Skip to main content

Food and Food Services Safety (5 cr)

Code: R0382-3001

General information


Enrollment
03.09.2018 - 14.09.2018
Registration for the implementation has ended.
Timing
17.09.2018 - 16.11.2018
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual proportion
5 cr
RDI proportion
3 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Laurea university of applied sciences
Campus
Laurea Leppävaara
Teaching languages
Finnish
Seats
15 - 50
Degree programmes
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Teachers
Mervi Niemelä
Teacher in charge
Mervi Niemelä
Study unit
R0382

Learning outcomes

The student is able to
- apply knowledge of legislation related to food and food services
- describe the effects of microbiological, chemical and other risks related to food production
- amend corrective actions to company's quality control system and processes

Location and time

Opintojakso on osa eAMK -tarjontaa
Opintojakson Optima -työtila avataan opiskelijoille 17.9.2018

Materials

Oppimateriaalina käytetään alan lainsäädäntöä, tutkimuksia ja muita julkaisuja.
Oppimateriaali ja lähteet ovat opintojakson Optima -työtilassa

Teaching methods

Opintojakso on täysin virtuaalinen ja ei sisällä kontaktikertoja.
Opintojakson tarkempi aikataulu, tehtävät ja kaikki muu opiskeluun liittyvä materiaali on opintojakson Optima- työtilassa.
Ohjaus ja viestintä tapahtuu opintojakson Optima- työtilan kautta.
Tervetuloa opintojaksolle!

Employer connections

Tutkimuksellisuus oppimistehtävissä:
- Teoreettinen essee
- Skenaariokortit

Exam schedules

Opintojakson Optima- työtila avataan opiskelijoille ma 17.9.2018
Opintojakso päättyy pe 16.11.2018. ja opintojakso on arvioitu viimeistään pe 7.12.2018

International connections

Ei koske tätä opintojaksoa.

Completion alternatives

Ei koske tätä opintojaksoa.

Student workload

Opintojaksolla on neljä tehtävää ja kaikki tehtävät ovat yksilötehtäviä.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio tunteina
1. Käsitteenmäärittely -tehtävä, 5h
2. Osaamisloki, 5h
3. Essee, 85h
4. Skenaario -kortti, 20h
Muu perehtyminen opintojakson materiaaleihin, 15h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 130 tuntia.
HUOM! Jos käsitteenmäärittelytehtävää ei ole palautettu sen palautuspäivään mennessä, niin tämä on osoitus siitä, että opiskelija ei ole aikeissa suorittaa opintojaksoa. Käsitteenmäärittelytehtävän viimeisen palautuspäivän jälkeen opintojaksolta poistetaan sellaiset opikelijat, jotka eivät ole palauttaneet ko tehtävää.

Content scheduling

Keskeinen sisältö:
- elintarvikkeisiin liittyvät mikrobiologiset ja kemialliset riskitekijät
- riskinarviointi
- HACCP
- elintarvikevalvonta
- elintarvikelainsäädäntö
- jäljitettävyys ja tuotteen takaisinveto
- elintarvikkeiden tuoteväärennökset
- kyberturvallisuus elintarvikeprosesseissa

Evaluation scale

H-5

Qualifications

Competence in food service and hygiene included in the compulsory studies of the Bachelor's degree in Hospitality Management program, or equivalent competence.

Further information

Suositus edeltävistä opinnoista, Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijat:
- A9131 Laatu ravitsemispalveluissa ja
- A9146 Palvelujärjestelmien kehittäminen -opintojaksot tai
- vastaava osaaminen.
Suositus edeltävistä opinnoista, muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijat:
- Elintarvikehygienian perusteet. Omavalvontaan, hygieenisiin työskentelytapoihin ja työntekijän henkilökohtaiseen hygieniaan liittyvät teoriat.

Go back to top of page