Ravitsemus hyvinvoinnin tukena (5 op)
Toteutuksen tunnus: G8291-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
23.11.2020 - 08.01.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
18.01.2021 - 31.07.2021
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Toimipiste
- Laurea Verkkokampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOS2), Terveys- ja hyvinvointialat
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- kuvata ruuansulatusjärjestelmän perustoiminnot ja niiden säätelyn sekä fyysisen aktiivisuuden vaikutukset ravitsemukseen
- kuvata ja tunnistaa ravitsemuksen merkityksen eri-ikäisten ihmisten hyvinvoinnille
- arvioida asiakkaan kehon koostumusta ja tukea asiakkaan hyvinvointia edistäviä ravintotottumuksia
- suunnitella asiakkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia edistäviä fyysisen aktiivisuuden ja ravitsemuksen huomioivia toimintatapoja
Aika ja paikka
Toteutuu kevään 2021 aikana - zoom-luentoja aiheista. Orientaatio, ravitsemusfysiologia (2 kpl), aktiivisuuden ja ravinnon arviointi (2 kpl). Tarvittaessa opintojen etenemistä tuoetaan zoom -luennoilla.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Ravitsemustiede -kirja (oppiportti)
Toteutustapa
Oppimistehtäviä kolmessa jaksossa: Ravitsemuksen fysiologia (2op), Ravitsemus- ja aktiivisuusarviointi (2op) ja kliinisen ravitsemuksen essee itselleen kiinnostavasta aihepiiristä (1op)
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Ilmoitetaan viestillä ennakkoon niille, jotka kurssille ovat ilmoittautuneet.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Orientaatio välttämätön, muiden zoom-luentojen osuus ehdollinen.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
5 op:n toteutus, josta lunetoihin 10 - 15 h. Oppilaan työtä loput noin 120 h oppimistehtävien tekemisessä.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Oppimistehtävien kriteerit tulevat kunkin tehtävän osalta esiin opintojakson osa kerrallaan.
Sisältö ja sen jaksotus
1. Orientaatio
2. Ravitsemuksen fysiologia (2 zoom-lunetoa)
3. Aktiivisuuden- ja ravinnonarviointi (2 zoom-luentoa)
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Lisätiedot
Kurssi on soveltavaa fysiologiaa.
Soveltuu lähinnä niille, joilla ravitsemus kuuluu terveysneuvonnan ja ohjaamisen alueeseen.
Hyvät tiedot elimistön perusfysiologiasta antavat riittävän pohjan onistua tämän opintokokonaisuuden itsenäiseen suorittamiseen.