Siirry suoraan sisältöön

Ruokapalvelujen kehittäminen elämykseksi (10op)

Toteutuksen tunnus: A9220-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
06.02.2023 - 12.02.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
17.03.2023 - 12.05.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
9 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettajat
Henry Lybäck
Anikó Lehtinen
Petri Vähäkangas
Vastuuopettaja
Anikó Lehtinen
Opintojakso
A9220

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- tunnistaa asiakaskokemuksen ja trendien tärkeyden ruokapalvelujen kehittämisessä kohti elämyksellisyyttä
- suunnitella, toteuttaa, analysoida ja kehittää palveluja ja –konsepteja eri asiakasryhmille vastuullisesti
- toteuttaa kehittämisprosessin laatukriteerit huomioon ottaen

Toteutustapa

Projektitoimeksiantajan kanssa yhteistyössä tehtävä elämyksellisen tapahtuma, jossa suunnittelu, ideointi ja toteutus ovat tärkessä osassa.
Opintojakso tehdään yhteistyössä toimeiksiantajan kanssa.
Opintojaksolla tehdään toimeksiantona elämyksellinen ruoka- ja juomatapahtuma.

Opintojakson työskentely pohjautuu yhteiskehittämiseen, jota tehdään tiimeissä viikoittain.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- tunnistaa asiakaskokemuksen ja trendien tärkeyden ruokapalvelujen kehittämisessä kohti elämyksellisyyttä.
- suunnitella, toteuttaa, analysoida ja kehittää palveluja ja konsepteja eri asiakasryhmille vastuullisesti.

-toteuttavat kehittämisprosessin laatukriteerit huomioon ottaen.

Keskeinen sisältö
- kehittää toimeksiantajan kanssa erilaisia elämyksellisiä palveluita.

- elämyksellinen palvelu ja sen tuottamisessa tarvittavat menetelmät..

Aika ja paikka

Opintojakso alkaa 17.3. ja on perjantaisin klo 09:00-11::30..Opintojakso päättyy 26.5. palautepäivään.

Tapaamisia on lähes joka viikko ja toimeksiantoa tehdään myös ulkopuolella yhteistyöyritysten kanssa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Elämystuottajan käsikirja
Lapin elämysteollisuus osaamiskeskus 2009.

Moniaistinen keittokirja
Hopia, A.& Ihanus S.
Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen hallinnoima KUMURU-hanke 2014.

This is service design
Schneider, Jakob ; Stickdorn, Marc
BIS Publishers 2010.

The experience economy
Pine, B. Joseph ; Gilmore, James H.
Harvard Business Review Press 2011. Updated ed

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojaksolla toimeksiantajana toimii avainkumppaniyritys. Opintojakso pitää sisällään tiedon keräämistä erilaisista ruoka- ja juomatapahtumista ja vierailuja messuilla sekä asiantuntijaluentoja. Opintojaksolla toimitaan tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Käydään läpi ensimmäisellä kontatikerralla.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 opintopiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Tässä opintojaksolla on käytännön toteutus tärkeässä roolissa, josta kertyy osa opintojakson tunneista.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen:

Teoria ja vuorovaikutus 70 h
Oppaan tekeminen ja eri menetelmien käyttö 70 h
Tiedon kerääminen ja kartoitus 80 h
Konseptin ideointi ja toteuttaminen 50 h

Lisätiedot

Lisätietoja: Vastuuopettaja Henry Lybäck
henry.lyback@laurea.fi

Arviointiasteikko

H-5

Siirry alkuun