Siirry suoraan sisältöön

Palveluliiketoiminnan koulutus, monimuotototeutus, S22, Leppävaara: MLA222SAM Palveluliiketoiminnan koulutus, monimuotototeutus, S22, Leppävaara

Opetussuunnitelman tunnus: MLA222SA

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2022

Opetuskieli:
suomi

Kuvaus

Opetussuunnitelman kuvaus on liitteenä.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2022-2023 2023-2024 2024-2025 2025-2026 Syksy
2022
Kevät
2023
Syksy
2023
Kevät
2024
Syksy
2024
Kevät
2025
Syksy
2025
1. / 2022 2. / 2023 1. / 2023 2. / 2024 1. / 2024 2. / 2025 1. / 2025
MLA222SA-1001
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 150)

150
MLA222SA-1002
JOUSTAVA ASIAKASPALVELIJA

(Valitaan kaikki)

30
ML00BJ51 Ravitsemispalvelut 5
01147 Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset 0
01148 Hygieniapassi 0
ML00BJ52 Restonomi ravitsemispalvelun tuottajana 5
A9269 Intercultural Approach to Design Thinking 10
00202 Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
ML00BJ53 Matkailu- ja tapahtumapalvelut 5
A9132 Serviceinriktad svenska 5
00203 Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
MLA222SA-1003
ASIAKASLÄHTÖISEN PALVELULIIKETOIMINNAN KEHITTÄJÄ

(Valitaan kaikki)

30
A9125 Asiakaslähtöiset palvelut 5
A9126 Asiakassuhteiden johtaminen 5
A9127 Palveluyrityksen kustannuslaskenta ja hinnoittelu 5
A9128 Palveluyrityksen liiketoiminta ja markkinointi 10
A9129 Palveluyrityksen toimintaympäristö 5
MLA222SA-1004
PALVELUINNOVAATIOIDEN KEHITTÄJÄ

(Valitaan kaikki)

30
A9141 Business Game 5
R0217 Corporate Social Responsibility 5
A9145 Palveluinnovaatiot 10
ML00BJ54 Palveluprosessien kehittäminen 10
MLA222SA-1005
AMMATILLISENA ASIANTUNTIJANA TYÖYHTEISÖSSÄ

(Valitaan kaikki)

30
R0003 Harjoittelu 1 15
R0004 Harjoittelu 2 15
MLA222SA-1006
KEHITTÄMISOSAAJA JA TYÖELÄMÄN UUDISTAJA

(Valitaan kaikki)

30
R0045 Opinnäytetyö 15
R0183 Projektinhallinta ja viestintä 5
YY00BT02 Tutkimus- ja kehittämismenetelmät 5
MLA222SA-1007
Opiskelijasta asiantuntijaksi

(Valitaan kaikki)

5
YY00BN52 Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen 2
YY00BN53 Ammatillinen kehittyminen 2
YY00BN54 Onnistuneelle työuralle 1
MLA222SA-1008
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
MLA222SA-1009
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
A9348 Kokous- ja kongressipalvelujen kehittäminen elämykseksi 10
A9235 Tapahtumaturvallisuus 5
TO00BN90 Tapahtumatuotannon perusteet 5
TO00BN91 Tapahtumatuotanto käytännössä 5
TO00BN87 Vastuullinen tapahtuma 5
TO00BN92 Tapahtumamuotoilu 5
TO00BU89 Trendit ja tapahtumien tulevaisuus 5
MLA222SA-1010
RUOKAPALVELUIDEN UUDISTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
A9219 Current Issues and Future Trends in Hospitality Field 5
A9220 Ruokapalvelujen kehittäminen elämykseksi 10
A9221 Ruoka- ja juomakulttuuri 5
A9222 Terveyttä ruoasta 5
A9223 Aistinvarainen ruokapalveluiden kehittäminen 5
R0382 Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus 5
TO00BL82 Elämyksellinen juomamaailma 5
MLA222SA-1011
TOURISM SERVICE DEVELOPER

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
A9182 Tourism Marketing 5
A9337 Discovering Tourism 5
A9346 Hotel Management 10
01473 Business Online Visibility 5
TO00BS64 Ruoka- ja juomamatkailu 5
TO00BN88 Tourism Destinations Management 5
TO00BO34 Tourism Grand Tour 5
MLA222SA-1012
VALMENTAVA ESIMIES

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15)

0 - 15
TO00BN59 Työyhteisön johtaminen 10
TO00BT80 Palvelutuotannon esihenkilötyö 5
MLA222SA-1013
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 60)

0 - 60
Yhteensä 210 77 57 16 0 46 31 41 16 15.5 0.5 0 46 31 41 16 15.5 0.5 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Opintotyypit

1. Perusopinnot
Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti
Serviceinriktad svenska
Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti
Projektinhallinta ja viestintä
Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen
Ammatillinen kehittyminen
Onnistuneelle työuralle
2. Ammattiopinnot
Ravitsemispalvelut
Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset
Hygieniapassi
Restonomi ravitsemispalvelun tuottajana
Intercultural Approach to Design Thinking
Matkailu- ja tapahtumapalvelut
Asiakaslähtöiset palvelut
Asiakassuhteiden johtaminen
Palveluyrityksen kustannuslaskenta ja hinnoittelu
Palveluyrityksen liiketoiminta ja markkinointi
Palveluyrityksen toimintaympäristö
Business Game
Corporate Social Responsibility
Palveluinnovaatiot
Palveluprosessien kehittäminen
Tutkimus- ja kehittämismenetelmät
3. Vapaasti valittavat opinnot
Kokous- ja kongressipalvelujen kehittäminen elämykseksi
Tapahtumaturvallisuus
Tapahtumatuotannon perusteet
Tapahtumatuotanto käytännössä
Vastuullinen tapahtuma
Tapahtumamuotoilu
Trendit ja tapahtumien tulevaisuus
Current Issues and Future Trends in Hospitality Field
Ruokapalvelujen kehittäminen elämykseksi
Ruoka- ja juomakulttuuri
Terveyttä ruoasta
Aistinvarainen ruokapalveluiden kehittäminen
Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus
Elämyksellinen juomamaailma
Tourism Marketing
Discovering Tourism
Hotel Management
Business Online Visibility
Ruoka- ja juomamatkailu
Tourism Destinations Management
Tourism Grand Tour
Työyhteisön johtaminen
Palvelutuotannon esihenkilötyö
4. Harjoittelu
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
5. Opinnäytetyö
Opinnäytetyö
Luokittelemattomat

Moduulin tyyppi

1. Ydinosaaminen
Ravitsemispalvelut
Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset
Hygieniapassi
Restonomi ravitsemispalvelun tuottajana
Intercultural Approach to Design Thinking
Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti
Matkailu- ja tapahtumapalvelut
Serviceinriktad svenska
Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti
Asiakaslähtöiset palvelut
Asiakassuhteiden johtaminen
Palveluyrityksen kustannuslaskenta ja hinnoittelu
Palveluyrityksen liiketoiminta ja markkinointi
Palveluyrityksen toimintaympäristö
Business Game
Corporate Social Responsibility
Palveluinnovaatiot
Palveluprosessien kehittäminen
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Opinnäytetyö
Projektinhallinta ja viestintä
Tutkimus- ja kehittämismenetelmät
Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen
Ammatillinen kehittyminen
Onnistuneelle työuralle
2. Täydentävä osaaminen
Kokous- ja kongressipalvelujen kehittäminen elämykseksi
Tapahtumaturvallisuus
Tapahtumatuotannon perusteet
Tapahtumatuotanto käytännössä
Vastuullinen tapahtuma
Tapahtumamuotoilu
Trendit ja tapahtumien tulevaisuus
Current Issues and Future Trends in Hospitality Field
Ruokapalvelujen kehittäminen elämykseksi
Ruoka- ja juomakulttuuri
Terveyttä ruoasta
Aistinvarainen ruokapalveluiden kehittäminen
Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus
Elämyksellinen juomamaailma
Tourism Marketing
Discovering Tourism
Hotel Management
Business Online Visibility
Ruoka- ja juomamatkailu
Tourism Destinations Management
Tourism Grand Tour
Työyhteisön johtaminen
Palvelutuotannon esihenkilötyö
Luokittelemattomat

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
MLA222SA-1001
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 150)

150
MLA222SA-1002
JOUSTAVA ASIAKASPALVELIJA

(Valitaan kaikki)

30
ML00BJ51 Ravitsemispalvelut 5
01147 Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset 0
01148 Hygieniapassi 0
ML00BJ52 Restonomi ravitsemispalvelun tuottajana 5
A9269 Intercultural Approach to Design Thinking 10
00202 Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
ML00BJ53 Matkailu- ja tapahtumapalvelut 5
A9132 Serviceinriktad svenska 5
00203 Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
MLA222SA-1003
ASIAKASLÄHTÖISEN PALVELULIIKETOIMINNAN KEHITTÄJÄ

(Valitaan kaikki)

30
A9125 Asiakaslähtöiset palvelut 5
A9126 Asiakassuhteiden johtaminen 5
A9127 Palveluyrityksen kustannuslaskenta ja hinnoittelu 5
A9128 Palveluyrityksen liiketoiminta ja markkinointi 10
A9129 Palveluyrityksen toimintaympäristö 5
MLA222SA-1004
PALVELUINNOVAATIOIDEN KEHITTÄJÄ

(Valitaan kaikki)

30
A9141 Business Game 5
R0217 Corporate Social Responsibility 5
A9145 Palveluinnovaatiot 10
ML00BJ54 Palveluprosessien kehittäminen 10
MLA222SA-1005
AMMATILLISENA ASIANTUNTIJANA TYÖYHTEISÖSSÄ

(Valitaan kaikki)

30
R0003 Harjoittelu 1 15
R0004 Harjoittelu 2 15
MLA222SA-1006
KEHITTÄMISOSAAJA JA TYÖELÄMÄN UUDISTAJA

(Valitaan kaikki)

30
R0045 Opinnäytetyö 15
R0183 Projektinhallinta ja viestintä 5
YY00BT02 Tutkimus- ja kehittämismenetelmät 5
MLA222SA-1007
Opiskelijasta asiantuntijaksi

(Valitaan kaikki)

5
YY00BN52 Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen 2
YY00BN53 Ammatillinen kehittyminen 2
YY00BN54 Onnistuneelle työuralle 1
MLA222SA-1008
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
MLA222SA-1009
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
A9348 Kokous- ja kongressipalvelujen kehittäminen elämykseksi 10
A9235 Tapahtumaturvallisuus 5
TO00BN90 Tapahtumatuotannon perusteet 5
TO00BN91 Tapahtumatuotanto käytännössä 5
TO00BN87 Vastuullinen tapahtuma 5
TO00BN92 Tapahtumamuotoilu 5
TO00BU89 Trendit ja tapahtumien tulevaisuus 5
MLA222SA-1010
RUOKAPALVELUIDEN UUDISTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
A9219 Current Issues and Future Trends in Hospitality Field 5
A9220 Ruokapalvelujen kehittäminen elämykseksi 10
A9221 Ruoka- ja juomakulttuuri 5
A9222 Terveyttä ruoasta 5
A9223 Aistinvarainen ruokapalveluiden kehittäminen 5
R0382 Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus 5
TO00BL82 Elämyksellinen juomamaailma 5
MLA222SA-1011
TOURISM SERVICE DEVELOPER

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
A9182 Tourism Marketing 5
A9337 Discovering Tourism 5
A9346 Hotel Management 10
01473 Business Online Visibility 5
TO00BS64 Ruoka- ja juomamatkailu 5
TO00BN88 Tourism Destinations Management 5
TO00BO34 Tourism Grand Tour 5
MLA222SA-1012
VALMENTAVA ESIMIES

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15)

0 - 15
TO00BN59 Työyhteisön johtaminen 10
TO00BT80 Palvelutuotannon esihenkilötyö 5
MLA222SA-1013
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 60)

0 - 60