Siirry suoraan sisältöön

BarLaurea ILaajuus (5 op)

Opinnon tunnus: PH00BN98

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology

Ilmoittautumisaika

20.05.2024 - 26.05.2024

Ajoitus

16.10.2024 - 13.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Korkeakouluyksikkö W

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 35

Koulutus
  • Degree Programme in Hospitality Management and Service Design (PHA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Kati Pohjanmaa
  • Anikó Lehtinen
  • Henry Lybäck
Vastuuopettaja

Henry Lybäck

Ryhmät
  • PHA224KN3
    Degree Programme in Hospitality Management and Service Design, daytime studies, K24, Leppävaara, group 3

Osaamistavoitteet

The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ydinosaamista, ei valinnaisia suoritustapoja.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

16.10.
Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Henry Lybäck & Kati Pohjanmaa
Practical shifts, BarLaurea as a Learning environment, HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager Taneli Kesäläinen
Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/Kati

17.10.
Nutrition & special diets Kati
Sustainability in restaurant field/ Henry
Assignement: Design your own BarLaurea soup lunch and dessert

21.10.-5.12. Practical way of learning in BarLaurea environment.

13.12.
Presentations and feedback day: Design your own soup lunch and dessert

Kansainvälisyys toteutuksella

Opetus ja harjoittelu tapahtuu monikulttuurisessa työyhteisössä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Teoria 15 tuntia.
Tehtävien tekeminen 30 tuntia
Käytännön harjoittelu 90 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

16.10.
Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Henry Lybäck & Kati Pohjanmaa
Practical shifts, BarLaurea as a Learning environment, HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager Taneli Kesäläinen
Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/Kati

17.10.
Nutrition & special diets Kati
Sustainability in restaurant field/ Henry
Assignement: Design your own BarLaurea soup lunch and dessert

21.10.-5.12. Practical way of learning in BarLaurea environment.

13.12.
Presentations and feedback day: Design your own soup lunch and dessert

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson tarkoituksena on kasvattaa opiskelijoiden käsitystä suomalaisesta ravintolamaailmasta, sekä antaa valmiuksia työskennellä ravintoloissa Suomessa. Kursiin kuuluu myös hygieniapassin ja anniskelupassin suorittaminen.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty:
Opiskelija osaa
- luoda ja analysoida asiakaskokemuksia
- arvioida prosesseja osana käytännön oppimista projekteissa
- kehittää palveluita toteuttamalla muotoiluajattelun ideologiaa
- omata tarpeelliset tiedot ravintolatyöskentelyyn Suomessa, sekä hygienia- ja anniskelupassin

Ilmoittautumisaika

20.05.2024 - 26.05.2024

Ajoitus

17.09.2024 - 08.11.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Degree Programme in Hospitality Management and Service Design (PHA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Anikó Lehtinen
  • Petri Vähäkangas
Vastuuopettaja

Anikó Lehtinen

Ryhmät
  • PHA224KN
    Degree Programme in Hospitality Management and Service Design, daytime studies, K24, Leppävaara

Osaamistavoitteet

The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology

Arviointiasteikko

H-5

Ilmoittautumisaika

20.05.2024 - 26.05.2024

Ajoitus

29.08.2024 - 25.10.2024

Opintopistemäärä

5 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 35

Koulutus
  • Degree Programme in Hospitality Management and Service Design (PHA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Kati Pohjanmaa
  • Henry Lybäck
  • Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja

Henry Lybäck

Ryhmät
  • PHA224KN2
    Degree Programme in Hospitality Management and Service Design, daytime studies, K24, Leppävaara

Osaamistavoitteet

The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ydinosaamista, ei valinnaisia suoritustapoja.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

29.8.
Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Henry Lybäck & Kati Pohjanmaa
Practical shifts, BarLaurea as a Learning environment, HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager Taneli Kesäläinen
Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/Kati

30.8.
Nutrition & special diets Kati
Sustainability in restaurant field/ Henry
Assignement: Design your own BarLaurea soup lunch and dessert

2.9.-18.10 Practical way of learning in BarLaurea environment.

25.10.
Presentations and feedback day: Design your own soup lunch and dessert

Kansainvälisyys toteutuksella

Opetus ja harjoittelu tapahtuu monikulttuurisessa työyhteisössä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Teoria 15 tuntia.
Tehtävien tekeminen 30 tuntia
Käytännön harjoittelu 90 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

29.8.
Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Henry Lybäck & Kati Pohjanmaa
Practical shifts, BarLaurea as a Learning environment, HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager Taneli Kesäläinen
Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/Kati

30.8.
Nutrition & special diets Kati
Sustainability in restaurant field/ Henry
Assignement: Design your own BarLaurea soup lunch and dessert

2.9.-18.10 Practical way of learning in BarLaurea environment.

25.10.
Presentations and feedback day: Design your own soup lunch and dessert

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson tarkoituksena on kasvattaa opiskelijoiden käsitystä suomalaisesta ravintolamaailmasta, sekä antaa valmiuksia työskennellä ravintoloissa Suomessa. Kursiin kuuluu myös hygieniapassin ja anniskelupassin suorittaminen.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty:
Opiskelija osaa
- luoda ja analysoida asiakaskokemuksia
- arvioida prosesseja osana käytännön oppimista projekteissa
- kehittää palveluita toteuttamalla muotoiluajattelun ideologiaa
- omata tarpeelliset tiedot ravintolatyöskentelyyn Suomessa, sekä hygienia- ja anniskelupassin

Ilmoittautumisaika

22.05.2023 - 28.05.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

TKI-osuus

2.5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

10 - 20

Koulutus
  • Degree Programme in Hospitality Management and Service Design (PHA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Susanna Ahonen
  • Mika Vitikka
Vastuuopettaja

Mika Vitikka

Ryhmät
  • PHA223SN
    Degree Programme in Hospitality Management and Service Design, daytime studies, S23, Leppävaara

Osaamistavoitteet

The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ydinosaamista, ei valinnaisia suoritustapoja.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opiskelijat tekevät vuoroja myös pääkaupunkiseudun Factory-ravintoloissa. Factory-ravintolat on Laurean pitkäaikainen avainkumppaniyritys. Avainkumppanuuden aikana on toteutettu useita työelämänprojekteja Factory-ravintoloiden kanssa. Samalla opiskelijat saavat kokemusta todellisesta työelämästä Suomessa ja ravintola-alalla. https://ravintolafactory.com/ravintolat/Links ulkoiseen sivustoon.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

25.9. 9–12
· Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Mika
· HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager Taneli Kesäläinen
· Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/Susanna
2.10. 9–12
· Nutrition & special diets/ Susanna & Mika
9.10. 9–12
• Sustainability in restaurant field/ Susanna &Mika
• Assignment: Food waste, energy & water, carbon footprint, evaluation 1-5, teamwork
16.10. 9–12
· Coffee training & Café business /Mika
· Assignment: Design your own café DL 3.12.2023.
23.10. 9–12
· Factory Restaurants info/ GM Matti, HR mgr Katja & Restaurant mgr Ramesh
30.10.–3.11. Shifts at BarLaurea (Group 3) & Factory Restaurants (Groups 1 & 2)
6.11. 9–12
• Presentations: Food waste, energy & water, carbon footprint.
• Legislation on Regulating Liquor Licences/Mika
13.11.-17.11. Shifts at BarLaurea (Group 2) & Factory Restaurants (Groups 1 & 3)
20.11. 9–12
· Hospitality Management Field Trip/ Marjukka, Kati, Mika & Susanna
27.11–1.12. Shifts at BarLaurea (Group 1) & Factory Restaurants (Groups 2 & 3)
4.12. 9–12
• Design your own cafe presentations
• Wine & Beer lecture & tasting, Mika

Kansainvälisyys toteutuksella

Opetus ja harjoittelu tapahtuu monikulttuurisessa työyhteisössä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Teoria 30 tuntia.
Käytännön harjoittelu 105 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

25.9. 9–12
· Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Mika
· HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager Taneli Kesäläinen
· Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/Susanna
2.10. 9–12
· Nutrition & special diets/ Susanna & Mika
9.10. 9–12
• Sustainability in restaurant field/ Susanna &Mika
• Assignment: Food waste, energy & water, carbon footprint, evaluation 1-5, teamwork
16.10. 9–12
· Coffee training & Café business /Mika
· Assignment: Design your own café DL 3.12.2023.
23.10. 9–12
· Factory Restaurants info/ GM Matti, HR mgr Katja & Restaurant mgr Ramesh
30.10.–3.11. Shifts at BarLaurea (Group 3) & Factory Restaurants (Groups 1 & 2)
6.11. 9–12
• Presentations: Food waste, energy & water, carbon footprint.
• Legislation on Regulating Liquor Licences/Mika
13.11.-17.11. Shifts at BarLaurea (Group 2) & Factory Restaurants (Groups 1 & 3)
20.11. 9–12
· Hospitality Management Field Trip/ Marjukka, Kati, Mika & Susanna
27.11–1.12. Shifts at BarLaurea (Group 1) & Factory Restaurants (Groups 2 & 3)
4.12. 9–12
• Design your own cafe presentations
• Wine & Beer lecture & tasting, Mika

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson tarkoituksena on kasvattaa opiskelijoiden käsitystä suomalaisesta ravintolamaailmasta, sekä antaa valmiuksia työskennellä ravintoloissa Suomessa. Kursiin kuuluu myös hygieniapassin ja anniskelupassin suorittaminen.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytty-hylätty

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty:
Opiskelija osaa
- luoda ja analysoida asiakaskokemuksia
- arvioida prosesseja osana käytännön oppimista projekteissa
- kehittää palveluita toteuttamalla muotoiluajattelun ideologiaa
- omata tarpeelliset tiedot ravintolatyöskentelyyn Suomessa, sekä hygienia- ja anniskelupassin

Ilmoittautumisaika

06.02.2023 - 12.02.2023

Ajoitus

14.03.2023 - 18.04.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

1 op

TKI-osuus

3 op

Toteutustapa

80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Degree Programme in Hospitality Management and Service Design (PHA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Anikó Lehtinen
  • Petri Vähäkangas
Vastuuopettaja

Anikó Lehtinen

Ryhmät
  • PHA222SN
    Degree Programme in Hospitality Management and Service Design, daytime studies, S22, Leppävaara

Osaamistavoitteet

The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology

Arviointiasteikko

H-5

Ilmoittautumisaika

29.11.2021 - 05.12.2021

Ajoitus

14.03.2022 - 31.05.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

1 op

TKI-osuus

3 op

Toteutustapa

80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Degree Programme in Hospitality Management and Service Design (PHA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Miia Vakkuri
  • Henry Lybäck
  • Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja

Henry Lybäck

Ryhmät
  • PHA221SN
    Degree Programme in Hospitality Management and Service Design, daytime studies, S21, Leppävaara

Osaamistavoitteet

The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology

Arviointiasteikko

H-5