Siirry suoraan sisältöön

Tutkimus- ja kehittämismenetelmät (5 op)

Toteutuksen tunnus: R0184-3047

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
13.05.2019 - 26.05.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
17.09.2019 - 17.12.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
3 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Laurea-ammattikorkeakoulu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (MKA2), Laurea Leppävaara
Opettajat
Leila Jaakkola
Mervi Niemelä
Vastuuopettaja
Mervi Niemelä
Opintojakso
R0184

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- valita kehittämisprojektiinsa sopivat menetelmät ja perustella valintansa
- hankkia empiiristä aineistoa ja analysoida sitä
- tulkita empiirisiä tuloksia ja tehdä johtopäätöksiä niiden pohjalta
- tunnistaa tutkimus- ja kehittämistyön eettisen näkökulman
- arvioida tutkimuksen luotettavuutta ja pätevyyttä
- soveltaa tutkimusviestinnän periaatteita suullisesti ja kirjallisesti
- laatia ja tulkita tutkimus- ja kehittämisraportteja

Aika ja paikka

Leppävaaran kampuksella

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Heikkilä, T. 2014 (tai 2008). Tilastollinen tutkimus. Helsinki: Edita.
Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P. 2015 (tai vanhempi vuoteen 2009 asti).Tutki ja kirjoita. Helsinki:Tammi.
Hirsjärvi S. ja Hurme H. 2014. Tutkimushaastattelu. Helsinki. Gaudeamus
Tuomi J. ja Sarajärvi A. 2013. Laadullinen tutkimus ja sisällönanalyysi. Helsinki. Tammi
Vilkka H. 2006. Tutki ja havainnoi. Tammi. Helsinki
Vilkka, H. 2007. Tutki ja mittaa. Määrällisen tutkimuken perusteet. Helsinki: Tamm
Muu kirjallisuus tarkentuu opintojakson aikana.

Toteutustapa

Opintojaksoon kuuluu lähiopetuskertoja ja ohjausta sekä itsenäistä työskentelyä.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Laadullinen tutkimusote ja määrällinen tutkimusote.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei koske tätä opintojaksoa.

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Suunnittele ajankäyttösi niin, että pääset osallistumaan opintojakson lähikerroille.

Siirry alkuun