Skip to main content

Sustainable Entrepreneurship in Food Business (5 cr)

Code: TO00BX21-3001

General information


Enrollment
22.05.2023 - 15.10.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
27.10.2023 - 11.12.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Campus
Laurea Leppävaara
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Teacher in charge
Petri Vähäkangas
Scheduling groups
Avoin AMK 1 (Size: 10 . Open UAS : 10.)
Tutkinto-opiskelija tai polkuopiskelija (Size: 0 . Open UAS : 0.)
Small groups
Avoin AMK 1
Tutkinto-opiskelija tai polkuopiskelija
Study unit
TO00BX21

Learning outcomes

The student is able to
- apply different aspects of entrepreneurship in practice in food business
- describe the basics of food production in business actions
- utilize future thinking in food business development

Location and time

Lähitapaamiset toteutetaan Leppävaaran kampuksella.
Opintojaksolla vieraillaan mahdollisuuksien mukaan ruoka-alan yrityksissä ja elintarviketuottajien tiloissa.

Materials

Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson Canvas-työtilassa.

Teaching methods

Täydentävänä opintojaksona, tiiviskurssi, toteutetaan vkolla 43-50, jolloin töiden esityskerta 11.12.2023.
Opintojakso toteutetaan lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu tässä toteutussuunnitelmassa, sisältö tulee Canvas-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen oman (tai ryhmän) yrityskonseptin ja aktiivisen osallistuminen kautta. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Canvas-työtilassa.

Employer connections

Tarkoitus on verkottaa opiskelijat ja yrittäjät yhteiskehittämään ruoka-alan yritysten toimintaa. Tuetaan valmistuvien opiskelijoiden ruoka-alan yrittäjyysosaamista sekä tulevaisuudessa kasvattaa ruoka-alan yrittäjyystoimintaa. Opintojaksolla suunnitellaan yrittäjyysidea.

Exam schedules

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

Completion alternatives

Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Student workload

Yhteensä 133,5 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia, josta lähiopetusta noin 36h.

Content scheduling

Opintojakson keskeiset tavoitteet ovat, että opiskelija osaa:

Opiskelija osaa
- kuvata elintarviketuotantoa yrittäjyyden ja alan moninaisuuden näkökulmasta
- noudattaa kestävän kehityksen ja vastuullisessa toiminnassa huomioitavia lakeja, säädöksiä sekä asetuksia elintarvikeyrityksissä
- kehittää tuotteistamista ja markkinointia elintarvikeyrityksissä.
- soveltaa trendien ja tulevaisuuden ennakointitietoa elintarvikealalla

Osa 1. Yrittäjyyden ABC aloitus
Osa 2. Elintarviketuotanto +vastuullinen (ruoka- ja juomavalmistus)
Ruokaketju ( Kysyntä, tarjonta, logistiikka, verkosto)
Osa 3. Inspiraatiot ja tarinat- yritysvierailut
Osa 4. Tuotteistaminen ja markkinointi
Osa 5. Tulevaisuus ruoka-alalla

Evaluation scale

H-5

Further information

Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys -opintojakson tavoitteena on innostaa tulevaisuuden uusia yrittäjiä alalle, kasvattaa opiskelijoiden osaamista ja ymmärrystä vastuullisesta ruokatuotannosta ja yrittäjyydestä.

Go back to top of page