Food for Health (5 cr)
Code: A9222-3008
General information
- Enrollment
-
22.05.2023 - 03.09.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
15.09.2023 - 30.11.2023
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual proportion
- 5 cr
- RDI proportion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Campus
- Laurea Virtual Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
- Teachers
- Leila Jaakkola
- Teacher in charge
- Leila Jaakkola
- Scheduling groups
- Avoin AMK 1 (Size: 5 . Open UAS : 5.)
- Tutkinto-opiskelija tai polkuopiskelija (Size: 0 . Open UAS : 0.)
- Small groups
- Avoin AMK 1
- Tutkinto-opiskelija tai polkuopiskelija
- Study unit
- A9222
Learning outcomes
The student is able to:
- recognize the risks related to food and food services
- evaluate the newest food trends
- implement and develop a healthy and safe food production process in a customer-oriented manner
Materials
Oppimateriaalina käytetään e-kirjallisuutta ja mm. videoita ja alustusmateriaaleja aiheista.
Tässä osa kirjallisuuslähteistä:
Antikainen, A. & Schwab, U. 2020. Välimeren ruokavalio, terveyttä edistävä pohjoismainen ruokavalio, kasvisruokavalio ja vähähiilihydraattinen ruokavalio. Duodecim Terveyskirjasto.www.terveyskirjasto.fi/dlk01271?q=Dieetit
Ravitsemuspassi. Valmennusaineisto. Luku 7. Terveelliset ateriavaihtoehdot osaksi asiakaspalvelua. www.ravitsemuspassi.fi
Schwab, U. 2020. Vähähiilihydraattinen ruokavalio ("karppaus"). www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01043&p_hakusana=ruokavalio
Tuulaniemi, J. 2011. Alaluku Palvelupolku, Palvelumuotoilun keskeiset elementit, Palvelumuotoilu. Hä-meenlinna: Kariston Kirjapaino. E-kirja.
Terveyttä ruoasta! Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta.. https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/kuluttaja-ja-ammattilaismateriaali/julkaisut/ravitsemussuositukset_2014_fi_web_versio_5.pdf
Teaching methods
Opintojakso on virtuaalinen. Se ei sisällä lähiopetusta.
Opinnoissa keskitytään erilaisiin muotidieetteihin osana ruokatrendejä, palvelun kehittämiseen terveyttä edistävien ateriavalintojen näkökulmasta sekä terveyttä edistävään ruokaan ja ravitsemukseen.
Kaikki tehtävät ovat yksilötehtäviä. Ryhmäkeskustelutehtävät ovat opinnon koko opiskelijaryhmässä ja myös niihin sisältö kirjoitetaan yksilötehtävänä.
OPINTOJAKSO SOVELTUU RAVITSEMIS- JA MAJOITUSALAN OPISKELIJAN LISÄKSI MM. TERVEYS-, LIIKUNTA-, SOSIAALI- TAI ELINTARVIKEALAN SEKÄ LIIKETALOUSALAN OPISKELIJALLE, JOKA ON KIINNOSTUNUT RUOASTA, RAVITSEMUKSESTA JA TERVEYDESTÄ.
Employer connections
Kehittämistehtävä terveellisistä ateriavaihtoehdoista asiakkaan palvelukokemuksena opiskelijan valitsemaan ravintolaan tai kahvilaan tai vähittäiskaupan salaattibaariin, jossa osan aterian osista voi itse valita eri vaihtoehdoista..
Exam schedules
Opiskelu alkaa pe 15.9., jolloin Canvas-työtila avautuu opiskeluun ja opinnon esittelyvideo on katsottavissa itsenäisesti.
Opiskelu päättyy su 12.11..
HUOMIO: Ilmoita ohjaajalle, leila.jaakkola@laurea.fi su 24.9. mennessä, jos et osallistu opintojaksolle ja perut ilmoittautumisesi. Jos ilmoittautumista ei ole peruttu 24.9.,mennessä, sinun tulkitaan aloittaneen opintojaksolla opiskelun Laurean tutkintosäännön mukaisesti.
International connections
-
Completion alternatives
-
Student workload
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio tunteina:
1. Ravitsemus- teema 20 h
2. Ruokatrendit-teema 45 h
3. Palvelun kehittämiinen-teema 60 h
4. Kokoava itsearviointi 10 h
Yhteensä 135 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 135 tuntia.
Assessment criteria, approved/failed
HYVÄKSYTTY SUORITUS SOVELTAEN SEURAAVIA KRITEEREJÄ
Opiskelija osaa
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä
Arvioidaan soveltuvin osin: RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
Content scheduling
Opiskeluaika on noin 2 kk syyskuun puolivälistä marraskuun puoliväliin.
Vko 37 (pe 15.9. alkaen) - 38.:
RAVITSEMUS-TEEMA JA ITSEARVIOINNIN ALOITUS
vko 39 - 45:
RUOKATRENDIT- JA PALVELUN KEHITTÄMINEN-TEEMAT
Voit opiskella näitä kahta teemaa sinulle sopivalla aikataululla rinnaikkain tai peräkkäin. Teeman sisällä tehtävät tehdään järjestyksessä.
JA ITSEARVIOINTI OSAAMISEN KEHITTYMISESTÄ
Itsearviointi viimeistellään ja palautetaan opinnon viimeisenä tehtävänä.
TEHTÄVÄT
1 .Kokoava itsearviointi
RAVITSEMUS-TEEMA:
2. Keskustelutehtävä
3. Testi ravitsemussuosituksista
RUOKATRENDIT-TEEMA
4. Tietoperustatehtävä
5. Tehtävä muotidieetit
6. Keskustelutehtävä
PALVELUN KEHITTÄMINEN-TEEMA
7..Tietoperustehtävä
8.. Tehtävä palvelun kehittämisestä
9,. Keskustelutehtävä
Evaluation scale
H-5
Further information
Ravitsemuksen perustietojen osaamisesta on hyötyä opintojakson suorittamisessa.