Usage of Wild Herbs in the Experience Economy (5 cr)
Code: TO00BN16-3003
General information
- Enrollment
-
24.05.2021 - 30.05.2021
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
30.08.2021 - 03.09.2021
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 3 cr
- Virtual proportion
- 2 cr
- RDI proportion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Learning outcomes
The student is able to
- recognize different wild herbs and be able to present information about these
- promote different ways to use wild herbs in the experience economy
- be able to implement marketing using wild herbs
- market and sell wild herb products to different experience consepts and to be able to execute different styles of wild herb recepies.
Location and time
Opetuspäivät:. 30.8-3.9.2021 pääsääntöisesti klo 9-16.
Lähitapaamiset toteutetaan Leppävaaran kampuksella lehtoreiden ja työelämä-vierailijoiden sekä asiantuntijoiden avulla. Myös vierailuja lähiluontoon sekä elinkeinotuottajille, kuten panimolle.
Tuntien sisältö: Villiyrttien perustieto, villiyrttien keräys ja tunnistus, villiyrttien hyöty markkinoinnissa, villiyrttien tuotekehitys, villiyrtit juomissa, kokkaus villiyrteillä.
Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyönä oma villiyrtteihin liittyvä konseptitehtävä, johon liittyy sekä juoma- että ruokatuotekehitystä.
Materials
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa.
Teaching methods
Opintokurssi toteutetaan elokuun lopussa.
Opintojakso toteutetaan pääosin lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat Canvas-työtilassa.
Employer connections
Keruuagentuuri
BarLaurea
Asiantuntijat
Exam schedules
Osallistuminen intensiiviopintojaksoon aktiivisesti.
Opetuspäivät:. 30.8-3.9.2021 pääsääntöisesti klo 9-16.
Completion alternatives
Opintoaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Student workload
Yhteensä 133,5 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Content scheduling
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa
•Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
• Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
• Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta
Evaluation scale
Approved/Failed
Further information
Päivä 1. Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike), (TEHTÄVÄNANTO JA TIIMIEN MUODOSTUS) Iltapäivällä: Tuoman Lilleberg: luontoon jalkautuminen ja asiantuntijan näkökulma villiyrttien ABC.
Päivä 2. Juoman valmistus, juomatietous eri kategoriosta, miten viliyrttejä käytetään. Villiyrttien markkinointia. (villiyrttioluen teko Perhossa)
Päivä 3. Aamupäivä: tuotteistaminen Denis Kähkönen
Iltapäivä: inspiraatio ja kokkaamista, yrittämisnäkökulma, retket ja matkailu: YhteistyössäJouni Toivanen (Myös villiyrttien keräämistä ja ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla).
Päivä 4. Villiyrtit baarikäytössä, yrittämisen tarinallistaminen (Ossi Paloneva). Kysyntä, tarjonta, logistinen ketju. Verkosto. Suomen luonto ja arktiset aromit
Päivä 5. Säilöntä ja aistivarainen arviointi. Säilykkeet, hapattaminen, kuivatus, Aistinvaraisen arvioinnin teoriapohja ja arviointia.
Päivä 5. Opiskelijaryhmien omien tuotteiden valmistus ja loppuesitykset.