Siirry suoraan sisältöön

Hotel ManagementLaajuus (10 op)

Opinnon tunnus: A9346

Laajuus

10 op

Opetuskieli

  • englanti

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- kuvata majoitusliikkeen liikeidean ja liiketoimintamallin
- tunnistaa ja analysoida majoitusliikkeen toiminnot, tehtävät ja palvelut
- kuvata vastaanoton ja tukitoimintojen toimintatavat
- suunnitella majoitusliikkeen toimintaa esihenkilötyön näkökulmasta

Sisältö

- majoitusliiketoiminta
- majoitusliikkeen liikeidea ja liiketoimintamalli
- esihenkilötyö majoitusliikkeessä
- majoitusliikkeen toiminnot ja palvelut sekä alihankinta
- asiakkaat, tuotteet ja palvelut, prosessit
- laatujohtaminen
- keskeiset tunnusluvut majoitusalalla
- majoitusliikkeen turvallisuus

Ilmoittautumisaika

23.05.2022 - 29.05.2022

Ajoitus

22.08.2022 - 23.12.2022

Opintopistemäärä

10 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

10 op

Toteutustapa

50 % Lähiopetus, 50 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Complementary Competence, bachelor’s studies in English (CCM2), Services
Opettaja
  • Marjaana Salomaa
  • Petri Miinalainen
Vastuuopettaja

Marjaana Salomaa

Ryhmät
  • CCM222SY
    Complementary competence (bachelor’s studies), S22, Services

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- kuvata majoitusliikkeen liikeidean ja liiketoimintamallin
- tunnistaa ja analysoida majoitusliikkeen toiminnot, tehtävät ja palvelut
- kuvata vastaanoton ja tukitoimintojen toimintatavat
- suunnitella majoitusliikkeen toimintaa esihenkilötyön näkökulmasta

Sisältö

- majoitusliiketoiminta
- majoitusliikkeen liikeidea ja liiketoimintamalli
- esihenkilötyö majoitusliikkeessä
- majoitusliikkeen toiminnot ja palvelut sekä alihankinta
- asiakkaat, tuotteet ja palvelut, prosessit
- laatujohtaminen
- keskeiset tunnusluvut majoitusalalla
- majoitusliikkeen turvallisuus

Toteutustapa

Luennot, pienryhmätapaamiset, Canvas
• Kehittämistehtävä
• Varausjärjestelmän perusteet
• Verkkotentti

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Esimerkiksi:
Bardi, J.A. 2011. Hotel front office management.
Rutherford, D.G. & O'Fallon M.J. 2009. Hotel magement and operations.
Tewari, J. R. 2009 Hotel front office : operations and management
Materiaalina käytetään akateemisia artikkeleita erilaisista sähköisistä tietokannoista. Soveltuvia julkaisuja ovat esimerkiksi Annals of Tourism Research, International Journal of Hospitality Management, Tourism Management, International Journal of Contemporary Hospitality Management

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Toimeksianto ja toimeksiantaja esitellään aloituskerralla.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Aloituskerta
Toimeksiantajatapaamiset
Päivätoteutus. Osa luennoista kampuksella ja osa verkossa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

• 96 h luennot
• 174 h opiskelijan itsenäinen työskentely / ryhmätyö

Sisältö ja sen jaksotus

Päivätoteutus. Osa luennoista kampuksella ja osa verkossa.
Tarkka aikataulu julkaistaan opintojakson alkaessa Canvasissa.
1/2 majoitusliikkeen päivittäistoiminnot
1/2 majoitusliikkeen esimiestoiminta

Lisätietoja opiskelijoille

Ei edellytä aiempia matkailun opintoja.
Soveltuu vaihto-opiskelijoille
Ennakkotehtävä tulee palauttaa ennen aloituskertaa osallistumisen vahvistamiseksi.
Ensimmäinen tapaamiskerta on edellytys opintojakson suorittamiselle. Jos joudut olemaan siltä pois, sinun tulee ilmoittaa siitä etukäteen sähköpostitse vastuuopettajalle. Muussa tapauksessa ilmoittautuminen hylätään.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

• Kehittämistehtävän raportti luentojen, kirjallisuuden ja vierailujen pohjalta
• Verkkotentti