Ruoka- ja juomamatkailuLaajuus (5 op)
Opinnon tunnus: TO00BX24
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- kuvata ja hyödyntää alan trendejä suunnittelussa ja kehittämisessä
- kuvata alueellisia matkailun vetovoimatekijöitä
- integroida paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä matkailussa
- hyödyntää kannattavuuden ja markkinoinnin näkökulmia ruoka- ja juomamatkailupalveluissa
- kehittää asiakaslähtöisiä palveluita ja prosesseja ruoka- ja juomamatkailussa
Lisätiedot
Opintojakso korvaa aiemmin toteutetun saman nimisen opintojakson syksystä 2023 alkaen.
Ilmoittautumisaika
22.05.2023 - 28.05.2023
Ajoitus
07.09.2023 - 26.10.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
4 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
- Marjaana Salomaa
- Henry Lybäck
- Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja
Marjaana Salomaa
Ryhmät
-
TOP223SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S23, Palvelualat
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- kuvata ja hyödyntää alan trendejä suunnittelussa ja kehittämisessä
- kuvata alueellisia matkailun vetovoimatekijöitä
- integroida paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä matkailussa
- hyödyntää kannattavuuden ja markkinoinnin näkökulmia ruoka- ja juomamatkailupalveluissa
- kehittää asiakaslähtöisiä palveluita ja prosesseja ruoka- ja juomamatkailussa
Toteutustapa
Opintojaksolla tutustutaan ruokamatkailuun ja tehdään kehittämistehtävä, jonka kautta opiskelija saa ymmärrystä ruokamatkailusta ja ruokareiteistä Suomessa, perehtyy tuotekehitykseen huomioiden kohderyhmän tarpeet ja alueen vetovoimatekijät ja oppi integroimaan paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä.
Aika ja paikka
Lähijaksot toteutetaan Leppävaaran kampuksella. Alkaa to 7.9.klo 9-11.30, loppuu 19.10.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Suomeksi
Esimerkiksi:
Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistamishanke. Haaga-Helia amk. Luettavissa: http://hungryforfinland.fi/
Suomen ruokamatkailustrategia 2020-2028, toimenpiteet 2020-2023. Luettavissa: http://hungryforfinland.fi/sites/hungryforfinland.fi/files/Ruokamatkailustrategia-2020-2028.pdf
Ruokamatkailun tuotesuositukset. Luettavissa: https://www.businessfinland.fi/4998b7/globalassets/julkaisut/visit-finland/tutkimukset/2020/visit_finland_ruokamatkailun_tuotesuositukset_2020.pdf
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Toteutetaan pääosin kampusopetuksena. Monimuoto-opiskelijoille räätälöidään mahdollisuus opiskella osittain verkossa.
Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen näytön vastaanottaa opintojakson vastaava opettaja. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla. Katso lisätietoa Intrasta.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
VIsit Espoo
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opetusta torstai aamuisin klo 9-11.30.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Viikottaiset luennot opintojakson teemoista
Aktiivinen, itsenäinen ryhmätyöskentely
Lisätietoja opiskelijoille
Suositellaan aiempia matkailun opintoja.
Ensimmäinen tapaamiskerta on edellytys opintojakson suorittamiselle. Jos joudut olemaan siltä pois, sinun tulee ilmoittaa siitä etukäteen sähköpostitse vastuuopettajalle. Muussa tapauksessa ilmoittautuminen hylätään.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ryhmätehtävä
Itse- ja vertaisarviointi
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
H-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija osaa:
* Käyttää keskeisiä/yksittäisiä ja asianmukaisia ammattikäsitteitä sekä osoittaa perehtyneensä tietoperustaan.
* Toimia ohjattuna asianmukaisesti.
* Käyttää opittuja tekniikoita ja malleja.
* Ottaa toiminnassaan asiakkaat huomioon.
* Toimia ryhmän jäsenenä ja tavoitesuhteisesti.
* Toimia ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa:
* Perustella, vertailla ja analysoida toimintaansa yleisillä ohjeilla.
* Selviytyä itsenäisesti erilaisissa tehtävissä kulloisessakin toimintaympäristössä.
* Soveltaa monipuolisesti opittuja tekniikoita ja malleja.
* Toimia ammatillisesti asiakastilanteissa.
* Toimia ryhmässä tavoitesuhteisesti.
* Perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa:
* Käyttää asiantuntevasti ja systemaattisesti ammattikäsitteitä.
* Perustella toimintaa tutkitun tiedon avulla.
* Toiminta on usein joustavaa, järjestelmällistä, kehittämispainotteista, luovaa ja aktiivista.
* Valita toimintaan soveltuvia tekniikoita ja malleja ja perustella valintansa.
* Toimia asiakaslähtöisesti ja tilanteenmukaisesti.
* Edistää ryhmän toimintaa.
Lisätiedot
Opintojakso korvaa aiemmin toteutetun saman nimisen opintojakson syksystä 2023 alkaen.