveydenhuoltoon mahdollisimman pian opintojen alettua.
.
Rikosrekisteriote:
Vuoden 2003 alusta lukien tuli voimaan laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä. Työantajan tai eräiden viranomaisten on vaadittava rikostaustaote nähtäväksi, jos työtehtävään pysyväisluontoisesti ja olennaisesti kuuluu työskentelyä lasten kanssa. Vuoden 2012 alusta oppilaitos voi vaatia rikostaustaotteen nähtäväksi opiskelijalta, silloin kun opintoihin liittyy olennaisesti alaikäisten parissa työssä oppimista tai työharjoittelua. Opintoja varten myönnettävä ote on maksuton. Rikostaustaote annetaan vain henkilölle itselleen, jonka opiskelija toimittaa työharjoittelupaikalla esitettäväksi. Rikostaustaotteeseen merkitään ainoastaan ne rikosrekisteriin sisältyvät tiedot, joilla on arvioitu olevan erityistä merkitystä, kun henkilö työskentelee lasten kanssa. Edm. rikokset on lueteltu oikeusrekisterikeskuksen sivuilla.
Oikeusrekisterikeskus: http://oikeusrekisterikeskus.fi/fi/index/rekisterit/rikosrekisteri/yksityisenhenkilontiedonsaantioikeus/rikostaustaote.html
Oikeusrekisterikeskuksen sivuilla ilmoitetaan, että toimitusaika on 7 päivää.
Laurea Otaniemi, sote
Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Otaniemi
15 op
Hyväksytty/Hylätty
Harjoittelun pituus on 10 vkoa ja se koostuu kahdesta eri osasta. Suositeltavaa on jakaa 10 viikon jakso kahteen viiden viikon mittaiseen harjoitteluun, mutta jako voi olla myös 4 vkoa + 6 vkoa. Harjoittelussa eli harjoittelupaikassa tehtävästä tuntimäärästä 40h/viikko saa vähentää oppimistehtävän tekoon 2 h/vko.
Opiskelija laatii opetussuunnitelman oppimistavoitteiden pohjalta harjoittelun omat yksityiskohtaisemmat tavoitteet oppimissopimukseen. Harjoittelun ohjaava opettaja hyväksyy opiskelijan laatimat harjoittelun tavoitteet yhdessä harjoittelupaikan ohjaajan kanssa. Nämä tavoitteet ovat jakson arviointikriteerit, joiden pohjalta harjoittelujakso arvioidaan Hyväksytty/Hylätty.
Kaija Marttila
Lähiopetus
Kliininen harjoittelu sekä kirurgisen/perioperatiivisen että mielenterveys/päihdehoitotyön harjoitteluympäristössä yhteensä 10 viikkoa.
Suomi
04.01.2021 - 31.12.2021
23.11.2020 - 29.11.2020
0 - 40
Anna Ojala, Pia Lahtinen, Kaija Marttila
Suoritetut opinnot:
R0188 Asiakaslähtöisyys ja näyttöön perustuva hoitotyö
R02020 Ammattitaitoa edistävä harjoittelu I
Moduuli II opinnot pääsääntöisesti suoritettuna
Opintoihin, joihin tulee olla osallistunut:
R0193 päätöksenteko akuuttihoitotyössä
R0194 mielenterveys,- kriisi- ja päihdetyö
Moduuli III lääkelaskut tulee olla suoritettuna ennen harjoittelua.
Jos opiskelijalta puuttuu edeltäviä opintoja, opiskelijan on ilmoitettava harjoittelusta vastaavalle opettajalle niistä ja sopia, kuinka suorituksen toteuttaa. Varattu paikka voidaan joutua perumaan. Varattu harjoittelupaikka perutaan Jobiili-järjestelmästä viimeistään 2 viikkoa ennen harjoittelun alkua.
Harjoittelun aikana opiskelijan velvollisuutena on seurata Optima harjoittelu-työtilaa ja Laurean sähköpostia. Opiskelija täyttää myös eLääkehoidon passia harjoitteluviikkojen aikana. Harjoittelujakson päättyessä ohjaajalta pyydetään vahvistus opiskelijan toteuttamasta/oppimasta lääkehoidosta.
Opiskelija varaa harjoittelupaikan Jobiili-järjestelmän kautta harjoittelua edeltävän lukukauden aikana työnantajien ilmoitettua varattavissa olevat harjoittelupaikat. Opintojakson vastuuopettaja vahvistaa opiskelijan varauksen järjestelmässä. Jos opiskelija varaa perustason harjoittelupaikaksi loppuvaiheen harjoittelupaikan, on harjoittelupaikkaan otettava yhteyttä, jotta paikan sopivuus voidaan varmistaa ennen kuin harjoittelun vastuuopettaja vahvistaa harjoittelupaikkaa. Ennen harjoittelupaikan varaamista opiskelija täydentää Jobiili-järjestelmässä olevan cv:nsä vastaamaan tilannetta, joka opiskelijalla todennäköisesti on opinnoissa juuri ennen kuin harjoittelu alkaa.
.
OPPIMISTEHTÄVÄT:
Molempiin harjoitteluihin kuuluu oppimistehtävä, joista tarkemmin harjoittelun infossa.
HUOM!
ROKOTUKSET:
Tarkista rokotusohje ja tarvittaessa ole yhteydessä opiskelijaterveydenhuoltoon. HUS vaatii tartuntatautitodistuksen ja opiskelija on siitä itse vastuussa.
.
Tartuntatautikysely:
Työharjoitteluun osallistuvalla opiskelijalla on oltava tartuntatautilain 48 pykälän mukaisesti joko rokotuksen tai sairastetun taudin antama suoja tuhkarokkoa ja vesirokkoa vastaan. Opiskelijoilta edellytetään rokotuksen antamaa suoja influenssaa vastaan vuosittain ja alle 1-vuotiaita hoitavilla hinkuyskää vastaan 5 vuoden välein. Lisäksi vaaditaan tartuntatautilain 55 ja 56 pykälien mukainen terveydentilan selvitys keuhkotuberkuloosista ja salmonellasta. Opiskelijan tulee täyttää tartuntatautikysely, ja toimittaa se opiskelijaterveydenhuoltoon mahdollisimman pian opintojen alettua.
.
Rikosrekisteriote:
Vuoden 2003 alusta lukien tuli voimaan laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä. Työantajan tai eräiden viranomaisten on vaadittava rikostaustaote nähtäväksi, jos työtehtävään pysyväisluontoisesti ja olennaisesti kuuluu työskentelyä lasten kanssa. Vuoden 2012 alusta oppilaitos voi vaatia rikostaustaotteen nähtäväksi opiskelijalta, silloin kun opintoihin liittyy olennaisesti alaikäisten parissa työssä oppimista tai työharjoittelua. Opintoja varten myönnettävä ote on maksuton. Rikostaustaote annetaan vain henkilölle itselleen, jonka opiskelija toimittaa työharjoittelupaikalla esitettäväksi. Rikostaustaotteeseen merkitään ainoastaan ne rikosrekisteriin sisältyvät tiedot, joilla on arvioitu olevan erityistä merkitystä, kun henkilö työskentelee lasten kanssa. Edm. rikokset on lueteltu oikeusrekisterikeskuksen sivuilla.
Oikeusrekisterikeskus: http://oikeusrekisterikeskus.fi/fi/index/rekisterit/rikosrekisteri/yksityisenhenkilontiedonsaantioikeus/rikostaustaote.html
Oikeusrekisterikeskuksen sivuilla ilmoitetaan, että toimitusaika on 7 päivää.
Laurea Otaniemi, sote
Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Otaniemi
15 op
Hyväksytty/Hylätty
Harjoittelun pituus on 10 vkoa ja se koostuu kahdesta eri osasta. Suositeltavaa on jakaa 10 viikon jakso kahteen viiden viikon mittaiseen harjoitteluun, mutta jako voi olla myös 4 vkoa + 6 vkoa. Harjoittelussa eli harjoittelupaikassa tehtävästä tuntimäärästä 40h/viikko saa vähentää oppimistehtävän tekoon 2 h/vko.
Matti Karhumäki
Lähiopetus
- Dear Patient - English for Nursing (Karhumäki, Metsäportti, Tuohimäki), 2017.
> Käytämme oppikirjaa koko kurssin aikana.
Kirjan voi hankkia kirjastosta, kirjakaupasta tai Sanoma Pro:n verkkokaupasta toiminnallisena digikirjana: sanomapro.fi (digikirjassa 12 ja 48kk lisenssit)
- Canvaksessa oleva lisämateriaali (mm. terveydenhoitoon liittyvät tehtävät ja tekstit)
> Sanastot (ei tarvitse hankkkia):
- Nieminen, P & Hyrkäs, K, 2004. Terveydenhuollon sanasto (Wsoy, Porvoo).
- Matikainen, M-L, 2000. Englantilais-suomalainen sanasto hoito-, kuntoutus- ja sosiaalialan henkilökunnalle. Jyväskylän yliopistopaino: Jyväskylä.
- Matikainen, M-L, 2001. Suomalais-englantilainen sanasto hoito-, kuntoutus- ja sosiaalialan henkilökunnalle. Jyväskylän yliopistopaino: Jyväskylä.
* Lisäksi käytössä on Sanoma Pron sanastoapplikaatio (ks. oman älypuhelimen sovelluskauppa, etsi Sanoma Pro sanastot ja edelleen Dear Patient). Ensimmäinen kappale on ilmainen.
TAVOITE JA SISÄLLÖT:
- Kurssin tavoitteena on tutustua terveysalan ammattialan teksteihin ja sanastoon sekä kirjallisten että suullisten harjoitusten kautta.
- Kurssi toteutetaan verkko-opetuksena Zoomin ja Canvaksen kautta sekä itsenäisenä työskentelynä.
- Suoritettuaan kurssin opiskelija osaa viestiä suullisesti ja kirjallisesti englannin kielellä työelämän eri tilanteissa, hyödyntää englanninkielistä tutkimustietoa sekä kehittää ammatillista kielitaitoaan erilaisia oppimistekniikoita hyödyntäen.
- Kurssin aikana tutustumme eri sairaan- ja terveydenhoidon osa-alueisiin: esim. sairaalaympäristö, osastot ja ammattinimikkeet, osaston päiväohjelma, instrumentit ja välineet, potilaan perustietojen kysely/tulohaastattelu, perustoimenpiteet, haavanhoito, kipu ja sen kuvailu, sairaudet, lääkkeiden jakaminen, potilaan ohjeistaminen, kotihoito-ohjeet, terveellinen ruokavalio ja anatomian peruskäsitteet. TH-ryhmällä lisäksi äitiys- ja lastenneuvola, terveyden edistäminen, työterveyshuolto, kouluterveydenhuolto.
Kirjallinen koe: 0-5 (arvioinnissa painoarvo 70%)
Suullinen tehtävä: 0-5 (arvioinnissa painoarvo 30%)
Itsenäiset tehtävät: HYV/HYL
Suomi
01.01.2021 - 31.07.2021
23.11.2020 - 29.11.2020
20 - 40
Matti Karhumäki
Kurssin vaatimukset:
- aktiivinen osallistuminen Zoom-tapaamisiin (1 poissaolo OK; jos olet poissa, katso tunnin nauhoite jälkikäteen)
- kirjallinen tentti (hyväksytty suoritus = 50% oikein tentissä = 1)
- kirjalliset tehtävät palautettuina ajallaan Canvaksessa
- suullinen tehtävä
Laurea Otaniemi, sote
Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Otaniemi
H-5
- Hyväksiluku (AHOT), joko koko 5op tai osa siitä
- Oltava aiempia korkeakoulutasoisia opintoja englannista, tai laajaa työkokemusta englannin kielellä. AHOT-tapauksissa suoritetaan kirjallinen ja suullinen näyttö.
- Ota yhteys kaikissa AHOT-asioissa kieltenopettajaan.
- Ks. ryhmän kalenteri (Pakki) ja Canvas-työtila
- Kurssin työmäärä h: 5x27h=135h, sisältää Zoom-tunnit sekä itsenäisen opiskelun, suullisen tehtävän ja tentin
- Arviointikriteerit käydään läpi kurssin aikana.
- Arviointikriteerit käydään läpi kurssin aikana.
- Arviointikriteerit käydään läpi kurssin aikana.
Anna-Kaisa Hankaniemi
80% Lähiopetus, 20% Etäopetus
Tämä opintojakso sisältää:
IV-harjoittelu 10op:
-4 viikon perhehoitotyön harjoittelun (ohjaavat opettajat: )
-3 viikon kotihoidon harjoittelun (ohjaava opettaja: Tiina Mäkelä)
-5 op terveyden edistämiseen liittyvää työpajaopetusta (ohjaavat opettajat: Anna-Kaisa Hankaniemi)
Terveyden edistämisen työpajaopetus (5op) sisältää:
-Aloitusseminaari ja kirjallisia työpajoja kirjapiireinä, simulaatioharjoitukset
-Rokotusosaamisen syventäminen (1op) sertifikaatti
IV-harjoittelu hyväksytty/hylätty
Terveydenhoidon työpajat hyväksytty/hylätty
Rokotusosaamisen syventäminen hyväksytty/hylätty
Suomi
01.01.2021 - 31.07.2021
23.11.2020 - 29.11.2020
20 - 40
Sari Haapa, Heidi Jokinen, Anna-Kaisa Hankaniemi
Laurea Otaniemi, sote
Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Otaniemi
4 op
3 op
Hyväksytty/Hylätty
Humak yhteistyö
Aikataulu, katso Pakki
Monikulttuurisuuden näkökulma opintojaksolla mukana
IV-harjoittelu 10op
Terveydenhoitotyön työpajat 5op (sis. Rokotusosaamisen syventäminen 1op)
Opiskelija osaa:
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti yhteistyötahon kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä
RYHMÄTYÖTAIDOT JA VASTUULLISUUS
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
Hannamari Talasma
20% Lähiopetus, 80% Etäopetus
Kts. yst. Optiman linkit ja kirjalähteet. Suositeltavaa luettavaa ovat kaikki mielenterveys- ja päihdehoitotyön sekä kliinisen psykologian kirjallisuus. Yksilön kohtaamista ja kokemusmaailmaa lähemmäs pääset mm. lukemalla blogikirjoituksia, romaaneja tai katsomalla elokuvia, jotka käsittelevät mielen sairauksia ja/tai päihdeongelmia.
Työvälineenä käytämme Optiman työtilaa.
R0194 on osa moduulia R031 Päätöksenteko kliinisessä hoitotyössä. Opintojaksolla hyödynnetään verkossa toteutuvaa käänteistä oppimista, keskusteluluentoja, case-työskentelyä pienryhmissä sekä minisimulaatioita. Opintojakson oppimistehtävä on kehittämispohjaisen oppimisen mallin mukainen ja se toteutetaan yhteistyössä aidon työelämäkumppanin kanssa.
Opintojakson arviointi perustuu Laurean yleisiin arviointikriteereihin. Psykiatrian ja päihdetyön osuus arvioidaan hyväksytty-hylätty -asteikolla, hoitotyön osuus numeerisesti.
Suomi
18.08.2020 - 31.12.2020
18.05.2020 - 10.08.2020
20 - 50
Hannamari Talasma, Pihla Salemaa, Tiina Putkuri, Maija Aho
Opintojakson keskeinen sisältö:
•Mielenterveys käsitteenä
•Akuutti tai vakava sairastuminen kriisinä
•Riippuvuus ilmiönä
•Hoitosuhdetyöskentely, terapeuttiset lähestymistavat ja mielenterveys- ja päihdetyön menetelmät
•Mielenterveys- ja päihdetyötä ohjaavat suositukset, lainsäädäntö ja eettiset kysymykset
•Moniammatillinen tiimi- ja verkostoyhteistyö mielenterveys- ja päihdetyössä
•Mielenterveys- ja päihdepotilaan lääkehoito
Opintojakson tavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
•selittää keskeiset psykiatrian alaan kuuluvat häiriöt ja hoidon lääketieteelliset perusteet
•selittää tavallisimpien päihteiden vaikutusmekanismit
•selittää mielenterveys- ja päihdetyön toimintaperiaatteet
•tukea akuutissa kriisissä olevaa ja vakavasti sairastunutta asiakasta
•suunnitella, ylläpitää ja arvioida hoidollista vuorovaikutusta mielenterveys- ja päihdeasiakkaan ja hänen läheistensä kanssa
•suunnitella, toteuttaa ja arvioida mielenterveys- ja päihdeasiakkaan lääkehoitoa
Laurea Otaniemi, sote
Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Porvoo
4 op
4 op
H-5
Opiskelija voi sopia osaamisensa näytöstä yksilöllisesti opintojakson opettajien kanssa.
Opintojaksolla toteutetaan mielenterveyden edistämiseen ja mielen hyvinvointiin tai päihteisiin liittyvä oppimistehtävä pienryhmässä aidon työelämäkumppanin kanssa.
OTANIEMI:
Lähipäivät x 2: 24.8.2020 ja 28.9.2020
Zoom-webinaari x 2: 16.09.2020 ja 2.11.2020
PORVOO:
Lähipäivät x 2: 18.08.2020 ja 27.10.2020
Zoom-webinaari x 2: 16.09.2020 ja 2.11.2020
Pyskiatrian ja päihdetyön verkkokurssi (parityönä) = n. 1 op (27 h/opiskelija)
Lähitunnit (keskustelu, pienryhmätyöskentely, caset, minisimulaatiot ja tiedon jakaminen) = 2 x 6 h
Zoom-webinaarit: 2 x 2 h
Viikottaiset reflektiotehtävät = n. 2 op (54 h/opiskelija)
LbD-oppimistehtävä = n. 1 op (27 h/opiskelija)
Verkkokurssi ja muu opiskelu täydentävät toisiaan. Suositeltavaa on, että opiskelija etenee verkkokurssilla samassa tahdissa kuin teemoja käsitellään myös lähitunneilla/reflektiivisissä pienryhmätehtävissä.
Opiskelija osaa:
* Käyttää keskeisiä/yksittäisiä ja asianmukaisia ammattikäsitteitä sekä osoittaa perehtyneensä tietoperustaan.
* Toimia turvallisesti, joskin toiminta on usein kaavamaista/ kokeilevaa/ hapuilevaa/ omalähtöistä
* Noudattaa sääntöjä ja ohjeita sekä perustella toimintaansa annetuilla ohjeilla. * Toimia ohjattuna asianmukaisesti.
* Käyttää opittuja tekniikoita ja malleja.
* Ottaa toiminnassaan asiakkaat huomioon.
* Toimia ryhmän jäsenenä.
* Toimia ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.
Opiskelija osaa:
* Käyttää systemaattisesti ammattikäsitteitä.
* Soveltaa työturvallisuusohjeita toiminnassaan. * Perustella, vertailla ja analysoida toimintaansa yleisillä ohjeilla.
* Selviytyä itsenäisesti erilaisissa tehtävissä kulloi-sessakin toimintaympäristössä.
* Soveltaa monipuolisesti opittuja tekniikoita ja malleja.
* Toimia ammatillisesti asiakastilanteissa.
* Toimia ryhmässä tavoitesuhteisesti.
* Perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.
Opiskelija osaa:
* Käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä.
* Noudattaa työturvallisuusohjeita vastuullisesti ja itsenäisesti.
* Perustella toimintaa tutkitun tiedon avulla.
* Toimia itsenäisesti ja aloitteellisesti tavoitteiden suunnassa. Toiminta on usein joustavaa, järjestelmällistä, kehittämispainotteista, luovaa ja aktiivista.
* Valita toimintaan soveltuvia tekniikoita ja malleja ja perustella valintansa.
* Toimia asiakaslähtöisesti ja tilanteenmukaisesti.
* Edistää ryhmän toimintaa.
* Kriittisesti soveltaa ammattieettisiä periaatteita toiminnassaan.
Pia Lahtinen
20% Lähiopetus, 80% Etäopetus
Hämäläinen K, Kanerva A, Kuhanen C, Seuri T & Schubert C.
2017. Mielenterveyshoitotyö. Helsinki: Sanoma Pro. (luettavissa LaureaFINNA:ssa eKirjana)
Partanen A, Holmberg J, Inkinen M, Kurki M & Salo-Chydenius
S. 2015. Päihdehoitotyö. Helsinki: Sanoma Pro. (luettavissa LaureaFINNA:ssa eKirjana)
Ahola T & Ahola M. 2016. Väkivallasta turvallisuuteen. Helsinki:
Bookwell Oy.
Flinck A, Kälvinmäki J, Leppäkoski P & Paavilainen E. 2013.
Toimintaohje perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa kohdanneiden ja
tehneiden hoitotilanteissa. (Linkittyy ulkoiselle sivustolle.)
Psykiatrian erikoisalan käypä hoito -suositukset
Päihdelääketieteen käypä hoito -suositukset
Lasten psykiatria käypä hoito -suositukset
Suositeltavaa luettavaa ovat kaikki mielenterveys- ja päihdehoitotyön sekä kliinisen psykologian kirjallisuus. Yksilön kohtaamista ja kokemusmaailmaa lähemmäs pääset mm. lukemalla blogikirjoituksia, romaaneja tai katsomalla elokuvia, jotka käsittelevät mielen sairauksia ja/tai päihdeongelmia.
Työvälineenä käytämme Canvas-työtilaa,
R0194 on osa moduulia R031 Päätöksenteko kliinisessä hoitotyössä. Opintojaksolla hyödynnetään verkossa toteutuvaa käänteistä oppimista, keskusteluluentoja, case-työskentelyä pienryhmissä sekä minisimulaatioita. Opintojakson oppimistehtävä on kehittämispohjaisen oppimisen mallin mukainen ja se toteutetaan yhteistyössä aidon työelämäkumppanin kanssa.
Keväällä 2021 otetaan koulutuksessa valtakunnallisesti osaamisen arvioinnin yhteiset työkalut. R0194 opintojaksolla kyseessä on tietotesti sekä videonäytöt. Tietotesti arvioidaan numeerisesti, videonäytöt hyväksytty-hylätty -asteikolla. Pienryhmässä toteutettava LbD-tehtävä arvioidaan numeerisesti.
Opintojakson arviointi perustuu Laurean yleisiin arviointikriteereihin. Psykiatrian ja päihdetyön osuus arvioidaan hyväksytty-hylätty -asteikolla, hoitotyön osuus numeerisesti.
Suomi
01.01.2021 - 31.07.2021
23.11.2020 - 29.11.2020
20 - 70
Hannamari Talasma, Tiina Putkuri, Pia Lahtinen
Laurea Otaniemi, sote
Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Otaniemi
4 op
4 op
H-5
Opiskelija voi sopia osaamisensa näytöstä yksilöllisesti opintojakson opettajien kanssa.
Opintojaksolla toteutetaan mielenterveyden edistämiseen ja mielen hyvinvointiin tai päihteisiin liittyvä oppimistehtävä pienryhmässä aidon työelämäkumppanin kanssa.
12.1.2021 klo 8.30-15.00 Zoom-tapaaminen
19.1.2021 klo 9.00-15.00 Zoom-tapaaminen
25.1.2021 klo 12.30-14.30 Zoom-tapaaminen
9.3.2021 klo 8.30-15.45 Tapaaminen kampuksella
29.3.2021 klo 8.30-15.45 Tapaaminen kampuksella
4.5.2021 klo 8.00-10.00 Zoom-tapaaminen
Moduuli 1 (Orientaatio), 0,75 op:
Kontaktiopetus (12.1.2021) 4 h
Aineistoon tutustuminen ja harjoitustehtävät noin 16 h
Moduuli 2 (Psykiatria ja päihdetyö) 1 op:
Itsenäinen työskentely noin 27 h (sisältää mahdollisesti 2 h zoom-tapaamisen)
Moduuli 3 (Kriisit ja kriisihoitotyö) 0,75 op:
Kontaktiopetus (12.1.2021) 1,5 h
Itsemurhaa yrittäneen turvasuunnitelman laatiminen -verkkokurssi 1 h
Aineistoihin tutustuminen ja pohdintatehtävät noin 17 h
Moduuli 4 (Hoitosuhdetyöskentely mielenterveys- ja päihdehoitotyössä) 2,5 op:
Kontaktiopetus 13,5 h (19.1. 5 h, 25.1. 2 h ja 9.3. tai 29.3. 4,5 h)
Aineistoon tutustuminen ja harjoitustehtävät noin 26 h
LbD-oppimistehtävä (hoitosuhteen huoneentaulu) noin 27 h
Valtakunnallinen YleSh tietotesti ja OSVE-videonäyttö noin 2 h. (9.3. tai 29.3.)
Opintojakson keskeinen sisältö:
•Mielenterveys käsitteenä
•Akuutti tai vakava sairastuminen kriisinä
•Riippuvuus ilmiönä
•Hoitosuhdetyöskentely, terapeuttiset lähestymistavat ja mielenterveys- ja päihdetyön menetelmät
•Mielenterveys- ja päihdetyötä ohjaavat suositukset, lainsäädäntö ja eettiset kysymykset
•Moniammatillinen tiimi- ja verkostoyhteistyö mielenterveys- ja päihdetyössä
•Mielenterveys- ja päihdepotilaan lääkehoito
Opiskelija osaa:
* Käyttää keskeisiä/yksittäisiä ja asianmukaisia ammattikäsitteitä sekä osoittaa perehtyneensä tietoperustaan.
* Toimia turvallisesti, joskin toiminta on usein kaavamaista/ kokeilevaa/ hapuilevaa/ omalähtöistä
* Noudattaa sääntöjä ja ohjeita sekä perustella toimintaansa annetuilla ohjeilla. * Toimia ohjattuna asianmukaisesti.
* Käyttää opittuja tekniikoita ja malleja.
* Ottaa toiminnassaan asiakkaat huomioon.
* Toimia ryhmän jäsenenä.
* Toimia ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.
Opiskelija osaa:
* Käyttää systemaattisesti ammattikäsitteitä.
* Soveltaa työturvallisuusohjeita toiminnassaan. * Perustella, vertailla ja analysoida toimintaansa yleisillä ohjeilla.
* Selviytyä itsenäisesti erilaisissa tehtävissä kulloi-sessakin toimintaympäristössä.
* Soveltaa monipuolisesti opittuja tekniikoita ja malleja.
* Toimia ammatillisesti asiakastilanteissa.
* Toimia ryhmässä tavoitesuhteisesti.
* Perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.
Opiskelija osaa:
* Käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä.
* Noudattaa työturvallisuusohjeita vastuullisesti ja itsenäisesti.
* Perustella toimintaa tutkitun tiedon avulla.
* Toimia itsenäisesti ja aloitteellisesti tavoitteiden suunnassa. Toiminta on usein joustavaa, järjestelmällistä, kehittämispainotteista, luovaa ja aktiivista.
* Valita toimintaan soveltuvia tekniikoita ja malleja ja perustella valintansa.
* Toimia asiakaslähtöisesti ja tilanteenmukaisesti.
* Edistää ryhmän toimintaa.
* Kriittisesti soveltaa ammattieettisiä periaatteita toiminnassaan.
Anna-Kaisa Hankaniemi
10% Lähiopetus, 90% Etäopetus
Kirjallisuus:
Ahonen, O., Blek-Vehkaluoto, M., Ekola, S., Partamies, S., Sulosaari, V. & Uski-Tallqvist, T. 2019. Kliininen hoitotyö: Sisätauteja, kirurgisia ja syöpätauteja sairastavan hoito. 6. uudistettu painos. SanomaPro, Helsinki. Soveltuvin osin.
Lisäksi opintojakson orientaatiossa ja opetuksessa osoitettu materiaali.
Verkkoympäristöt Canvas ja Moodle (rokotusosaaminen).
Osa 1 Terveyden edistäminen ja pitkäaikaissairaan hoitotyö: lähitapaamiset, verkkotehtävät, kirjalliset tehtävät, seminaariesitys, tentti, työpajatyöskentely ja simulaatioharjoitukset.
Osa 2 Rokotusosaamisen perusteet: verkkotehtävät (portfolio ja tentti) ja harjoitukset.
Osa 3 Farmakologia: verkkotehtävät ja tentti
Osa 4 Sisätaudit: verkkotehtävät ja tentti
Osa 1 Terveyden edistäminen ja pitkäaikaissairaan hoitotyö 5 op, T1-K5, hylätty. Suonensisäisen neste- ja lääkehoidon sekä kanyloinnin tentti on verkkotentti, joka suoritetaan valvotusti. Arviointi hyväksytty/hylätty.
Osa 2 Rokotusosaamisen perusteet 2 op, hyväksytty/hylätty.
Osa 3 Farmakologia 1,5 op, hyväksytty/hylätty.
Osa 4 Sisätaudit 1,5 op, hyväksytty/hylätty.
Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)
Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen.
Suomi
01.01.2021 - 31.05.2021
23.11.2020 - 29.11.2020
20 - 40
Anna-Kaisa Hankaniemi, Anna Ojala, Jonna Suominen
Edellyttää opiskelijan osallistumista samanaikaisesti opintojakson R0192 osan 1 ja 2 harjoituksiin/hankkeeseen.
Opintojakson orientaatioon ja harjoituksiin osallistuminen on pakollista.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija.(Lauran tutkintosääntö.)
Pitkäaikaissairaan hoitotyön, suonensisäisen neste- ja lääkehoidon sekä kanyloinnin tentti ovat luokassa valvottavia verkkotenttejä. Osallistuminen edellyttää oman kannattavan tietokoneen käyttöä. Tenttiin tulee tulla paikalle 5 min ennen tentin alkua, jotta saat tietokoneesi ajoissa valmiiksi. Tentti alkaa lukujärjestyksessä ilmoitettuun aikaan.
Laurea Otaniemi, sote
Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Otaniemi
1 op
9 op
H-5
Työelämäkumppani Let´s Virtual, videon tuottaminen
Katso Pakki:
Orientaatio
Pakolliset lähiopetuspäivät ja harjoitukset (keskimäärin 2 päivää kuukaudessa)
Tentit (Lääkelaskutentti, Pitkäaikaissairaan hoitotyön (YleSH kliininen osakoe 2) tentti, Neste- ja lääkehoidon sekä kanyloinnin tentti, farmakologian tentit ja sisätautien tentti, rokotusosaamisen tentti)
Seminaari (Terveyden edistämisen hankeseminaari)
Harjoitteluinfo (sisätautien hoitotyön harjoittelu 7 vkoa)
Osa 1 Terveyden edistäminen ja pitkäaikaissairaan hoitotyö 5 op (135 h)
Osa 2 Rokotusosaamisen perusteet 2 op (54 h)
Osa 3 Farmakologia 1,5 op (40,5 h)
Osa 4 Sisätaudit 1,5 op (40,5 h)
Osa 1 Terveyden edistäminen ja pitkäaikaissairaan hoitotyö 5 op:
- Terveyden edistäminen: terveyden edistämisen keskeiset käsitteet ja teoriat sekä ohjausosaaminen hoitotyössä: mm. tupakoinnin lopettaminen, terveellinen ravitsemus, liikunta, painonhallinta, alkoholin riskikäytön tunnistaminen, uni ja sosiaaliset suhteet sekä yksilöohjaus, motivoiva ohjaus ja varhaisen puuttumisen menetelmät.
- Pitkäaikaissairaan hoitotyö: mm. sydän- ja verisuonisairaudet, keuhkosairaudet, diabetes, maksasairaudet, syöpä ja kroonisten haavojen hoito. Keskeistä pitkäaikaissairauksia sairastavien potilaiden tarkkailu, hoito, ohjaus ja ennaltaehkäisy.
- Suonensisäisen neste- ja lääkehoidon perusteet ja kanylointi.
Osa 2 Rokotusosaamisen perusteet: rokotuksilla ehkäistävät taudit, osaava rokottaja, asiakkaan tukeminen ja ohjaaminen rokotuspäätöksen teossa, rokottamisen hyödyt sekä rokottamisessa huomioitavat asiat ennen rokottamista, rokottamisen aikana ja rokottamisen jälkeen.
Osa 3 Farmakologia
Osa 4 Sisätaudit
Opiskelija ei saavuta hyväksytyn kriteereitä
Opiskelija osaa:
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI:
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään
- etsiä tietoa eri tietolähteistä
- raportoida
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN:
- toimia ohjattuna opiskeltavia taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa
- ottaa vastaan ohjausta
RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
Opiskelija osaa:
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN:
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä
RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS:
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
Opiskelija osaa:
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI:
- käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN:
- toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
- ennakoida ohjaustarpeitaan
- edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS:
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden
Mirja Villman
Lähiopetus
Suomi
01.01.2021 - 31.07.2021
23.11.2020 - 29.11.2020
Mirja Villman
Laurea Otaniemi, sote
Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Otaniemi
Hyväksytty/Hylätty
Mirja Villman
Lähiopetus
Suomi
01.01.2021 - 30.07.2021
23.11.2020 - 29.11.2020
Mirja Villman
Laurea Otaniemi, sote
Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Otaniemi
Hyväksytty/Hylätty
Mirja Villman
Etäopetus
Kirja Flexvård ja opettajan oma materiaali
Zoom-tapaamisia ja itsenäistä työskentelyä
Lehtori, FM Mirja Villman
mirja.villman@laurea.fi
Tentti, suullinen suoritus ja kirjallinen tehtävä
Kansalliset arviointikriteerit käytössä, käydään läpi kurssin aikana
Suomi
01.01.2021 - 31.07.2021
23.11.2020 - 29.11.2020
20 - 40
Mirja Villman
Laurea Otaniemi, sote
Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Verkkokampus
5 op
H-5
Hyväksilukemistapauksessa kirjallinen ja suullinen näyttö
Lukujärjestyksen mukaan
Aloitus ma 11.1. klo 12.30-13.45, Zoom, https://laurea.zoom.us/j/738414399, passcode 494821
Suulliset suoritukset Zoomissa ajanvarauksella tai videona
Tentti uusintatenttipäivinä to 18.2., to 18.3., to 22.4., to 20.5. tai to 10.6. klo 16- Laurean kampuksilla, muista e-lomake (Link>pikalinkit), jos Koronatilanne sallii
Pohjoismainen kulutturialue
Vastaa 5 op opiskelijan työtä
Zoom-tapaamiset lukujärjestyksen mukaisesti
Tentti: alan sanastoa ja tilanteita erityyppisissä tehtävissä, kurssin materiaali pohjana, uusintatenttipävinä
Suullinen suoritus: esitys/alustus/dialogi hoitoalan tilanteessa, aihe vapaasti valittavissa, alan sanastoa (esim. sisääntulohaastattelu, toimenpiteessä ohjaaminen ja sen hoitaminen, potilaan valmistaminen toimenpiteeseen, ohjaaminen jkn sairauden suhteen), pituus n. 10 min, Zoom-tapaaminen tai video, arviointi hyl-5, viikoilla 7-8, videot su 21.2. klo 23.59 mennessä Canvakseen
Kirjallinen tehtävä:
- käännös oman alan artikkelista/tekstistä ruotsista suomeksi, 3 A4 sivua, materiaalivinkkejä esim. LibGuides>hoitotyö>lehdet ja artikkelit>ruotsinkielinen materiaali
- arviointi hyväksytty/hylätty
- palautus su 28.2. klo 23.59 mennessä Canvakseen
Ks. edellä.
Pia Lahtinen
Etäopetus
Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P. 2009 – 2015. Tutki ja kirjoita. 15. uud. painos – 20. painos. Helsinki: Tammi.
Kananen, J. 2015. Opinnäytetyön kirjoittajan opas. Näin kirjoitan opinnäytetyön tai pro gradun alusta loppuun. Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja 202. JAMK.fi.
Kankkunen, P. & Vehviläinen-Julkunen K. 2013. Tutkimus hoitotieteessä. 3. uud. painos. Helsinki: Sanoma Pro.
Ojasalo, K., Moilanen T. & Ritalahti, J. 2015. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. 3.- 4. uud. painos. Helsinki: Sanoma Pro Oy.
Vilkka, H. 2015. Tutki ja kehitä. 4. uud. painos. Jyväskylä: PS-kustannus.
Kaikki opintojaksolla tarvittava materiaali tarjotaan opiskelijoille sähköisessä muodossa.
Opintojakso toteutetaan verkko-opetuksena Canvasissa. Oppiminen tapahtuu monipuolisten tehtävien avulla, joita voit tehdä yksin tai parin kanssa. Tehtävät etenevät annetun aikataulun mukaisesti. On siten tärkeää, että suunnittelet ajankäytön huolellisesti ja pysyt aikataulussa. Tarkemman aikataulun ja tehtävien palautuspäivät löydät opintojakson Canvas-työtilasta. Vaikka opintojakso toteutetaan aikaan ja paikkaan sitomattomasti, muista varata riittävästi aikaa tehtävien tekemiseen.
Opintojakso on suunnattu sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan opiskelijoille eli sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, fysioterapia- ja sosionomiopiskelijoille.
Suomi
01.01.2021 - 31.07.2021
23.11.2020 - 29.11.2020
20 - 82
Pipsa Kostamo, Minna Nikula, Katja Tikkanen, Tiina Putkuri, Pia Lahtinen
Opintojakso on suunnattu sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan opiskelijoille eli sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, fysioterapia- ja sosionomiopiskelijoille.
Laurea Otaniemi, sote
Sairaanhoitajakoulutus (SHY2), Laurea yhteinen, Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Verkkokampus
5 op
H-5
Korkeakoulutasoiset vastaavat suoritukset ja niiden hyväksiluku tulee sopia opintojakson alussa vastuuopettajan kanssa.
Opintojakson orientaatio on webinaarina Zoomissa 18.1.2021 klo. 12.30-14.30. Orientaatiossa käydään keskeiset opintojakson tavoitteisiin, työskentelyyn, suoritustapaan ja tehtäviin liittyvät asiat.
HUOM! Opintojaksolle hyväksytyn opiskelijan on osoitettava aktiivisuutta opintojaksolla siten, että tekee 1.tehtävän annetun ohjeen ja aikataulun mukaisesti. Jos opiskelija ei osoita aktiivisuutta, hänen ilmoittautumisensa opintojaksolle hylätään.
Opintojakso on suunnattu sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan opiskelijoille eli sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, fysioterapia- ja sosionomiopiskelijoille. Opintojakso koostuu eri teemoista. Tehtävät etenevät annetun aikataulun mukaisesti. On siten tärkeää, että suunnittelet ajankäytön huolellisesti ja pysyt aikataulussa.
Opiskelija osaa:
- valita kehittämisprojektiinsa sopivat menetelmät ja perustella valintansa
- hankkia empiiristä aineistoa ja analysoida sitä
- tulkita empiirisiä tuloksia ja tehdä johtopäätöksiä niiden pohjalta
- tunnistaa tutkimus- ja kehittämistyön eettisen näkökulman
- arvioida tutkimuksen luotettavuutta ja pätevyyttä
- soveltaa tutkimusviestinnän periaatteita suullisesti ja kirjallisesti
- laatia ja tulkita tutkimus- ja kehittämisraportteja
Ei osaa perustella tekemiään valintoja lähdekirjallisuudella tai -aineistolla.
Lähdeviitteiden käyttöä ei ole tai se on puutteellista opintojakson tehtävissä
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja -tilanteita selittäessään
- etsiä tietoa eri tietolähteistä
- raportoida
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti
- toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ennakoida ohjaustarpeitaan
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa eettiset näkökulmat huomioiden
Minna Nikula
Etäopetus
Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P. 2009 – 2015. Tutki ja kirjoita. 15. uud. painos – 20. painos. Helsinki: Tammi.
Kananen, J. 2015. Opinnäytetyön kirjoittajan opas. Näin kirjoitan opinnäytetyön tai pro gradun alusta loppuun. Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja 202. JAMK.fi.
Kankkunen, P. & Vehviläinen-Julkunen K. 2013. Tutkimus hoitotieteessä. 3. uud. painos. Helsinki: Sanoma Pro.
Ojasalo, K., Moilanen T. & Ritalahti, J. 2015. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. 3.- 4. uud. painos. Helsinki: Sanoma Pro Oy.
Vilkka, H. 2015. Tutki ja kehitä. 4. uud. painos. Jyväskylä: PS-kustannus.
Muu opintojaksolla osoitettu materiaali.
Kaikki opintojaksolla tarvittava materiaali tarjotaan opiskelijoille sähköisessä muodossa.
Opintojakso toteutetaan verkko-opetuksena Canvasissa. Oppiminen tapahtuu monipuolisten tehtävien avulla, joita voit tehdä yksin tai parin kanssa. Tehtävät etenevät annetun aikataulun mukaisesti. On siten tärkeää, että suunnittelet ajankäytön huolellisesti ja pysyt aikataulussa. Tarkemman aikataulun ja tehtävien palautuspäivät löydät opintojakson Canvas-työtilasta. Vaikka opintojakso toteutetaan aikaan ja paikkaan sitomattomasti, muista varata riittävästi aikaa tehtävien tekemiseen.
Opintojakso on suunnattu sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan opiskelijoille eli sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, fysioterapia- ja sosionomiopiskelijoille.
Suomi
01.05.2021 - 31.08.2021
05.04.2021 - 11.04.2021
20 - 100
Pipsa Kostamo, Minna Nikula, Katja Tikkanen, Anu Nordlund-Knuutila, Pia Lahtinen
Opintojakso on suunnattu sosiaali-, terveys- ja liikunta alan opiskelijoille.
Korkeakouluyksikkö W
Sairaanhoitajakoulutus (SHY2), Laurea yhteinen, Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Verkkokampus
5 op
H-5
Korkeakoulutasoiset vastaavat suoritukset ja niiden hyväksiluku tulee sopia opintojakson alussa vastuuopettajan kanssa.
Opintojakson orientaatio on webinaarina Zoomissa ma 3.5.2021 klo 9.00-11.00. Orientaatiossa käydään keskeiset opintojakson tavoitteisiin, työskentelyyn, suoritustapaan ja tehtäviin liittyvät asiat. Poissaolosta ilmoitetaan etukäteen vastuuopettajalle.
HUOM! Opintojaksolle hyväksytyn opiskelijan on osoitettava aktiivisuutta opintojaksolla siten, että tekee 1.tehtävän annetun ohjeen ja aikataulun mukaisesti. Jos opiskelija ei osoita aktiivisuutta, hänen ilmoittautumisensa opintojaksolle hylätään.
Opintojakso on suunnattu sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan opiskelijoille eli sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, fysioterapia- ja sosionomiopiskelijoille.
Opintojakso koostuu eri teemoista. Tehtävät etenevät annetun aikataulun mukaisesti. On siten tärkeää, että suunnittelet ajankäytön huolellisesti ja pysyt aikataulussa.
Opiskelija osaa:
- valita kehittämisprojektiinsa sopivat menetelmät ja perustella valintansa
- hankkia empiiristä aineistoa ja analysoida sitä
- tulkita empiirisiä tuloksia ja tehdä johtopäätöksiä niiden pohjalta
- tunnistaa tutkimus- ja kehittämistyön eettisen näkökulman
- arvioida tutkimuksen luotettavuutta ja pätevyyttä
- soveltaa tutkimusviestinnän periaatteita suullisesti ja kirjallisesti
- laatia ja tulkita tutkimus- ja kehittämisraportteja
Ei osaa perustella tekemiään valintoja lähdekirjallisuudella tai -aineistolla.
Lähdeviitteiden käyttöä ei ole tai se on puutteellista opintojakson tehtävissä
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja -tilanteita selittäessään
- etsiä tietoa eri tietolähteistä
- raportoida
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti
- toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ennakoida ohjaustarpeitaan
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa eettiset näkökulmat huomioiden
Pia Lahtinen
Etäopetus
Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P. 2009 – 2015. Tutki ja kirjoita. 15. uud. painos – 20. painos. Helsinki: Tammi.
Kananen, J. 2015. Opinnäytetyön kirjoittajan opas. Näin kirjoitan opinnäytetyön tai pro gradun alusta loppuun. Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja 202. JAMK.fi.
Kankkunen, P. & Vehviläinen-Julkunen K. 2013. Tutkimus hoitotieteessä. 3. uud. painos. Helsinki: Sanoma Pro.
Ojasalo, K., Moilanen T. & Ritalahti, J. 2015. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. 3.- 4. uud. painos. Helsinki: Sanoma Pro Oy.
Vilkka, H. 2015. Tutki ja kehitä. 4. uud. painos. Jyväskylä: PS-kustannus.
Kaikki opintojaksolla tarvittava materiaali tarjotaan opiskelijoille sähköisessä muodossa
Opintojakso toteutetaan verkko-opetuksena Canvasissa. Oppiminen tapahtuu monipuolisten tehtävien avulla, joita voit tehdä yksin tai parin kanssa. Tehtävät etenevät annetun aikataulun mukaisesti. On siten tärkeää, että suunnittelet ajankäytön huolellisesti ja pysyt aikataulussa. Tarkemman aikataulun ja tehtävien palautuspäivät löydät opintojakson Canvas-työtilasta. Vaikka opintojakso toteutetaan aikaan ja paikkaan sitomattomasti, muista varata riittävästi aikaa tehtävien tekemiseen.
Opintojakso on suunnattu sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan opiskelijoille eli sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, fysioterapia- ja sosionomiopiskelijoille.
Suomi
01.01.2021 - 31.07.2021
23.11.2020 - 29.11.2020
20 - 62
Pipsa Kostamo, Minna Nikula, Katja Tikkanen, Tiina Putkuri, Pia Lahtinen
Opintojakso on suunnattu sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan opiskelijoille eli sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, fysioterapia- ja sosionomiopiskelijoille.
Laurea Otaniemi, sote
Sairaanhoitajakoulutus (SHY2), Laurea yhteinen, Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Verkkokampus
5 op
H-5
Korkeakoulutasoiset vastaavat suoritukset ja niiden hyväksiluku tulee sopia opintojakson alussa vastuuopettajan kanssa.
Opintojakson orientaatio on webinaarina Zoomissa 18.1.2021 klo. 12.30-14.30. Orientaatiossa käydään keskeiset opintojakson tavoitteisiin, työskentelyyn, suoritustapaan ja tehtäviin liittyvät asiat.
HUOM! Opintojaksolle hyväksytyn opiskelijan on osoitettava aktiivisuutta opintojaksolla siten, että tekee 1.tehtävän annetun ohjeen ja aikataulun mukaisesti. Jos opiskelija ei osoita aktiivisuutta, hänen ilmoittautumisensa opintojaksolle hylätään.
Opintojakso on suunnattu sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan opiskelijoille eli sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, fysioterapia- ja sosionomiopiskelijoille. Opintojakso koostuu eri teemoista. Tehtävät etenevät annetun aikataulun mukaisesti. On siten tärkeää, että suunnittelet ajankäytön huolellisesti ja pysyt aikataulussa.
Ei osaa perustella tekemiään valintoja lähdekirjallisuudella tai -aineistolla.
Lähdeviitteiden käyttöä ei ole tai se on puutteellista opintojakson tehtävissä
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja -tilanteita selittäessään
- etsiä tietoa eri tietolähteistä
- raportoida
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti
- toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ennakoida ohjaustarpeitaan
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa eettiset näkökulmat huomioiden
Ei osaa perustella tekemiään valintoja lähdekirjallisuudella tai -aineistolla.
Lähdeviitteiden käyttöä ei ole tai se on puutteellista opintojakson tehtävissä
Salla Kivelä
Lähiopetus
Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P. Tutki ja kirjoita. (kaikki painokset).
Kylmä, J. & Juvakka, T. 2012. Laadullinen terveystutkimus. 1-2. painos, Edita Publishing Oy, Helsinki.
Stolt et al. 2016. Kirjallisuuskatsaus hoitotieteessä. Turun yliopisto, Hoitotieteen laitoksen julkaisuja A: 73/2016.
Tuomi, J. & Sarajärvi, A. 2018. Laadullinen tutkimus ja sisällön analyysi. Tammi, Helsinki.
Vilkka H. 2007. Tutki ja mittaa : määrällisen tutkimuksen perusteet.
Vilkka H. 2015. Tutki ja kehitä.4. uudistettu painos.
Toteutus päiväopetuksena Tikkurilan kampuksella:
- Kontaktiopetus sisältäen A- ja B-ryhmissä määrällisen aineiston analyysi-tutoriaalin ATK-luokassa
- Itsenäinen- ja ryhmätyöskentely
Opintojakson arvionti on numeerinen H-5.
Suomi
01.03.2021 - 31.07.2021
08.02.2021 - 14.02.2021
20 - 50
Salla Kivelä
Opintojakso on tarkoitettu ensisijaisesti ryhmälle SHV218SN Sairaanhoitajakoulutus, päivätoteutus, S18, Tikkurila, mutta myös muista ryhmistä olevat opiskelijat voivat ilmoittautua opintojaksolle.
Kontaktiopetuksessa on läsnäolovelvollisuus. Poissaolokäytännöt keskustellaan orientaatiossa.
Opintojakso suositellaan suoritettavan ennen opinnäytetyön aloitusta tai rinnakkain opinnäytetyöprosessin kanssa.
Laurea Tikkurila, sote
Sairaanhoitajakoulutus (SHY2), Laurea yhteinen, Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Tikkurila
5 op
H-5
Korkeakoulutasoiset tutkimusmenetelmäopinnot.
Kts. yst. kevään aikataulut (PAKKI) lähipetuksen osalta.
5op x 27 h= 135h opiskelijan työtä
Sirpa Reilio
Etäopetus
Opintojaksolla ajankohtainen materiaali
Jokaisen kanssa keskustellaan opintojen vaiheesta ja millaiset asiat auttavat jaksamaan opiskelussa
Tehtävä 1 , jossa pohditaan uralle suuntautumista, haastatellen jo työelämässä olevia terveydenhoitajia.
Uravaihtoehtojen pohdintaa ja työhaun haasteita ja mahdollisuuksia
2. Yhdessä vierailu terveydenhoitajaliitossa, vaikka virtuaalisesti
Osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitettavaan arviointikriteeristöön (Laurean tutkintosääntö).
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja -tilanteita selittäessään
- etsiä tietoa eri tietolähteistä
- raportoida
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
- ennakoida ohjaustarpeitaan
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
Suomi
01.08.2020 - 31.07.2021
18.05.2020 - 24.05.2020
30 - 32
Sirpa Reilio
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”
Laurea Otaniemi, sote
Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Otaniemi
1 op
2 op
Hyväksytty/Hylätty
Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijalla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa moduulista tai opintojaksosta vastaava opettaja tai muu korkeakouluyksikön johtajan nimeämä henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla. Katso lisätietoa Linkistä.
Jokainen yksin tai pareittain tutustuu terveydenhoitajan työn eri osa-alueisiin ja yhdessä koostetaan mind map sen monipuolisuudesta
[Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Voit arvioida opiskelijan ajankäyttöä eri kokonaisuuksissa/tehtävissä. Kuormittavuuden laskemiseen löydät työvälineen Pepin opettajan työpöydän valikosta ”Toteutukset”. ]
Anne Kokko
Lähiopetus
Kliininen harjoittelu sekä kirurgisen/perioperatiivisen että mielenterveys/päihdehoitotyön harjoitteluympäristössä yhteensä 10 viikkoa.
Suomi
01.08.2021 - 31.07.2022
24.05.2021 - 30.05.2021
20 - 40
Anne Kokko, Pia Lahtinen, Tarja P. Virtuaalihlö1
Suoritetut opinnot:
R0188 Asiakaslähtöisyys ja näyttöön perustuva hoitotyö
R02020 Ammattitaitoa edistävä harjoittelu I
Moduuli II opinnot pääsääntöisesti suoritettuna
Opintoihin, joihin tulee olla osallistunut:
R0193 päätöksenteko akuuttihoitotyössä
R0194 mielenterveys,- kriisi- ja päihdetyö
Moduuli III lääkelaskut tulee olla suoritettuna ennen harjoittelua.
Jos opiskelijalta puuttuu edeltäviä opintoja, opiskelijan on ilmoitettava harjoittelusta vastaavalle opettajalle niistä ja sopia, kuinka suorituksen toteuttaa. Varattu paikka voidaan joutua perumaan. Varattu harjoittelupaikka perutaan Jobiili-järjestelmästä viimeistään 2 viikkoa ennen harjoittelun alkua.
Harjoittelun aikana opiskelijan velvollisuutena on seurata Optima harjoittelu-työtilaa ja Laurean sähköpostia. Opiskelija täyttää myös eLääkehoidon passia harjoitteluviikkojen aikana. Harjoittelujakson päättyessä ohjaajalta pyydetään vahvistus opiskelijan toteuttamasta/oppimasta lääkehoidosta.
Opiskelija varaa harjoittelupaikan Jobiili-järjestelmän kautta harjoittelua edeltävän lukukauden aikana työnantajien ilmoitettua varattavissa olevat harjoittelupaikat. Opintojakson vastuuopettaja vahvistaa opiskelijan varauksen järjestelmässä. Jos opiskelija varaa perustason harjoittelupaikaksi loppuvaiheen harjoittelupaikan, on harjoittelupaikkaan otettava yhteyttä, jotta paikan sopivuus voidaan varmistaa ennen kuin harjoittelun vastuuopettaja vahvistaa harjoittelupaikkaa. Ennen harjoittelupaikan varaamista opiskelija täydentää Jobiili-järjestelmässä olevan cv:nsä vastaamaan tilannetta, joka opiskelijalla todennäköisesti on opinnoissa juuri ennen kuin harjoittelu alkaa.
.
OPPIMISTEHTÄVÄT:
Molempiin harjoitteluihin kuuluu oppimistehtävä, joista tarkemmin harjoittelun infossa.
HUOM!
ROKOTUKSET:
Tarkista rokotusohje ja tarvittaessa ole yhteydessä opiskelijaterveydenhuoltoon. HUS vaatii tartuntatautitodistuksen ja opiskelija on siitä itse vastuussa.
.
Tartuntatautikysely:
Työharjoitteluun osallistuvalla opiskelijalla on oltava tartuntatautilain 48 pykälän mukaisesti joko rokotuksen tai sairastetun taudin antama suoja tuhkarokkoa ja vesirokkoa vastaan. Opiskelijoilta edellytetään rokotuksen antamaa suoja influenssaa vastaan vuosittain ja alle 1-vuotiaita hoitavilla hinkuyskää vastaan 5 vuoden välein. Lisäksi vaaditaan tartuntatautilain 55 ja 56 pykälien mukainen terveydentilan selvitys keuhkotuberkuloosista ja salmonellasta. Opiskelijan tulee täyttää tartuntatautikysely, ja toimittaa se opiskelijaterveydenhuoltoon mahdollisimman pian opintojen alettua.
.
Rikosrekisteriote:
Vuoden 2003 alusta lukien tuli voimaan laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä. Työantajan tai eräiden viranomaisten on vaadittava rikostaustaote nähtäväksi, jos työtehtävään pysyväisluontoisesti ja olennaisesti kuuluu työskentelyä lasten kanssa. Vuoden 2012 alusta oppilaitos voi vaatia rikostaustaotteen nähtäväksi opiskelijalta, silloin kun opintoihin liittyy olennaisesti alaikäisten parissa työssä oppimista tai työharjoittelua. Opintoja varten myönnettävä ote on maksuton. Rikostaustaote annetaan vain henkilölle itselleen, jonka opiskelija toimittaa työharjoittelupaikalla esitettäväksi. Rikostaustaotteeseen merkitään ainoastaan ne rikosrekisteriin sisältyvät tiedot, joilla on arvioitu olevan erityistä merkitystä, kun henkilö työskentelee lasten kanssa. Edm. rikokset on lueteltu oikeusrekisterikeskuksen sivuilla.
Oikeusrekisterikeskus: http://oikeusrekisterikeskus.fi/fi/index/rekisterit/rikosrekisteri/yksityisenhenkilontiedonsaantioikeus/rikostaustaote.html
Oikeusrekisterikeskuksen sivuilla ilmoitetaan, että toimitusaika on 7 päivää.
Laurea Otaniemi, sote
Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Otaniemi
15 op
Hyväksytty/Hylätty
Harjoittelun pituus on 10 vkoa ja se koostuu kahdesta eri osasta. Suositeltavaa on jakaa 10 viikon jakso kahteen viiden viikon mittaiseen harjoitteluun, mutta jako voi olla myös 4 vkoa + 6 vkoa. Harjoittelussa eli harjoittelupaikassa tehtävästä tuntimäärästä 40h/viikko saa vähentää oppimistehtävän tekoon 2 h/vko.
Anna-Kaisa Hankaniemi
40% Lähiopetus, 60% Etäopetus
erikseen Optimassa ilmoitettava materiaali
Verkkototeutuksena on luentoja Zoomissa, työpaja ja simulaatiokerta sekä asiantuntijapäivä.
Opetukseen osallistuminen
Verkkotehtävät
Tentti T1-K5
Suomi
01.08.2021 - 31.12.2021
24.05.2021 - 30.05.2021
20 - 40
Anna-Kaisa Hankaniemi
Opintojaksolle osallistuminen edellyttää, että moduulien I-IV opinnot ja harjoittelut on suoritettu ennen syventäviin teoriaopintoihin tulemista.
Laurea Otaniemi, sote
Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Otaniemi
1 op
3 op
H-5
Espoo ja Helsinki esimerkit työpajoissa, ohjaustilanteita Espoossa tarpeen mukaan
1op on 27h opiskelijan työtä.
Lähiopetus
Työpajat
Simulaatiopäivä
Tentti
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä ja osoittaa perehtyneensä tietoperustaan
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti
- toimia itsenäisesti toimintaympäristö huomioiden
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahon kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
- kuvata oman toimintansa merkitystä yhteistyön onnistumiseksi
- kuvata osaamistaan suhteessa opinnon osaamistavoitteisiin
- arvioida kriittisesti tietoa ja perustella toimintaansa tutkitun tiedon avulla
- esittää ratkaisuja ammatillisiin tehtäviin luovuutta hyödyntäen
- edistää ammatillista yhteistyötä sekä kehittää asiakas- tai kumppanisuhdetta
- edistää toiminnallaan ryhmän yrittäjämäistä ja vastuullista työskentelyotetta
- kuvata oman osaamisensa kehittymistä suhteessa opinnon osaamistavoitteisiin
- analysoida hankittua tietoa ja tehdä päätelmiä sekä yhdistää teoreettisen ja kokemuksellisen tiedon toisiinsa
- arvioida tuotetun tiedon, taidon tai idean sovellettavuutta ja vaikuttavuutta muihin yhteyksiin
- ennakoida asiakkaan ja/tai yhteistyötahojen tarpeita
- arvioida ja kehittää ryhmän yrittäjämäistä ja vastuullista työskentelyotetta
- arvioida osaamisen hyödyntämismahdollisuuksia sekä suunnitella omaa ja ryhmän kehittymistä
Pia Lahtinen
20% Lähiopetus, 80% Etäopetus
Kts. yst. Optiman linkit ja kirjalähteet. Suositeltavaa luettavaa ovat kaikki mielenterveys- ja päihdehoitotyön sekä kliinisen psykologian kirjallisuus. Yksilön kohtaamista ja kokemusmaailmaa lähemmäs pääset mm. lukemalla blogikirjoituksia, romaaneja tai katsomalla elokuvia, jotka käsittelevät mielen sairauksia ja/tai päihdeongelmia.
Työvälineenä käytämme Optiman työtilaa.
R0194 on osa moduulia R031 Päätöksenteko kliinisessä hoitotyössä. Opintojaksolla hyödynnetään verkossa toteutuvaa käänteistä oppimista, keskusteluluentoja, case-työskentelyä pienryhmissä sekä minisimulaatioita. Opintojakson oppimistehtävä on kehittämispohjaisen oppimisen mallin mukainen ja se toteutetaan yhteistyössä aidon työelämäkumppanin kanssa.
Opintojakson arviointi perustuu Laurean yleisiin arviointikriteereihin. Psykiatrian ja päihdetyön osuus arvioidaan hyväksytty-hylätty -asteikolla, hoitotyön osuus numeerisesti.
Suomi
01.08.2021 - 31.12.2021
24.05.2021 - 30.05.2021
20 - 40
Tarja P. Virtuaalihlö1, Pia Lahtinen
Opintojakson keskeinen sisältö:
•Mielenterveys käsitteenä
•Akuutti tai vakava sairastuminen kriisinä
•Riippuvuus ilmiönä
•Hoitosuhdetyöskentely, terapeuttiset lähestymistavat ja mielenterveys- ja päihdetyön menetelmät
•Mielenterveys- ja päihdetyötä ohjaavat suositukset, lainsäädäntö ja eettiset kysymykset
•Moniammatillinen tiimi- ja verkostoyhteistyö mielenterveys- ja päihdetyössä
•Mielenterveys- ja päihdepotilaan lääkehoito
Opintojakson tavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
•selittää keskeiset psykiatrian alaan kuuluvat häiriöt ja hoidon lääketieteelliset perusteet
•selittää tavallisimpien päihteiden vaikutusmekanismit
•selittää mielenterveys- ja päihdetyön toimintaperiaatteet
•tukea akuutissa kriisissä olevaa ja vakavasti sairastunutta asiakasta
•suunnitella, ylläpitää ja arvioida hoidollista vuorovaikutusta mielenterveys- ja päihdeasiakkaan ja hänen läheistensä kanssa
•suunnitella, toteuttaa ja arvioida mielenterveys- ja päihdeasiakkaan lääkehoitoa
Laurea Otaniemi, sote
Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Otaniemi
4 op
4 op
H-5
Opiskelija voi sopia osaamisensa näytöstä yksilöllisesti opintojakson opettajien kanssa.
Opintojaksolla toteutetaan mielenterveyden edistämiseen ja mielen hyvinvointiin tai päihteisiin liittyvä oppimistehtävä pienryhmässä aidon työelämäkumppanin kanssa.
OTANIEMI:
Lähipäivät x 2: 24.8.2020 ja 28.9.2020
Zoom-webinaari x 2: 16.09.2020 ja 2.11.2020
PORVOO:
Lähipäivät x 2: 18.08.2020 ja 27.10.2020
Zoom-webinaari x 2: 16.09.2020 ja 2.11.2020
Pyskiatrian ja päihdetyön verkkokurssi (parityönä) = n. 1 op (27 h/opiskelija)
Lähitunnit (keskustelu, pienryhmätyöskentely, caset, minisimulaatiot ja tiedon jakaminen) = 2 x 6 h
Zoom-webinaarit: 2 x 2 h
Viikottaiset reflektiotehtävät = n. 2 op (54 h/opiskelija)
LbD-oppimistehtävä = n. 1 op (27 h/opiskelija)
Verkkokurssi ja muu opiskelu täydentävät toisiaan. Suositeltavaa on, että opiskelija etenee verkkokurssilla samassa tahdissa kuin teemoja käsitellään myös lähitunneilla/reflektiivisissä pienryhmätehtävissä.
Opiskelija osaa:
* Käyttää keskeisiä/yksittäisiä ja asianmukaisia ammattikäsitteitä sekä osoittaa perehtyneensä tietoperustaan.
* Toimia turvallisesti, joskin toiminta on usein kaavamaista/ kokeilevaa/ hapuilevaa/ omalähtöistä
* Noudattaa sääntöjä ja ohjeita sekä perustella toimintaansa annetuilla ohjeilla. * Toimia ohjattuna asianmukaisesti.
* Käyttää opittuja tekniikoita ja malleja.
* Ottaa toiminnassaan asiakkaat huomioon.
* Toimia ryhmän jäsenenä.
* Toimia ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.
Opiskelija osaa:
* Käyttää systemaattisesti ammattikäsitteitä.
* Soveltaa työturvallisuusohjeita toiminnassaan. * Perustella, vertailla ja analysoida toimintaansa yleisillä ohjeilla.
* Selviytyä itsenäisesti erilaisissa tehtävissä kulloi-sessakin toimintaympäristössä.
* Soveltaa monipuolisesti opittuja tekniikoita ja malleja.
* Toimia ammatillisesti asiakastilanteissa.
* Toimia ryhmässä tavoitesuhteisesti.
* Perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.
Opiskelija osaa:
* Käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä.
* Noudattaa työturvallisuusohjeita vastuullisesti ja itsenäisesti.
* Perustella toimintaa tutkitun tiedon avulla.
* Toimia itsenäisesti ja aloitteellisesti tavoitteiden suunnassa. Toiminta on usein joustavaa, järjestelmällistä, kehittämispainotteista, luovaa ja aktiivista.
* Valita toimintaan soveltuvia tekniikoita ja malleja ja perustella valintansa.
* Toimia asiakaslähtöisesti ja tilanteenmukaisesti.
* Edistää ryhmän toimintaa.
* Kriittisesti soveltaa ammattieettisiä periaatteita toiminnassaan.
Kati Nykänen
Etäopetus
- Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P. 2009 – 2015. Tutki ja kirjoita. 15. uud. painos – 20. painos. Helsinki: Tammi.
- Kananen, J. 2015. Opinnäytetyön kirjoittajan opas. Näin kirjoitan opinnäytetyön tai pro gradun alusta loppuun. Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja 202. JAMK.fi.
- Kankkunen, P. & Vehviläinen-Julkunen K. 2013. Tutkimus hoitotieteessä. 3. uud. painos. Helsinki: Sanoma Pro.
- Ojasalo, K., Moilanen T. & Ritalahti, J. 2015. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. 3.- 4. uud. painos. Helsinki: Sanoma Pro Oy.
- Vilkka, H. 2015. Tutki ja kehitä. 4. uud. painos. Jyväskylä: PS-kustannus.
Opintojakso toteutetaan verkko-opetuksena Canvas -digitaalisessa oppimisympäristössä. Oppiminen tapahtuu itsenäisen materiaaleihin perehtymisen kautta, webinaareilla sekä monipuolisten tehtävien avulla, joita voit tehdä yksin tai parin kanssa. Tehtävät etenevät annetun aikataulun mukaisesti. On siten tärkeää, että suunnittelet ajankäytön huolellisesti ja pysyt aikataulussa.
Tarkemman aikataulun ja tehtävien palautuspäivät löydät opintojakson Canvas-työtilasta.
Vaikka opintojakso toteutetaan aikaan ja paikkaan sitomattomasti, muista varata riittävästi aikaa tehtävien tekemiseen.
Opintojakso on suunnattu sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan opiskelijoille eli sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, fysioterapia- ja sosionomiopiskelijoille.
Osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitettavaan arviointikriteeristöön (Laurean tutkintosääntö).
Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä:
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja -tilanteita selittäessään
- etsiä tietoa eri tietolähteistä
- raportoida
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
- ennakoida ohjaustarpeitaan
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
[Jätä soveltuvilta osin:] Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)
Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. [Urkundin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.]
Suomi
01.08.2021 - 31.12.2021
24.05.2021 - 30.05.2021
20 - 100
Kati Nykänen, Katja Tikkanen, Anu Nordlund-Knuutila, Tarja P. Virtuaalihlö1
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”
Opintojakson hyväksytty suoritus on edellytys opinnäytetyön aloittamiselle
Laurea Otaniemi, sote
Sairaanhoitajakoulutus (SHY2), Laurea yhteinen, Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Verkkokampus
5 op
H-5
Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijalla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa moduulista tai opintojaksosta vastaava opettaja tai muu korkeakouluyksikön johtajan nimeämä henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla. Katso lisätietoa Linkistä.
Korkeakoulutasoiset vastaavat suoritukset ja niiden hyväksiluku tulee sopia opintojakson alussa vastuuopettajan kanssa.
Opintojakson orientaatio on webinaarina Zoomissa 8.9. klo 9-11. 100% osallistuminen. Orientaatiossa käydään keskeiset opintojakson tavoitteisiin, työskentelyyn, suoritustapaan ja tehtäviin liittyvät asiat. Siten läsnäolo on tärkeä.
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Opintojakso on 5 op, mikä tarkoittaa 135h opiskelijan itsenäistä työtä. Varaa siten koko opintojakson ajalle riittävästi aikaa itsenäisten tehtävien tekemiseen.
Opintojakson tehtävät etenevät annetun aikataulun mukaisesti. On siten tärkeää, että suunnittelet ajankäytön huolellisesti ja pysyt aikataulussa.
Opintojakso koostuu moduuleista, joiden sisältöjen avulla hankit osaamista tutkimuksellisesta kehittämisestä ja siihen liittyvistä menetelmistä (esim. aineiston hankinta ja analyysi) ja tulosten raportoinnista (tieteellinen kirjoittaminen). Opintojakso antaa valmiudet opinnäytetyön tekemiseen.
Opintojakson tehtävät etenevät annetun aikataulun mukaisesti. On siten tärkeää, että suunnittelet ajankäytön huolellisesti ja pysyt aikataulussa.
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja -tilanteita selittäessään
- etsiä tietoa eri tietolähteistä
- raportoida
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti
- toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ennakoida ohjaustarpeitaan
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa eettiset näkökulmat huomioiden
Sari Haapa
Lähiopetus
Harjoitteluympäristöön liittyvä teoriaopetuksessa osoitettu kirjallisuus sekä ajankohtaiset tutkimukset ja artikkelit.
Harjoittelupaikan suosittama kirjallisuus.
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu terveydenhoitajatyössä tai sitä tukevissa harjoitteluympäristöissä.
Harjoitteluun liittyvä yleinen ohjeistus löytyy Canvas työtilasta.
TEHTÄVÄ: Harjoittelussa ei ole tehtävää.
VIESTINTÄ: Sähköposti, puhelin, Teams, tapaamiset harjoittelupaikalla sopimuksen mukaan.
OHJAUS: Lähialueen kentät yksi käynti sopimuksen mukaan, 3 viikon harjoittelussa ja kaukokentillä puhelin-, Teams- ja s-postiohjaus. Tarvittaessa sovitaan lisäkäyntejä, ongelmatilanteissa ota heti yhteyttä ohjaavaan opettajaan.
Suomi
01.08.2021 - 31.12.2021
24.05.2021 - 30.05.2021
Tiina Mäkelä
Ennen harjoittelujaksoa vaadittavat opinnot:
- Moduulien I-IV opinnot pääosin suoritettu
- Rokotusosaamisen perusteet 2op suoritettu
- Osallistuminen Terveydenhoitajamoduulin teoriaopintoihin
- Harjoitteluympäristön vaatimusten mukaiset opinnot suoritettu
Harjoitteluun liittyvä ohjeistus löytyy Optiman työtilasta TERVEYSALAN HARJOITTELU 2018- kansioista: Ennen harjoittelua ja harjoittelun aikana. Huomioi mm. tarvittava rokotussuoja ja rikostaustaote.
Laurea Otaniemi, sote
Terveydenhoitajakoulutus (STY2), Laurea yhteinen
Laurea Otaniemi
Hyväksytty/Hylätty
PALKALLISEN TYÖN HYVÄKSI LUKU:
Opiskelija on yhteydessä opettajatuutoriinsa, jos hän haluaa hakea harjoittelun hyväksilukuna työsuhteessa, ks. LINK -Palkallisen työn hyväksilukeminen sosiaali- ja terveysalalla.
Jobiilipaikat varattavissa seuraavan aikataulun mukaisesti:
- pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoiluille xx.xx.2021 klo xx alkaen,
- muun Suomen paikat omien alueiden amkeille xx.xx. klo xx,
- kaikki avoinna kaikille xx.x.2021. klo xx.
Jos hankit harjoittelupaikan Jobiilin ulkopuolelta, laita siitä sähköposti vastuuopettajalle s-posti vahvistusta varten.
Harjoittelun info syksyllä 2021, katso PAKKI
Jakson laajuus on 10 op, 7 työviikkoa. Harjoittelun tuntimäärä: 1 op = 27h x opintojakson laajuus = harjoittelun kokonaistuntimäärä. 10 op = 270h opiskelijan työtä.
Kokonaistuntimäärästä vähennetään harjoittelun info (1h) arviointikeskusteluun valmistautuminen, itsearviointien kirjoittaminen (5h), harjoittelupaikan varaus (2h). Jäljelle jäävä aika 263 h käytetään kokonaisuudessaan kliinisessä harjoittelussa.
Opiskelija suunnittelee, miten hän saavuttaa riittävän tuntimäärän opintojaksolla.