Siirry suoraan sisältöön

Raaka-ainetietousLaajuus (10 op)

Opinnon tunnus: TO00BW50

Laajuus

10 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- valmistaa keskeisimpiä värikosmetiikkatuotteita
- selittää ihon rakenteen aikaansaamat haasteet kosmetiikan imeytymiselle ja mahdollisuudet tehostaa imeytymistä
- luokitella kosmetiikkatuotteiden vaikuttavia raaka-aineita eri tuoteryhmiin ja etsiä raaka-aineiden vaikutusmekanismeista tieteellistä tietoa
- mitata eri kosmetiikkatuotteen vaikutuksia biofysikaalisilla mittareilla ja raportoida projektin tulokset asianmukaisesti tai vaihtoehtoisesti opiskelija osallistuu kansainvälisille raaka-ainemessuille, joiden annista osaa kirjoittaa kuluttajille asianmukaisesti
- perustella tuotekehityksen, raaka-aineiden eettisyyden ja vastuullisuuden merkityksen kosmetiikassa
- esitellä hiusten kemialliseen käsittelyyn kuuluvat erilaiset hiustuotteet

Esitietovaatimukset

Vaatii kemian ja kosmetiikan raaka-aineiden osaamista, jotka kehittyvät estenomikoulutuksen ydinosaamisen opinnoissa.

Ilmoittautumisaika

25.11.2024 - 01.12.2024

Ajoitus

07.01.2025 - 10.06.2025

Opintopistemäärä

10 op

Virtuaaliosuus

2 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus

Yksikkö

10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat

Toimipiste

Laurea Tikkurila

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 30

Koulutus
  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
  • Teija Hyppönen-Paloheimo
  • Sari Viitala
Vastuuopettaja

Teija Hyppönen-Paloheimo

Ryhmät
  • TOP224SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S24, Palvelualat

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- valmistaa keskeisimpiä värikosmetiikkatuotteita
- selittää ihon rakenteen aikaansaamat haasteet kosmetiikan imeytymiselle ja mahdollisuudet tehostaa imeytymistä
- luokitella kosmetiikkatuotteiden vaikuttavia raaka-aineita eri tuoteryhmiin ja etsiä raaka-aineiden vaikutusmekanismeista tieteellistä tietoa
- mitata eri kosmetiikkatuotteen vaikutuksia biofysikaalisilla mittareilla ja raportoida projektin tulokset asianmukaisesti tai vaihtoehtoisesti opiskelija osallistuu kansainvälisille raaka-ainemessuille, joiden annista osaa kirjoittaa kuluttajille asianmukaisesti
- perustella tuotekehityksen, raaka-aineiden eettisyyden ja vastuullisuuden merkityksen kosmetiikassa
- esitellä hiusten kemialliseen käsittelyyn kuuluvat erilaiset hiustuotteet

Toteutustapa

Opintojakson vastuuopettajana toimii Teija Hyppönen-Paloheimo.
Opintojaksoon kuuluu teoriapohjaista opetusta, ryhmätyöskentelyä ja ryhmässä oppimista sekä laboratoriotyöskentelyä. Laboratoriokerralla ja esityskerroilla on pakollinen läsnäolo. Projektin valinneilla lisäksi kontaktikerrat, joilla mittaukset suoritetaan.
Opintojaksolla on myös mahdollista osallistua In-Cosmetics messuille Amsterdamissa 7.- 11.4.2025. Ellei lähde messuille, tehdään vaihtoehtoinen suoritus, projekti.
In-Cosmetics messut ovat kokonaan omakustanteiset. Laureasta voi mahdollisesti anoa taloudellista tukea. Huomioithan, jos matkasi peruuntuu, Laurea ei osallistu matkan peruuntumisista mahdollisesti aiheutuviin kustannuksiin.

Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö. Opinnolla on aikataulutettua opetusta tai ohjausta sekä kampuksella että etänä Zoomissa. Etäopetusta ei tallenneta eikä hybridiopetusta ole. Opinnossa on yksilö, pari- ja ryhmätyöskentelyä. Tehtävät vaikuttavat myös arviointiin. Osasta tehtäviä saat palautetta. Lisäksi voidaan hyödyntää myös vertaispalautteenantoa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojakson materiaali löytyy Canvas-työtilasta. Lisää kirjallisuutta voi ja kannattaa hakea Laurean kirjaston sivujen kautta esim. https://libguides.laurea.fi/kauneudenhoitoala

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä.” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojaksoon integroidaan matka In-Cosmetics messuille olosuhteiden niin mahdollistaessa. Vaihtoehtoisesti tehdään TKI-projekti. Laboratoriossa hyödynnetään työelämäkumppanien mahdollisia raaka-aineita. Lisäksi työelämäkumppanit vierailevat luennoilla

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakso alkaa 7.01.2025 klo 8.30 ja tentti tehdään Canvasissa.
Laboratiokerroille opiskelijat on jaettu ryhmiin ja ryhmien kerrat ovat pakissa merkitty tilaan B201. Näillä kerroilla on pakollinen läsnäolo.
Ryhmätyöskentelyä voi tehdä virtuaalisesti ryhmätyökaluja käyttäen tai ryhmän valitsemalla muulla tavalla itse valittuna aikana (kunhan työ on valmis esitettäväksi annetussa ajassa).
Ryhmätyöskentelyyn ei ole varattu kontaktitunteja.
Uusintatenttien päivämäärät löydät Canvas-työtilasta opintojakson alettua.
Tehtävien aikataulutus löytyy Canvas-työtilasta.
Toteutuksen ajantasaiset kontaktitiedot löytyvät aina Pakista. Alla alustava tieto päivämääristä:
Pakollisia kontakteja: Ryhmätyön esittämiskerta (28.4. Tikkurila), In-cosmen kuulumiset/projektin esitykset (14.4. Zoom'9, laboratoriokerta (yksi päivä vko 10) sekä projektityön valinneilla projektin mittauskertakontaktit (labra ja 8.4.)

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

Kansainvälisyys toteutuksella

Matka In-Cosmetics messuille.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Eli 10 op on 270 tuntia työtä. Vain osa tästä työstä kuluu kontakteissa. Sinulle jää hyvin aikaa tehdä tehtäviä ja valmistauta tenttiin kontaktien ulkopuolella.
Luennot ja itseopiskelu - tentti 4 op (4x27=108 h = 13,5 kokonaista työpäivää)
Ryhmätyöskentely - esitykset (pakollinen läsnäolo) 3 op (3x27=81 h = 10 kokonaista työpäivää)
In Cosmetics- blogi/ projekti 2 op (2x27 = 54 h = 6,8 kokonaista työpäivää)
Laboratorio - pakollinen läsnäolo 1 op (27 h = 3,3 kokonaista työpäivää)

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojaksolla käsitellään mm. erilaisia ainesosien kuljetinsysteemejä ihoon, raaka-aineiden eettisyyttä ja vastuullisuutta, tuotekehitystä, värikosmetiikaan tuotteita ja niihin läheisesti liittyviä pigmenttejä. Lisäksi muita mahdollisia aiheita ovat Miesten kosmetiikka, Hiusten värjäys ja vaalennus sekä Suu ja Suunhoitotuotteet

Opintojaksolle sisältyy myös ryhmätyö ja laboratoriossa tehdään joitakin perusmeikkituotteita.

Vaihtoehtoisena opintojaksoon sisältyy In-Cosmetics messumatka tai projekti.

Lisätietoja opiskelijoille

Tämä toteutus on ensisijaisesti suunnattu kauneudenhoitoalan opiskelijoille sekä PKV222SN ja PKV223KAM ryhmille.
Koska tähän kuuluu myös laboratorio-opetusta, tulee opiskelijalla olla riittävät kemian taidot. Lisäksi laboratorion turvallisuustentti pitää olla hyväksytysti suoritettu ja/tai se tulee suorittaa ennen opintojakson alkua. Ole tarvittaessa yhteydessä vastuuopettajaan.


Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson suoritus perustuu tenttiin ja ryhmätöihin. Lisäksi arvosanaan vaikuttaa annettujen muiden tehtävien tekeminen ja tuntiaktiivisuus sekä laboratoriotyöskentely. Myöhässä tehdyt tehtävät ja poissaolo esityksestä laskevat arvosanaa. Osassa tehtäviä on käytössä itsearviointi ja/tai vertaisarviointi.

Osaamisen arviointi kohdistuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella (Laurean tutkintosääntö).

Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)

Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Ouriginalin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.

Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason II mukaisia kriteereitä:

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä ja osoittaa perehtyneensä tietoperustaan
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
- toimia itsenäisesti toimintaympäristö huomioiden
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahon kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
- kuvata oman toimintansa merkitystä yhteistyön onnistumiseksi
- kuvata osaamistaan suhteessa opinnon osaamistavoitteisiin

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
- arvioida kriittisesti tietoa ja perustella toimintaansa tutkitun tiedon avulla
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
- esittää ratkaisuja ammatillisiin tehtäviin luovuutta hyödyntäen
- edistää ammatillista yhteistyötä sekä kehittää asiakas- tai kumppanisuhdetta
RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
- edistää toiminnallaan ryhmän yrittäjämäistä ja vastuullista työskentelyotetta
- kuvata oman osaamisensa kehittymistä suhteessa opinnon osaamistavoitteisiin

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
- analysoida hankittua tietoa ja tehdä päätelmiä sekä yhdistää teoreettisen ja kokemuksellisen tiedon toisiinsa
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
- arvioida tuotetun tiedon, taidon tai idean sovellettavuutta ja vaikuttavuutta muihin yhteyksiin
- ennakoida asiakkaan ja/tai yhteistyötahojen tarpeita
RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
- arvioida ja kehittää ryhmän yrittäjämäistä ja vastuullista työskentelyotetta
- arvioida osaamisen hyödyntämismahdollisuuksia sekä suunnitella omaa ja ryhmän kehittymistä

Esitietovaatimukset

Vaatii kemian ja kosmetiikan raaka-aineiden osaamista, jotka kehittyvät estenomikoulutuksen ydinosaamisen opinnoissa.

Ilmoittautumisaika

27.11.2023 - 03.12.2023

Ajoitus

15.01.2024 - 06.05.2024

Opintopistemäärä

10 op

Virtuaaliosuus

2 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Tikkurila, palvelu

Toimipiste

Laurea Tikkurila

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 30

Koulutus
  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
  • Teija Hyppönen-Paloheimo
  • Sari Viitala
Vastuuopettaja

Teija Hyppönen-Paloheimo

Ryhmät
  • TOP223SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S23, Palvelualat

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- valmistaa keskeisimpiä värikosmetiikkatuotteita
- selittää ihon rakenteen aikaansaamat haasteet kosmetiikan imeytymiselle ja mahdollisuudet tehostaa imeytymistä
- luokitella kosmetiikkatuotteiden vaikuttavia raaka-aineita eri tuoteryhmiin ja etsiä raaka-aineiden vaikutusmekanismeista tieteellistä tietoa
- mitata eri kosmetiikkatuotteen vaikutuksia biofysikaalisilla mittareilla ja raportoida projektin tulokset asianmukaisesti tai vaihtoehtoisesti opiskelija osallistuu kansainvälisille raaka-ainemessuille, joiden annista osaa kirjoittaa kuluttajille asianmukaisesti
- perustella tuotekehityksen, raaka-aineiden eettisyyden ja vastuullisuuden merkityksen kosmetiikassa
- esitellä hiusten kemialliseen käsittelyyn kuuluvat erilaiset hiustuotteet

Toteutustapa

Opintojakson vastuuopettajana toimii Teija Hyppönen-Paloheimo.
Opintojaksoon kuuluu teoriapohjaista opetusta, ryhmätyöskentelyä ja ryhmässä oppimista sekä laboratoriotyöskentelyä. Laboratoriokerroilla ja esityskerroilla on pakollinen läsnäolo. Projektin valinneilla lisäksi kontaktikerrat, joilla mittaukset suoritetaan.
Opintojaksolla mennään myös In-Cosmetics messuille Pariisiin 15.-19.4.2024. Ellei lähde messuille, tehdään vaihtoehtoinen suoritus, projekti.
In-Cosmetics messut ovat kokonaan omakustanteiset. Laureasta voi mahdollisesti anoa taloudellista tukea. Huomioithan jos matkasi peruuntuu, Laurea ei osallistu matkan peruuntumisista mahdollisesti aiheutuviin kustannuksiin.

Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö. Opinnolla on aikataulutettua opetusta tai ohjausta sekä kampuksella että etänä Zoomissa. Etäopetusta ei tallenneta eikä hybridiopetusta ole. Opinnossa on yksilö, pari- ja ryhmätyöskentelyä. Tehtävät vaikuttavat myös arviointiin. Osasta tehtäviä saat palautetta. Lisäksi voidaan hyödyntää myös vertaispalautteenantoa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojakson materiaali löytyy Canvas-työtilasta. Lisää kirjallisuutta voi ja kannattaa hakea Laurean kirjaston sivujen kautta esim. https://libguides.laurea.fi/kauneudenhoitoala

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä.” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojaksoon integroidaan matka In-Cosmetics messuille olosuhteiden niin mahdollistaessa. Vaihtoehtoisesti tehdään TKI-projekti. Laboratoriossa hyödynnetään työelämäkumppanien mahdollisia raaka-aineita. Lisäksi työelämäkumppanit vierailevat luennoilla

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakso alkaa 15.01.2024 klo 12.30 ja tentti on viimeisellä kerralla.
Laboratiokerroille opiskelijat on jaettu ryhmiin ja ryhmien kerrat ovat pakissa merkitty tilaan B201. Näillä kerroilla on pakollinen läsnäolo.
Ryhmätyöskentelyä voi tehdä virtuaalisesti ryhmätyökaluja käyttäen tai ryhmän valitsemalla muulla tavalla itse valittuna aikana (kunhan työ on valmis esitettäväksi annetussa ajassa).
Ryhmätyöskentelyyn ei ole varattu kontaktitunteja.
Uusintatenttien päivämäärät löydät Canvas-työtilasta opintojakson alettua.
Tehtävien aikataulutus löytyy Canvas-työtilasta.
Toteutuksen ajantasaiset kontaktitiedot löytyvät aina Pakista.
Lisäksi ryhmätyön esittämiskerroilla sekä laboratoriokerroilla tulee olla paikalla sekä projektityön valinneilla projektin mittauskertakontaktit.

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

Kansainvälisyys toteutuksella

Matka In-Cosmetics messuille.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Eli 10 op on 270 tuntia työtä. Vain osa tästä työstä kuluu kontakteissa. Sinulle jää hyvin aikaa tehdä tehtäviä ja valmistauta tenttiin kontaktien ulkopuolella.
Luennot ja itseopiskelu - tentti 4 op (4x27=108 h = 13,5 kokonaista työpäivää)
Ryhmätyöskentely - esitykset (pakollinen läsnäolo) 3 op (3x27=81 h = 10 kokonaista työpäivää)
In Cosmetics- blogi/ projekti 2 op (2x27 = 54 h = 6,8 kokonaista työpäivää)
Laboratorio - pakollinen läsnäolo 1 op (27 h = 3,3 kokonaista työpäivää)

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojaksolla käsitellään mm. erilaisia ainesosien kuljetinsysteemejä ihoon, raaka-aineiden eettisyyttä ja vastuullisuutta, tuotekehitystä, värikosmetiikaan tuotteita ja niihin läheisesti liittyviä pigmenttejä. Lisäksi muita mahdollisia aiheita ovat Miesten kosmetiikka, Hiusten värjäys ja vaalennus sekä Suu ja Suunhoitotuotteet

Opintojaksolle sisältyy myös ryhmätyö ja laboratoriossa tehdään joitakin perusmeikkituotteita.

Vaihtoehtoisena opintojaksoon sisältyy In-Cosmetics messumatka tai projekti.

Lisätietoja opiskelijoille

Tämä toteutus on ensisijaisesti suunnattu kauneudenhoitoalan opiskelijoille ja PKV221SA ryhmälle.
Koska tähän kuuluu myös laboratorio-opetusta, tulee opiskelijalla olla riittävät kemian taidot. Lisäksi laboratorion turvallisuustentti pitää olla hyväksytysti suoritettu ja/tai se tulee suorittaa ennen opintojakson alkua. Ole tarvittaessa yhteydessä vastuuopettajaan.


Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson suoritus perustuu tenttiin ja ryhmätöihin. Lisäksi arvosanaan vaikuttaa annettujen muiden tehtävien tekeminen ja tuntiaktiivisuus sekä laboratoriotyöskentely. Myöhässä tehdyt tehtävät ja poissaolo esityksestä laskevat arvosanaa. Osassa tehtäviä on käytössä itsearviointi ja/tai vertaisarviointi.

Osaamisen arviointi kohdistuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella (Laurean tutkintosääntö).

Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)

Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Ouriginalin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.

Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason II mukaisia kriteereitä:

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä ja osoittaa perehtyneensä tietoperustaan
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
- toimia itsenäisesti toimintaympäristö huomioiden
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahon kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
- kuvata oman toimintansa merkitystä yhteistyön onnistumiseksi
- kuvata osaamistaan suhteessa opinnon osaamistavoitteisiin

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
- arvioida kriittisesti tietoa ja perustella toimintaansa tutkitun tiedon avulla
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
- esittää ratkaisuja ammatillisiin tehtäviin luovuutta hyödyntäen
- edistää ammatillista yhteistyötä sekä kehittää asiakas- tai kumppanisuhdetta
RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
- edistää toiminnallaan ryhmän yrittäjämäistä ja vastuullista työskentelyotetta
- kuvata oman osaamisensa kehittymistä suhteessa opinnon osaamistavoitteisiin

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
- analysoida hankittua tietoa ja tehdä päätelmiä sekä yhdistää teoreettisen ja kokemuksellisen tiedon toisiinsa
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
- arvioida tuotetun tiedon, taidon tai idean sovellettavuutta ja vaikuttavuutta muihin yhteyksiin
- ennakoida asiakkaan ja/tai yhteistyötahojen tarpeita
RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
- arvioida ja kehittää ryhmän yrittäjämäistä ja vastuullista työskentelyotetta
- arvioida osaamisen hyödyntämismahdollisuuksia sekä suunnitella omaa ja ryhmän kehittymistä

Esitietovaatimukset

Vaatii kemian ja kosmetiikan raaka-aineiden osaamista, jotka kehittyvät estenomikoulutuksen ydinosaamisen opinnoissa.