Ruoka- ja juomakulttuuri (5op)
Toteutuksen tunnus: A9221-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
 - 13.05.2019 - 26.05.2019
 - Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
 
- Ajoitus
 - 18.09.2019 - 28.10.2019
 - Toteutus on päättynyt.
 
- Opintopistemäärä
 - 5 op
 
- Lähiosuus
 - 5 op
 
- Toteutustapa
 - Lähiopetus
 
- Yksikkö
 - Laurea-ammattikorkeakoulu
 
- Toimipiste
 - Laurea Leppävaara
 
- Opetuskielet
 - suomi
 
- Paikat
 - 0 - 40
 
- Koulutus
 - Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
 
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- esitellä suomalaista ja eri maiden ruokakulttuuria
- tunnistaa erilaisia ruokatottumuksia sekä niiden taustaa
- suunnitella ja valita erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat ruoka- ja juomatarjoilut
- toimia vastuullisesti ruoka- ja juomatarjoilujen palveluprosesseissa
                    
Toteutustapa
Opintojaksossa lähijaksoja, jonka lisäksi ruokaprojektin toteutus syksyllä 2019. Osallistuminen lähitunneille on kaikille välttämätöntä. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee A9221-3001 Ruoka- ja juomakulttuuri Optima-työtilaan.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Optima-työtilassa.
                    
Aika ja paikka
Lähijaksot toteutetaanLeppävaaran kampuksella, myös yritysvierailuja. Ruokaprorojekti toteutetaan muualla.
                    
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson A9221-3001 Ruoka- ja juomakulttuuri Optima-työtilassa.
                    
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
                    
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Jaksolla toteutetaan ruoka- ja juomakulttuuria koskeva projekti Viini, ruoka & hyvä elämä messuille ryhmätyönä. Koulutuksessa myös yritysyhteistyötä alan toimijoiden kanssa.
                    
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa A9221-3001 Ruoka- ja juomakulttuuri.
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ruokakokonaisuuden suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
                    
Sisältö ja sen jaksotus
Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Projekti: (tiimissä toimiminen): arviointi T1 - K5 (70 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (30%)
3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
                    
Lisätiedot
Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Optimassa.
Opintojakson suoritus edellyttää osallistumista ruokaprojektiin.
                    
Arviointiasteikko
H-5