Siirry suoraan sisältöön

Elämyksellinen juomamaailma (5 op)

Toteutuksen tunnus: TO00BL82-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
25.11.2019 - 01.12.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2020 - 31.05.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettajat
Anikó Lehtinen
Kaija Meriläinen
Vastuuopettaja
Anikó Lehtinen
Opintojakso
TO00BL82

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein

Aika ja paikka

Lähijaksot toteutetaan Leppävaaran kampuksella, mahdollisesti myös aiheeseen liittyviä vierailuja muualla.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Optima-työtilassa TO00BL82-3003 Elämyksellinen juomamaailma.

Toteutustapa

Lähiopetuksena, osallistuminen lähitunneille on kaikille välttämätöntä. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Optima-työtilaan TO00BL82-3003 Elämyksellinen juomamaailma.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Optima-työtilassa.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojaksolla tutustutaan aihealueisiin lehtorien ja työelämässä toimivien vierailevien luennoitsijoiden kautta. Jaksolla tehdään ryhmissä työelämän palveluja koskeva havainnointitutkimus.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa TO00BL82-3003 Elämyksellinen juomamaailma. Työtila avautuu tammikuussa 2020.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ravintolakonseptin luomisen ja sen mukaisen juomalistan suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen perusteluineen. Toteutetaan ryhmätyönä.
Lisäksi oppimispäiväkirja yksilötyönä.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Ryhmätehtävä (70 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (30%)
3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa TO00BL82-3003 Elämyksellinen juomamaailma Optimassa.

TÄRKEÄÄ: maistelujen toteuttamiseksi opintojaksolta peritään 22,50€ materiaalimaksu, joka maksetaan opintotoimistoon ennen opintojen alkamista. Tästä viestitään ennen opintojakson aloitusta.

Siirry alkuun