Palvelutuotannon esimiestyö (5 op)
Toteutuksen tunnus: TO00BN60-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
29.11.2021 - 05.12.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
04.04.2022 - 23.05.2022
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Toimipiste
- Laurea Verkkokampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
- Opettajat
- Teemu Sirainen
- Tuula Kuivanen
- Henry Lybäck
- Anikó Lehtinen
- Vastuuopettaja
- Henry Lybäck
- Opintojakso
- TO00BN60
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- arvioida palvelutuotannon sisäistä tehokkuutta ja kannattavuutta
- analysoida työhyvinvoinnin merkitystä käytännössä ja suunnitella kehittämistoimenpiteitä
- kuvata työturvallisuuden ja ergonomian merkityksen arjen esihenkilötyössä
- arvioida omaa kehittymistään esihenkilönä
Aika ja paikka
Teoria: verkko-opetuksena.
Oma kehittämiskohde yritys.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimismateriaali tulee nähtäväksi Canvas ennen opintojakson alkua.
Toteutustapa
Opiskelija osaa
- arvioida palvelutuotannon sisäistä tehokkuutta ja kannattavuutta
- analysoida työhyvinvoinnin merkitystä käytännössä ja suunnitella kehittämistoimenpiteitä
- ymmärtää työturvallisuuden ja ergonomian merkityksen arjen esimiestyössä
- arvioida omaa kehittymistään esimiehenä
Opintojaksoon mahdollistetaan työelämäintegraation toteuttaminen BarLaurean Living Lab-toimintympäristössä. Toinen vaihtoehto on, että opiskelija kehittää oman jo olemassa olevan työpaikkansa tai jonkun muun palvelutuotannon yrityksen toimintaan opintojaksolla oppimista.
Opintojakson pääpaino on ravintola-alan palvelutuotannon esimiestyössä.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Rakentuu BarLaurean toimintaan ja sen yhteistyökumppaneihin. Opiskelijalla mahdollisuus myös valita oma kohdeyritys opintojakson suorittamiseen.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Annettujen tehtävien tekeminen ja koostaminen omaan esimiesvalmennusoppaaseen, hyödyntäen annettua oppimismateriaalia ja omaa kehittämistyötä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Esimiesvalmennusoppaan tuottaminen ja siihen kuuluvat tehtävät sekä oppimateriaalin hyödyntäminen.
25% - arvioida palvelutuotannon sisäistä tehokkuutta ja kannattavuutta
25% - analysoida työhyvinvoinnin merkitystä käytännössä ja suunnitella kehittämistoimenpiteitä
25%- ymmärtää työturvallisuuden ja ergonomian merkityksen arjen esimiestyössä
25%- arvioida omaa kehittymistään esimiehenä
Arviointiasteikko
H-5