Siirry suoraan sisältöön

Hallitse mieltäsi, hallitse arkeasi -intensiiviviikkoLaajuus (5 op)

Opinnon tunnus: TO00BT39

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

Osaamistavoitteet

- Opiskelija oppii erilaisia stressinhallinnan, jaksamisen ja palautumisen työkaluja sekä ajankäytön hallinnan menetelmiä.
- Hän oppii myös ymmärtämään itseään ja tunteitaan sekä omia vaikutusmahdollisuuksiaan elämänsä muutos- ja kriisitilanteissa.
- Hän oppii tunnistamaan opiskeluihin negatiivisesti vaikuttavia perustavanlaatuisia tekijöitä, kuten keskeneräisyyden ja epävarmuuden sietoa.
-Samalla opiskelija myös oppii hyödyntämään omia vahvuuksiaan oman elämänsä ja opintojensa hallinnassa.

Sisältö

Intensiiviviikon tavoitteena on vaikuttaa opiskelijan ajattelu- ja toimintatapoihin mahdollisimman tehokkaasti. Opiskelija tutustuu itseensä sekä omiin haitallisiin malleihinsa opettajien tarjoaman materiaalin avulla jatkotyöstäen henkilökohtaista problematiikkaansa ryhmäcoachingissa. Kuuden henkilön pienryhmissä opiskelija oppii valmentavien kysymysten sekä vertaistuen avulla hallitsemaan oman elämänsä vaikeampia tilanteita. Opiskelija oppii myös konkreettisen ja kehittävän otteen itsensä johtamisen viitekehyksessä ja omassa toiminnan suunnittelussa.

Esitietovaatimukset

Ei lähtötasovaatimuksia eikä sidonnaisuuksia muihin opintojaksoihin.

Lisätiedot

Käsiteltävät teemat selvitetään opiskelijoilta, opiskelijakunnilta ja opiskelijoiden rajapinnassa työskenteleviltä. Sisällöt päivitetään vuorovuosina opiskelijoiden tarpeista käsin. Vuonna 2021 teemoina on:

Ajankäytön hallinta – sis. priorisointi, aloitteellisuus ja keskittymisen taito
Stressinhallinta - sis. jännittäminen
Jaksaminen ja palautuminen – sis. menneisyyden heijastuminen elämään
Resilienssi ja jatkuvassa muutoksessa selviäminen – sis. menneisyyden vaikutuksen katkaiseminen, nykyisyyden ja tulevaisuuden uudelleen rakentaminen
Keskeneräisyyden ja epävarmuuden sieto – sis. yksinäisyys ja alemmuuden tunne.